U bevindt zich hier: Home/Italië/Winterreis Dolomieten
halfpension
mooi skigebied
inclusief excursies

Skiën en excursies in de Dolomieten

De Dolomieten in Italië maken deel uit van de Zuidelijke Kalkalpen. Typisch voor de Dolomieten zijn de gletsjers, steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering. De prachtige omgeving nodigt u uit om te komen skiën of te genieten van de winterse omgeving. We maken excursies naar verschillende steden en zien uiteraard ook de prachtige natuur.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar het zuiden van Duitsland waar we overnachten tussen Nürnberg en München.
Dag 2: Achenpas – Vipiteno
Via een prachtige route over de Achenpas reizen we door Tirol en gaan over de Brennerpas naar Zuid Tirol. Vlak over de grens maken we kennis met Vipiteno. Dit is één van de mooiste stadjes van Italië met mooie herenhuizen, leuke winkelstraten, middeleeuwse pleinen en de bergen als decor op de achtergrond. Dit plaatsje geniet bekendheid vanwege de overdekte markt waar u uw eerste souvenirs kunt kopen. Nu is het nog maar een klein stukje totdat we aan het eind van de middag ons hotel bereiken.
Dag 3 t/m dag 6: skiërs
Met de skibus die tegenover het hotel vertrekt rijden de skiërs naar het skigebied de Kronplatz bij Brunico of een van de andere skigebieden.
Dag 3: Bolzano
Parrallel aan de autosnelweg rijden we naar Bolzano. In de mooie binnenstad vinden we het archeologisch museum. Hier bevindt zich de ca. 5.300 jaar oude Ötzi, de mummie die in 1991 in Zuid Tirol werd gevonden (ca. € 9 p.p.). In de middag brengen we een bezoek aan een ‘Weingut’. Hier krijgen we uitleg over de verschillende wijnsoorten waarvan we uiteraard ook mogen proeven (ca. € 15 p.p.).
Dag 4: Pragser Wildsee
Vandaag maken we een mooie wintertocht in de omgeving. De route leidt ons richting de Oostenrijkse grens. Vervolgens rijden we naar het Pragser dal waar de weg stopt bij de Pragser Wildsee. Het meer met turquoise water en steile bergen bevindt zich in het natuurpark Fanes-Sannes-Baies. Het wordt omringd door majestueuze berglandschappen. Maakt u hier een heerlijke wandeling. Bij het gasthof kunt u de lunch gebruiken (eigen rekening). In de middag is er gelegenheid voor het maken van een tocht per arrenslee vanuit het Gsieser Tal (ca. € 10 p.p. afhankelijk van aantal personen).
Dag 5: Brunico – Arndal
Deze ochtend nemen we een kijkje in het nabijgelegen wintersportdorp Brunico. Een mooie plaats waar op woensdagochtend altijd markt is. We vervolgen onze weg en rijden het Ahrndal binnen. Met besneeuwde bergtoppen aan weerszijdenpasseren we verschillende dorpjes. In Luttach vinden we het Kribbenmuseum met kerststallen en het Mineraal museum. Aan het einde van dit dal kunt u een wandeling maken in Prettau.
Dag 6: Kloster Neustift – Brixen
Vlak bij het plaatsje Brixen vinden we Kloster Neustift. Het is een van de belangrijkste kloosters in Tirol. Tijdens een rondleiding zien we de barokke kloosterkerk, de bibliotheek met een collectie waardevolle handschriften, een pinacotheek met een indrukwekkende verzameling beschilderde panelen in gotische stijl en de historische kloostertuin (ca. € 10 p.p.). Aansluitend brengen we een bezoek aan het gezellige toeristenplaatsje Brixen.
Dag 7: Innsbruck – Zuid-Duitsland
Op onze reis terug naar het zuiden van Duitsland nemen we een kijkje in de Oostenrijkse stad Innsbruck. Bekijk de prachtige oude binnenstad met onder andere de dom, de Hofburg en het beroemde huis met het gouden dak. Aansluitend rijden we verder naar het overnachtingshotel in de omgeving van Ulm.
Dag 8: Nederland
Met de nodige stops onderweg keren we terug naar Nederland. Hier genieten we van een afscheidsdiner waarna ieder naar de opstapplaatsen wordt teruggebracht.
Skigebied Kronplatz
Brede, zonnige en perfect onderhouden pistes staan garant voor onbegrensd skiplezier. De absolute sneeuwzekerheid is gegarandeerd door zijn ideale ligging en hypermoderne kunstmatige besneeuwing. Zowel voor de beginner als de gevorderde skiër zijn er verschillende mogelijkheden. 119 km Pistes zorgen voor de uitdaging en zijn zelfs uit te breiden met een bezoek aan het skigebied van de Drei Zinnen Dolomiten. Met de aanwezigheid van verschillende kinderactiviteiten is het een zeer geschikte bestemming voor families.

Accommodaties

Het hotel ligt direct in het centrum van het dorp Falzes, in het Pusztertal. De skibus (gratis) stopt direct voor het hotel.

Hotel Starkl

Het hotel ligt direct in het centrum van het dorp Falzes, in het Pusztertal. De skibus (gratis) stopt direct voor het hotel.

Faciliteiten

restaurant, bar, skidepot en kleine sauna met whirlpool (geopend van 16.00-19.00 uur).

Bijzonderheden

vanuit het hotel ontvangt u een Holiday Pass Premium Mobilcard. Hiermee kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, heeft u kortingen in musea en kunt u deelnemen aan het wekelijkse programma van Kron Activ.

Kamer

eenvoudig ingericht met televisie, telefoon en badkamer met douche en toilet.

Verzorging

uitgebreid ontbijtbuffet en in de avond een driegangen keuzediner en saladebuffet. 1 Keer per week wordt er een diner met Pustertaler specialiteiten opgediend.

Website

www.hotelstarkl.it

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
skipas/-huur/-les
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant