reis per tourist class touringcar
verzorging op basis van logies/ontbijt
2-persoonskamer met douche en toilet.

Berlijn is dé plek bij uitstek voor het beleven van de adventstijd. In de tijd voor kerst is er een uitgebreid aanbod aan vertier. Talrijke kerstmarkten flankeren de bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Het barok paleis Charlottenburg is de ‘place-to-be’ voor het doen van kerstinkopen. De plaats biedt een geweldig lichtspel, een openluchtmarkt met meer dan 150 standjes. In de stad geniet u van prachtige bezienswaardigheden, Duitse gastronomie, ambachtelijke producten en speelgoed. Een uitstekende gelegenheid om leuke cadeautjes te kopen voor uzelf of uw geliefden.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis december
We vertrekken vroeg, via een kort opstapschema, zodat we de eerste dag al van Berlijn kunnen genieten. Via Nieuweschans, Bremen en Hannover gaan we rechtstreeks naar Berlijn waar we rond 16.00 uur bij paleis Charlottenburg aankomen. Hier staat een bezoek aan de ultieme kerstmarkt gepland. Aansluitend naar het hotel voor de overnachting.
Dag 1: heenreis januari/februari
Na aankomst in Berlijn, vrije tijd in het centrum. Na gelegenheid voor het diner en een korte rondrit door de stad wordt u naar het hotel gebracht.
Dag 2: Berlijn december
Wat kan er in de tijd voor kerst gezelliger zijn dan over de kerstmarkt te wandelen, amandelen te knabbelen en glühwein te drinken? Iedere wijk heeft z’n eigen kerstmarkt. Vandaag kunt u dat met eigen ogen aanschouwen. U kunt de stad zelf gaan verkennen of een rondrit door de stad bijboeken. Vanaf het hotel rijden we naar Alexanderplatz. Hier vandaan neemt een gids ons mee naar onder andere het oostelijk deel met de Fernsehturm, het Pergamonmuseum en de kathedraal. Maar ook het westelijke deel waaronder de Brandenburgertor, de Reichstag en de Gedächtniskirche komt aan bod (rondrit inclusief Nederlands-sprekende gids € 24 p.p.). Op de Gendarmenmarkt is het heerlijk sfeerproeven van de kerstmarkt. Na nog enige vrije tijd rijden we in de avond terug naar het hotel.
Dag 2: Berlijn januari/februari
Vanaf het hotel rijden we naar Alexanderplatz. Hier vandaan neemt een gids ons mee naar onder andere het oostelijk deel met de Fernsehturm, het Pergamonmuseum en de kathedraal. Maar ook het westelijke deel waaronder de Brandenburgertor, de Reichstag en de Gedächtniskirche komt aan bod. Bij boeking opgeven. Kosten € 24 inclusief vervoer en Nederlandssprekende gids. In de middag rijden we naar de omgeving van de oude Berlijnse muur waar we een bezoek brengen aan de Kulturbräuerei. Hier staat de langdurige tentoonstelling ‘Alltag der DDR’ opgesteld. Met aansluitend vrije tijd keren we in de avond terug naar het hotel.
Dag 3: Potsdam december
Deze ochtend vertrekken we naar Potsdam. Naast de gezellige kerstmarkt staat het grote park bekend om de duidelijk zichtbare Nederlandse invloeden en het prachtige landschap en kastelen. Rond 13.00 uur rijden we terug naar Nederland waar we naar de opstapplaatsen worden teruggebracht.
Dag 3: Potsdam januari/februari
Na het ontbijt rijden we naar Potsdam dat park bekend is vanwege de duidelijk zichtbare Nederlandse invloeden en het prachtige landschap en kastelen. Rond 13.00 uur rijden we terug naar Nederland waar we naar de opstapplaatsen worden teruggebracht.

Accommodaties

Ibis Berlin Ostbahnhof

Gelegen bij het Ostbahnhof en de rivier de Spree. Ideaal voor bezoekers die graag midden in de stad willen zijn en ervan houden zelf op onderzoek te gaan. Alexanderplatz en de Friedrichstrasse zijn in enkele minuten bereikbaar met de S-bahn.

Faciliteiten

ontbijtruimte, bar met snacks, gratis Wifi en lift.

Kamer

airconditioning en televisie. De badkamer beschikt over een douche en haardroger.

Verzorging

in de ochtend staat er een ontbijtbuffet voor u klaar.

Website

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer in tourist class touringcar
verzorging op basis van logies/ontbijt
2-persoonskamer met douche en toilet.

Exclusief

entreegelden
facultatieve excursies
lunches en diners
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen