U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Kerstmarktcruise
met Dalstra reisleiding
gidsen Heidelberg en Koblenz
volpension

Kerstmarktcruise over Neckar en Rijn

Geniet met volle teugen van een ontspannen cruise op de Rijn en sfeervolle kerstmarkten in Heidelberg, Mainz, Rüdesheim en Koblenz. Deze veelbezongen rivier slingert zich door een prachtig dal en we varen langs steile berghellingen, imposante burchten, middeleeuwse steden en lieflijke dorpjes. Aan boord schuift u ’s avonds aan voor een heerlijk diner; ’s morgens is er een uitgebreid ontbijt en zelfs de lunches aan boord zijn inbegrepen. Bovendien is er op één van de dagen een traditioneel Captainsdiner. Ja, ’t is inderdaad fijn, zo’n reisje op de Rijn!

Dagprogramma

Dag 1: Heidelberg
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de romantische stad Heidelberg waar we in de middag aan komen. Met een gids maken we kennis met de binnenstad met z’n 'Alte Brucke' en het raadhuis. Uiteraard wordt er veel over de geschiedenis verteld. De sfeervolle verlichting, leuke standjes en mooie binnenstad zorgen voor een gemoedelijke entourage. Om 16.00 uur worden we verwelkomd aan boord van de MS Johannes Brahms. Na de hutindeling schuift u aan voor het diner. De avond is naar eigen inzicht in te delen. Wellicht maakt u nog een wandeling naar de nabijgelegen binnenstad?
Dag 2: Heidelberg – Mainz
Al in de vroege ochtend starten we de motoren om over de Neckar naar Mainz in de Rijn te varen. Aan boord gebruikt u het ontbijt en de lunch waarna we om 14.00 uur arriveren. Gebruikt u uw tijd om Mainz te ontdekken. U vindt er prachtige gebouwen, monumenten en musea. Interessante barokke gebouwen, adelspaleizen en de machtige dom vertellen verhalen uit de tijd van de keurvorsten. Rondom de Dom kerk in het oude centrum van de stad vindt u de kerstmarkt. In de avond staat het diner weer voor u klaar.
Dag 3: Mainz – Rüdesheim
Trossen los! Terwijl u van uw ontbijt geniet varen we over de Rijn naar het beroemde stadje Rüdesheim (vertrek 08.00 uur - aankomst ca. 10.30 uur). De historische oude stad en de Drosselgasse zijn omgeven door stralende verlichting, stemmingsvolle decoraties en een waaier aan concerten en opvoeringen. Ook de wijnbouwers openen hun kelders / wijnlokalen voor wijngenot en winterse specialiteiten, terwijl op het marktplein de grootste kribbe van de deelstaat Hessen met levensgrote figuren is opgericht.
Dag 4: Rüdesheim – Koblenz
Ook deze ochtend kunt u tijdens het ontbijt genieten van het mooie stukje Rijn dat aan u voorbij glijdt. De tocht brengt ons vandaag naar Koblenz, gelegen op het punt waar de Moezel in de Rijn vloeit (vertrek 08.00 – aankomst 13.00 uur). Een plaatselijke gids toont ons de stad als we door het historische centrum wandelen. Tal van pleinen, kastelen en standbeelden herinneren aan het rijke verleden van de stad. In de periode rondom kerst zijn de pleinen en het winkelcentrum prachtig versierd en worden er in de kerststalletjes de mooiste spullen verkocht.
Dag 5: terugreis
Om 9.00 uur nemen we afscheid van de MS Johannes Brahms en zijn bemanning. Na een warme afscheidslunch onderweg wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

MS Johannes Brahms

Het moderne, elegante MPS Johannes Brahms. De bemanning van dit schip zal tijdens de cruises haar passagiers zonder meer enthousiast weten te krijgen tijdens de vele bijzondere cruises, want ook voor de Johannes Brahms geldt dat het schip dankzij haar speciale afmetingen vele kleinere rivieren en kanalen bevaren kan

Faciliteiten

lounge, spelletjeshoek, bibliotheek, restaurant, zonnedek.

Hoofddekhut

deze bevinden zich op het hoofddek. De smaakvol ingerichte hutten (11 m2) zijn uiterust met televisie, telefoon, minisafe en airconditioning. De badkamer beschikt over douche, toilet en haardroger.

Bovendekhut

deze bevinden zich op het bovendek (boven het hoofddek). De voorzieningen zijn gelijk aan de hoofddekhutten, echter is het raam iets groter (toeslag zie prijskolom).

Verzorging

op basis van volpension vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag.

Website

https://www.dutchcruiseline.nl/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van volpension (vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 4)
2-persoonshut op het hoofddek met douche/toilet
gids in Heidelberg en Koblenz
kerstmarkten in Heidelberg, Mainz, Rüdesheim en Koblenz
reisleiding Dalstra Reizen
warme afscheidslunch.

Exclusief

entreegelden
drankjes
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant