U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Advent Magdeburg
Beleef Lichterwelt Magdeburg
Nederlandssprekende gidsen
Nieuw hotel in centrum

Advent in Ottostad Magdeburg

Gelegen tussen Hannover en Berlijn vinden we Magdeburg. Hier vindt voor het tweede jaar op rij de ‘Magdeburger Lichterwelt’ plaats. De stad wordt bijzonder in het licht gezet, met honderden kilometers lichtkettingen, glanzende kerstballen, versierde lantaarns en meer dan 60 grote, verlichte sculpturen die de geschiedenis van de ‘Ottostad’ uitbeelden. Uiteraard worden de kunstwerken van de naamgevers van Magdeburg, namelijk Keizer Otto de Grote en de natuurkundige Otto van Guericke , volop in het licht gezet. Een prachtig schouwspel. De winkelstraten en bezienswaardigheden zijn voorzien van mooie kerstdecoraties en op de kerstmarkt wordt u verwelkomd met de geur van gepofte kastanjes en geroosterde amandelen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – Magdeburg
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Bremen en Hannover naar Magdeburg. Nadat we hebben ingecheckt bij het hotel, gelegen in het centrum, maken we met Nederlandssprekende gidsen een wandeling langs de Magdeburger Lichterwelt. De ca. 1,2 miljoen LED-lichtjes in de stad vertellen de bewogen geschiedenis van de Ottostad.
Dag 2: Magdeburg
Met een Nederlandssprekende gids maken we een stadsrondrit door het groene hart van Magdeburg, zien we het Marktkwartier met de Gouden Ruiter en rijden we langs de prachtig gerestaureerde gevels van het Gründerzeitkwartier. Na gelegenheid voor de lunch en nog enige vrije tijd nemen we in de middag een kijkje bij het waterwegenkruispunt. Hier kruisen het Mittellandkanaal, het Elbe-Havel-Kanaal en de rivier de Elbe elkaar door middel van de langste trogbrug ter wereld.
Dag 3: Harz
Vandaag bezoeken we de oostelijke Harz en rijden naar het plaatsje Quedlinburg. De stad is volledig opgepoetst en staat rondom kerst in het teken van Winterzauber. Verschillende kooplui bieden hun waar aan en u kunt er een hapje eten. Doordat het middeleeuwse centrum van de stad bijna volledig bewaard is gebleven, staat het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. We zien er meer dan 1200 vakwerkhuizen, het stadhuis en het paleis Salfeldt. Via een mooie route door de Harz keren we terug naar ons hotel.
Dag 4: Celle – terugreis
Na het ontbijtbuffet reizen we over de Duitse snelwegen richting Nederland. Onderweg nemen we een kijkje in het vakwerkstadje Celle. Het plaatsje heeft prachtige vakwerkhuizen en ook hier is de kerstmarkt geopend. Vervolgens keren we terug naar Nederland waar we genieten van een afscheidsdiner en wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Dit hotel werd op 1 juni 2020 geopend en ligt naast het centrum. De oude markt ligt op 400 meter vanaf het hotel en de Groene Citadel van Friedrich Hundertwasser is op 1 km loopafstand bereikbaar. In de nabije omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants aanwezig.

Ibis Styles Magdeburg

Dit hotel werd op 1 juni 2020 geopend en ligt naast het centrum. De oude markt ligt op 400 meter vanaf het hotel en de Groene Citadel van Friedrich Hundertwasser is op 1 km loopafstand bereikbaar. In de nabije omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants aanwezig.

Faciliteiten

bar, ontbijtzaal, fitnessruimte en lift. In de hele accommodatie is WiFi aanwezig.

Kamer

televisie, kluisje, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging

iedere ochtend een ontbijtbuffet.

Website

https://all.accor.com/hotel/B280/index.nl.shtml

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van logies/ontbijt
kamer met douche en toilet
gidswandeling Lichterwelt Magdeburg
rondrit met Nederlandstalige gids Magdeburg.

Exclusief

lunches en diners
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen