Nederlandse gastheer
vakwerkhuizen
diverse excursiemogelijkheden

Autovakantie Romantisch Frankenland

Frankenland is een van de verrassende gebieden in het noordelijk deel van Beieren. Als vakantiebestemming is er nog veel te ontdekken aan Duitse cultuur, regionaal natuurschoon en lokale gastvrijheid. Geniet in deze reis van de gezellige middeleeuwse dorpen, de eeuwenoude kastelen of de bruisende steden Würzburg en Bamberg. Ga mee op een ontdekkingstocht langs de schilderachtige route van de "Romantische Strasse" en door het indrukwekkende landschap van de "Frankische Schweiz".

Reserveringen

De genoemde data zijn een aantal door Dalstra Reizen geselecteerde data. Dit arrangement is boekbaar op de door u gewenste datum. Wilt u langer dan 5 nachten verblijven? Dan kunnen wij het arrangement voor u verlengen.

Data en verlengingsprijzen zijn op aanvraag. Neemt u voor boekingen telefonisch (0512-369030) contact met ons op of vermeldt u de gewenste datum aan het eind van het boekingsproces in de opmerkingen.

Dagprogramma

Excursiemogelijkheden
De heer Wilzing, de Nederlandse eigenaar van hotel Krone, heet u van harte welkom in zijn hotel in het Romantische Frankenland. Hij kan u ook informeren over de excursiemogelijkheden op het schiereiland en reserveringen voor u maken. Hieronder een selectie van de mogelijkheden.
Bamberg
Bamberg heeft verschillende bezienswaardigheden waaronder de Dom en het prachtige 15e-eeuwse Alte Rathaus. Deze staat midden in de rivier de Regnitz en is met boogbruggen verbonden met het "Klein Venetië": de oude vissershuizen die langs de oever bij elkaar staan.
Oberfanken
Via een toeristische route rijdt u naar Bad Staffelstein met de barokke "Veertien Heiligen Basiliek", in de achtiende eeuw ontworpen door Balthasar Neumann.
Romantische Strasse
Over de beroemde Romantische Strasse rijdt u naar Rothenburg ob der Tauber. hier waant u zich in de middeleeuwen. Binnen de historische stadsmuren vindt u talloze eeuwenoude vakwerkhuizen, schilderachtige kasseienstraatjes en indrukwekkende monumentale kerken. Dan rijdt u verder naar Dinkelsbühel. Het ommuurde stadscentrum biedt mooie middeleeuwse en renaissance gebouwen.
Frankenland Wijnland
De rivier de Main slingert zich door de wijnstreek van Franken. U kunt een boottocht over de Main maken vanaf Volkach waar u vervolgens een bezoek brengt aan een wijnproeverij.
Neurenberg
Via het populaire plaatsje Tüchersfeld, bekend vanwege de bijzondere rotsformaties, rijdt u naar Pottenstein. Hier vindt u de Teufelshöhle. Een bijzonder grottenstelsel met imposante zalen en fascinerende druipsteenformaties. Dan rijdt u door naar Neurenberg waar u de historische binnenstad kunt bezoeken. De oude binnenstad is in de oorlog grotendeels verwoest maar de oorspronkelijke vestingmuren zijn bewaard gebleven.
Würzburg
Maak een stadswandeling door Würzburg met onder andere de vesting Mariënberg, het residencemuseum en rococoslot Veits Höchheim.

Accommodaties

Hotel Krone

Dit gezellige familiehotel ligt aan het kerkplein, midden in het kleine plaatsje Geiselwind. Uw Nederlandstalige gastheer heet u er van harte welkom.

Faciliteiten

receptie, restaurant, Stube, terras en een lift. In het hotel is gratis Wifi aanwezig.

Kamer

telefoon, televisie en een badkamer met douche of bad en toilet. Een aantal kamers beschikt over een balkon.

Verzorging

ontbijtbuffet met 's avonds een 3-gangen keuzediner met een saladebuffet.

Website

www.krone-hotel.net

Lees meer

Prijzen

Inclusief

verzorging op basis van halfpension
2-persoonskamer met douche en toilet
autoroutes en stadsplattegronden

Exclusief

lunches
entreegelden
reserveringskosten € 15,- per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis en/of annuleringsverzekering.
Beoordelingen
van Dalsem, 11-08-2020
Goed hotel badkamer net gerenoveerd, ontbijt prima ondanks corona maatregelen,de diners waren fantastisch vriendelijk personeel.zeer mooie omgeving. bij aankomst brochures van al te bezoeken plaatsen die normaal met de bus zouden gebeuren.alle plaatsen goed te berijken en in gepaste tijds duur 45min tot 1 uur.ik heb een geweldige week gehad.