gastvrij hotel
prachtige omgeving
diverse excursiemogelijkheden

Autovakantie Bourgondisch Limburg

Een compleet verzorgde vakantie in het zuiden van ons land. Een mooi stukje Nederland met een vleugje buitenland. Niet alleen landschappelijk gezien is het anders dan in de noordelijke provincies, maar ook het Limburgse dialect doet een beetje buitenlands aan. We hebben voor u met zorg de mooiste excursiedoeleinden uitgezocht waarbij u kennis maakt met de natuur en cultuur ter plaatse. Een reis om dubbel van te genieten.

Standplaats Valkenburg a/d Geul

Kastelen, een steenkolenmijn, musea, winkels, restaurants, terrasjes, de rivier de Geul, historische gebouwen en de beroemde grotten vormen het decor van deze pittoreske plaats. Valkenburg is een ideale verblijfplaats voor deze reis. Niet alleen kunt u genieten van dat wat de stad u biedt, ook is het een prachtig uitgangspunt voor het maken van de mooiste excursies.

Reserveringen

De genoemde data zijn een aantal door Dalstra Reizen geselecteerde data. Dit arrangement is boekbaar op de door uw gewenste datum. Wilt u langer of korter dan 5 nachten verblijven? Dan kunnen wij het arrangement voor u aanpassen.

Data en verlengingsprijzen zijn op aanvraag. Neemt u voor boekingen telefonisch (0512-369030) contact met ons op of vermeldt u de gewenste datum aan het eind van het boekingsproces in de opmerkingen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
U kunt vertrekken vanaf uw eigen woonplaats richting het mooie Valkenburg. Hier wordt u in de middag ontvangen door de medewerkers van hotel Schaepkens van St. Fijt.
Excursie A: halve dag Valkenburg
U brengt een bezoek aan de Mergelgrot en het centrum van Valkenburg (loopafstand) en/of de Steenkolenmijn.
Excursie B: halve dag omgeving Valkenburg
U kunt een mooie route door het prachtige heuvellandschap van Zuid Limburg maken, ook wel “Klein Zwitserland” genoemd. De route gaat langs het Drielandenpunt in Vaals, het hoogste punt van Nederland.
Excursie C: halve dag Margraten
Een bezoek aan het nabijgelegen Margraten. Hier liggen op het Amerikaanse oorlogskerkhof ca. 8000 slachtoffers van WO II begraven. President Bush bezocht dit monument samen met Koningin Beatrix.
Excursie D: hele dag Luik
Vanaf het hotel rijdt u naar de Belgische stad Luik. De stad telt talloze bezienswaardigheden, zoals het futuristische treinstation, de domkerk en enkele fraaie musea. Vanaf de top van de Montagne de Bueren heeft u een mooi uitzicht op de stad!
Excursie E: hele dag Maastricht – boottocht
De nabij gelegen stad Maastricht is prachtig om te bezoeken. Oude vestingwallen met winkelstraten, pleinen en talloze monumenten doen tijden herleven. Nadat u de stad op eigen gelegenheid heeft kunnen verkennen kunt u aan boord stappen van een van de boten van Rederij Stiphout. Tijdens een twee uur durende tocht komt u door 3 verschillende sluizen.
Excursie F: hele dag Aken
Net over de grens ligt Keizerstad Aken. De stad dankt haar faam aan Karel de Grote. Het pronkt met talrijke kunstschatten en is bovendien met haar vele elegante winkels en shoppingcentra en gezellige cafés, een geliefde bestemming. Bovendien werd de Aachener Dom, in 1978, als eerste Duitse monument, op de prestigieuze lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO opgenomen. Bezoekt u eens de Domkerk, de Abdij en het stadhuis. Daarnaast zijn de oude stadsmuren en vele bronnen de moeite waard.
Laatste Dag: terugreis
U verlaat Valkenburg en gaat weer richting uw eigen woonplaats. Wij kunnen nog een diner voor u regelen.

Accommodaties

Hotel Schaepkens St. Fyt

In dit gezellige familiehotel proeft u direct de typisch Limburgse gastvrijheid. Het hotel ligt aan de rand van het dorp op slechts een paar honderd meter vanaf het centrum van Valkenburg.

Faciliteiten

24-uurs receptie, vernieuwd buffetrestaurant, gezellige bar, zwembad en een mooie tuin met groot terras, gratis WiFi en 3 liften. Het hele hotel is goed toegankelijk en op de begane grond bevindt zich een mindervalide toilet.

Kamer

de Comfort kamers beschikken over 2 éénpersoonsbedden, badkamer met douche, toilet en wastafel, gratis kluisje, flatscreen-tv, telefoon & gratis WiFi. Buiten de eigen sanitaire voorzieningen op de kamer, bevinden zich op de tweede en derde etage een aangepaste mindervalide badkamer.

Verzorging

ontbijt en 3-gangen keuzemenu

Lees meer

Prijzen

Inclusief

Verzorging op basis van halfpension
Ontbijt en Diner
Tweepersoonskamer met douche/bad en toilet
Autoroutes & Stadsplattegronden

Exclusief

Entreegelden (opening en reservering afhankelijk van corona-maatregelen / inlichtingen via het hotel)
Lunches (lunchpakketten vooraf te boeken)
€ 15,- administratiekosten per boeking
reis- en/of annuleringsverzekering