vervoer fiets en bagage
omschrijving fietstraject
fietstraject is 1 fiets

Fietsreis Vlaanderen

In het land van onze Zuiderburen vindt elke fietser wat hij zoekt. Prachtige fietsroutes die bol staan van historie, natuur, cultuur en architectuur. De route is vrijwel vlak en daarom voor een ieder begaanbaar. Tijdens deze reis heeft u ook de gelegenheid om bekende steden als Gent en Brugge met een bezoek te vereren.

Dagprogramma

Dag 1: Eeklo - Aalter (ca. 22 km)
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Eeklo waar we onze eerste fietstocht starten naar Aalter. Na aankomst en vrije tijd in Aalter rijden we naar ons hotel in Nazareth, Gent.
Dag 2: Nazareth (hotel) - Brugge (ca. 52 km)
Vandaag staat er een fietstocht naar Brugge op het programma. Bij aankomst in Brugge is er ruimte voor vrije tijd. Het historische Brugge is namelijk erkend als UNESCO Werelderfgoed en dat is niet voor niets. Bezoekt u het Begijnhof, het Belfort, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, maakt u een boottochtje of geniet van alle gezelligheid die de stad te bieden heeft. Aan het einde van de dag gaat u per bus weer terug naar het hotel.
Dag 3: Gent - Berchem (ca. 50 km) Schelderoute
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Gent. Vandaag staat de route Gent - Berchem op het programma. We volgen voor een groot gedeelte de rivier de Schelde. Bij het stadje Oudenaarde, met haar prachtige stadhuis en gezellige terrasjes, verlaten we de loop van de rivier en vervolgen we de fietstocht via een fietspad dat op de een voormalige spoorbaan is aangelegd. Na deze fietstocht staat de chauffeur weer klaar met de touringcar om u terug te brengen naar het hotel.
Dag 4: Aalter - Gent (ca. 30 km of v.v. ca. 54 km)
We vertrekken vandaag per fiets vanaf station Aalter naar de mooie oude stad Gent. Historische gebouwen, prachtige pleinen, mooie gevels, fraaie musea sieren de stad. Er zijn gezellige terrasjes en uitstekende restaurantje om lekker te eten. Een rondvaart door de oude binnenstad is aan te bevelen. Aan het einde van de dag kunt u terug fietsen, ca. 20 km, naar het hotel of met de bus terug. Dit in overleg met de chauffeur.
Dag 5: Leie-route (ca. 54 km)
Beginnend in Gent fietsen we vandaag langs de rivier de Leie, die van Noord-Frankrijk tot Gent loopt en daar in de Schelde uitmondt. De Leie is een rivier waarlangs veel mooie huizen staan. Onderweg passeren we diverse kastelen, zoals kasteel Borluut dat o.a. beschikt over prachtige Franse en Engelse kasteeltuinen welke u kunt bezoeken. We verlaten de Leie bij Deinze en via een andere route komt u weer bij het hotel.
Dag 6: Thuisreis (ca. 25 km fietsen)
Vandaag is het weer tijd om de koffers te pakken voor de thuisreis. Voor de echte sportievelingen is er de mogelijkheid om eerst nog een stuk te fietsen en onderweg opgepikt te worden door de bus. Een en ander in overleg met de chauffeur.

Accommodaties

Van der Valk Hotel Nazareth

Dit hotel is erg centraal gelegen tussen Gent en Kortrijk. Het hotel bevindt zich op 10 min. rijden vanaf het centrum van Gent.

Faciliteiten

Serre-restaurant, bar, terras en tuin. In het hotel is gratis WiFi.

Kamer

De kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, kabel-tv, bureau en een zithoek.

Verzorging

's Ochtends ontbijtbuffet, 's avonds een driegangenmenu/buffet.

Website

https://www.hotelnazareth.be/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamers met douche en toilet
omschrijving fietstraject
vervoer fiets en bagage
afscheidsdiner.Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis- en annuleringsverzekering

Opstapschema

Route Heen A+E hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beoordelingen
14-06-2022
Een prachtige fietsreis. Mooie afwisselende routes. Het is fijn dat je alle dagen kunt fietsen omdat de reis er naar toe niet te lang is. Het hotel is prima met een uitgebreid ontbijt en diner. Chauffeur Martin was behulpzaam en vriendelijk, in overleg veel mogelijk. Vlaanderen heeft ons verrast. Een echte aanrader! - Mevr. G. Hekman