prachtige omgeving
gratis drankje bij diner
nederlands sprekende gids Pula

Genieten van mooi Istrië

Geniet van zonnig Istrië. Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische zee. Drie landen delen het eiland, namelijk Slovenië, Italië en het land waar wij verblijven: Kroatië. Het grootste deel van Istrië is Kroatisch. Vanwege de prachtige kustplaatsen, de blauwe zee en het Mediterraan klimaat is het altijd erg in trek geweest bij toeristen. De Romeinen vonden het prettig in dit gebied. Zij bouwden er huizen en zelfs een Amfitheater. De handel en Venetiaanse invloeden hebben gezorgd voor prachtige kustplaatsen waar het vandaag de dag nog steeds goed toeven is.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we over de Duitse snelwegen naar ons eerste overnachtingsadres in Duitsland. Hier staat een heerlijk diner voor ons klaar.
Dag 2: Oostenrijk – Slovenië
Door de prachtige Alpen van Oostenrijk en Slovenië rijden we naar het schiereiland Istrië. In de middag komen we aan bij onze verblijfplaats voor de komende dagen.
Dag 3: boottocht Rovinj
We maken een boottocht langs de prachtige kustlijn van Kroatië. Via het Limfjord varen we langs de kust van Istrië naar het bijzondere plaatsje Rovinj. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch. In het centrum ontschepen we en brengen we een bezoek aan het centrum van Rovinj; een historische stad aan de kust. Het autovrije centrum heeft tal van kleine steegjes die naar een, op de berg gelegen, kerk leiden. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de baai voor Rovinj. In het plaatsje vindt u overal prachtige winkeltjes met mooie spullen en terrasjes waar u van een drankje kunt genieten. Dagtocht niet inbegrepen, bij boeking aanmelden. Kosten hiervan zijn € 40 p.p. inclusief boottocht, wandeling Rovinj met Nederland sprekende gids, lunch, busvervoer.
Dag 4: Koper en Piran
Tijd om in het buurland van Kroatië Slovenië te kijken. We rijden naar Koper, de grootste Sloveens stad aan de Adriatische zee en ook de grootste haven van het land. Het historische centrum is compact met tal van schitterende gebouwen. Bekijk bijvoorbeeld het 15e-eeuwse Pretoriaanse Paleis in Venetiaans-Gotische stijl of de St.-Nazariuskathedraal met een wachttoren uit de 14e eeuw. Na Koper brengen we een bezoek aan de volgende ‘parel aan de Adria’. We gaan naar het autoluwe en Mediterrane Piran, een buitengewoon fotogenieke stad aan zee. De Venetiaanse invloeden zijn in deze kustplaats nog goed zichtbaar. Kleine steegjes leiden naar het centrale plein. En de echte liefhebber gaat de heuvel op voor een wandeling naar de Georgius-kathedraal waar u een prachtig uitzicht heeft over het dorp en de zee.
Dag 5: Pula
Pula is de grootste stad van Istrië. Een stad die al in de Romeinse tijd bestond. Het indrukwekkende Amfitheater is nog een duidelijk overblijfsel uit die tijd. Maar er zijn meer unieke historische gebouwen, bijvoorbeeld het kasteel met daarin het historische museum van Pula. Een gids neemt ons mee en laat ons alle hoogtepunten van de stad zien, uiteraard het Amfitheater (ca. 50 Kuna p.p.). Hierna heeft u nog tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Na afloop rijden we weer terug naar ons hotel.
Dag 6: Porec – wijnen
Vandaag rijden we naar Porec. Een gezellig vissersplaatsje aan de kust. Een gids leidt ons langs de bezienswaardigheden van Porec. Leuke, smalle winkelstraatjes en de boulevard bepalen het straatbeeld. In de middag reizen we door de wijnvelden naar een wijnproeverij. Hier krijgt u uitleg over hoe de wijnen worden geproduceerd. Zelfs de huidige paus heeft hier een kijkje genomen. Uiteraard mogen we proeven en is een kleine versnapering inbegrepen (ca. € 15 p.p.).
Dag 7: Opatija
Via een prachtige, toeristische route, onder andere langs de kustlijn van de Adriatische zee, rijden we naar de badplaats Opatija. Deze plaats was vroeger, bij de adel van Europa, erg in trek als kuuroord. En dat is aan de vele prachtige gebouwen, historische en Habsburgse stijl, nog goed te zien. Vandaag de dag is het een populaire toeristische bestemming met een kilometers lang wandelpad helemaal langs de zee. Ook voor de mensen die op een terras van het uitzicht willen genieten is er volop keus. En vergeet ook het heerlijke Italiaanse ijs niet dat op veel plaatsen wordt verkocht.
Dag 8: Duitsland
Tijd om Istrië te verlaten. Via de Alpen rijden we terug naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Daar genieten we van een uitgebreid diner.
Dag 9: terugreis
Met de diverse tussenstops rijden we via de Duitse snelwegen weer terug naar Nederland. Voordat u wordt teruggebracht naar uw uitstapplaats, genieten we eerst van een afscheidsdiner.

Accommodaties

Gasthof Heckl

Gasthof Heckl

Landelijk gelegen in het centrum van het dorpje Enkering.

Faciliteiten

receptie, restaurant en biergarten. In het nieuwe deel van het hotel is een lift aanwezig. Gratis Wifi.

Kamer

met douche en toilet, televisie, internetaansluiting (kosteloos) en zitje.

Verzorging

in de ochtend een ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangendiner.

Website

www.hotel-heckl.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class bus
verzorging op basis van halfpension
superiorkamer met douche/toilet
excursies exclusief entreegelden
gratis drankje bij diner
Nederlandssprekende gids Pula
afscheidsdiner

Exclusief

boottocht Rovinj
entreegelden
lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Noardburgum, bushalte rotonde
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, bushalte Rabobank
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, Nescio (Postillion) Hotel Groningen, Emmalaan 33
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Wegrestaurant Lichtmis
Zwolle, NS, P+R, achterzijde station
Heerde, Eperweg 55, Parkeerterrein de Keet van Heerde
Apeldoorn-Zuid, Shell Station lange Amerikaweg 66
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Jumbo G. Knolweg
Veendam, treinstation Parallelweg
Stadskanaal, busstation
Emmen, NS Station, stationsplein
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation