Nederlandse gastheer
mooie badplaatsen
veelzijdige excursiemogelijkheden

Autovakantie Prachtig Rugen

Voorname zeebadplaatsen, bescheiden vissersdorpjes, kilometers lange stranden, de sneeuwwitte krijtkust, 100 jaar oude vuurtorens, spookachtige bossen en glinsterende meren. Bijna nergens in Duitsland vindt u een landschap dat zo afwisselend en uniek is als op Rügen. Tijdens een bezoek aan de glansrijke keizerlijke badplaatsen proeft u de sfeer van de adel. Daarbij zorgt het zeeklimaat en de zuiverende lucht gedurende het hele jaar voor een heilzame werking op lichaam en geest.

Reserveringen

De genoemde data zijn een aantal door Dalstra Reizen geselecteerde data. Dit arrangement is boekbaar op de door uw gewenste datum. Wilt u langer dan 5 nachten verblijven? Dan kunnen wij het arrangement voor u verlengen.

Data en verlengingsprijzen zijn op aanvraag. Neemt u voor boekingen telefonisch (0512-369030) contact met ons op of vermeldt u de gewenste datum aan het eind van het boekingsproces in de opmerkingen.

Dagprogramma

Excursiemogelijkheden
Familie Bezema, de Nederlandse eigenaren van hotel Breeger Bodden, heet u van harte welkom op het eiland Rügen. Zij kunnen u ook informeren over de excursiemogelijkheden op het schiereiland en reserveringen voor u maken. Hieronder een selectie van de mogelijkheden.
Noordelijk Rügen
U bezoekt Kap Arkona, de ‘Noordkaap’ van Duitsland. Vanaf Putgarten brengt het ‘Arkona’-treintje u over een afstand van 2 kilometer naar het dorp. Het uitzicht op de krijtrotsen en de zee is prachtig. Dan rijdt u verder naar Saßnitz dicht bij het Nationaal Park Jasmund. Hier kunt u een mooie boottocht langs de kust maken waar u een prachtig uitzicht heeft op de krijtrotsen.
Stralsund
In de moderne Hanzestad Stralsund krijgt u via een informatieboekje informatie over het rijke verleden van de stad die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Prachtige bouwwerken en vele kunstschatten dateren uit de tijd van de Hanzesteden.
Zuidelijk Rügen
Deze dag rijdt u via het plaatsje Putbus, voormalige residentie van vorsten en andere adellijken, naar Sellin. Hier kunt u over de prachtige Seebrücke Sellin een stukje de zee in lopen. U kunt de tocht vervolgen naar Göhren en rijden met het stoomtreintje Rasender Roland over een smalspoor naar Binz en retour.
Prora
U kunt een kijkje nemen in Prora waar het langste gebouw van Europa staat. In deze Kolos van Prora moesten maar liefst twintigduizend arbeiders zich in de nazitijd kunnen ontspannen tijdens een vakantie.
Hiddensee
Vlakbij het hotel vertrekt er een boot naar het autoloze eiland Hiddensee. Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling over dit prachtige eiland. U kunt er ook een fiets huren of een tocht per huifkar maken. In de middag vaart u terug naar Breege.

Accommodaties

Hotel Breeger Bodden

Hotel Breeger Bodden

De Nederlandse familie Bezema verwelkomt u in hun familiegasthof, gelegen in het dorpje Breege. Bos, strand en haven bevinden zich op loopafstand.

faciliteiten

receptie, (gratis) kluisjes, restaurant, gezelschapsruimte. Geen lift, wel kamers op de begane grond.

kamer

voorzien van televisie, wekkerradio en een badkamer met douche en toilet. In geen van de kamers mag worden gerookt.

verzorging

ontbijt en diner in buffetvorm.

website

www.breeger-bodden.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

verzorging op basis van halfpension
2-persoonskamer met douche en toilet
autoroutes en stadsplattegronden
toeristenbelasting.

Exclusief

lunches
entreegelden
parkeerkosten auto € 3 per nacht (ter plaatse te betalen)
reserveringskosten € 15,- per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis en/of annuleringsverzekering.