reisassistentie
kofferservice
inclusief entreegelden
volpension

Seniorenreis Belgische Ardennen

Ieder seizoen trekken veel Nederlanders naar de Belgische Ardennen om te genieten van de mooie natuur. Het laaggebergte is een prachte bestemming voor het maken van mooie busexcursies. De arme bodem en de moeilijke bereikbaarheid hebben er voor gezorgd dat het gebied dunbevolkt bleef. Toch nemen wij een kijkje in de mooiste plaatsjes als Dinant en Durbuy. Laat u zich lekker verwennen!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat ieder van zijn opstapplaats is gehaald rijden we zuidwaarts richting België. Onderweg genieten we van de lunch en rijden we verder naar onze standplaats Neufchâteau in de Belgische Ardennen.
Dag 2: boottocht Maas-Dinant
Vandaag maken we een mooie boottocht over de Maas. De plaats van aankomst is in het fraaie stadje Dinant dat tussen de Maas en de rotsen is ingeklemd. Geniet van de winkeltjes en terrasjes, vooral langs de rivier! De lunch gebruiken we vandaag onderweg.
Dag 3: Bastogne
Deze ochtend rijden we naar Bastogne, de plaats gewijd aan de Slag om de Ardennen. Naast het bezichtigen van het museum, staat het Mardasson Memorial. Een eerbetoon aan de Amerikaanse doden die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog onder de indruk van alles wat zich hier heeft afgespeeld keren we via een mooie route terug naar ons hotel voor de lunch. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in ons gastdorp.
Dag 4: Bouillon-Franse Ardennen
Aan de oevers van de Semois vinden we het mooie plaatsje Bouillon. Na een koffiestop maken we een mooie tocht langs de Semois en via de ‘Hautes Rivières’ rijden we door de Franse Ardennen met dichtbegroeide wouden en dalen, grote meanderende rivieren en prachtige vergezichten naar Charleville-Mézières. Van de vestingstad is een groot deel van de vestingmuren nog steeds zichtbaar. Het stadje is bekend vanwege zijn marionettenbijeenkomst eens per jaar. Hiervan getuigt de klok van de grote poppenspeler op de gevel van het Institut de la Marionnette. Hier genieten we van de lunch waarna we via een mooie route terugkeren naar ons hotel.
Dag 5: La Roche-Durbuy
Erg bekend in de Belgische Ardennen is La Roche-en-Ardennes. Hier nemen we deze ochtend even gelegenheid voor een kopje koffie. Vervolgens maken we met een treintje een klassieke rondrit door het stadje. Dan vervolgen we onze tocht naar wat bekend staat als het ‘het kleinste stadje ter wereld’, Durbuy. Na de lunch kunt u hier genieten van een heerlijke wandeling door de smalle straatjes en de 17e en 18e eeuwse huizen ontdekken, waaronder de ‘Halle aux blés’, het ‘Klooster van de Récollets en de Récollectines’ en de kerk met haar doopvont en preekstoel van Verdi. Genoeg te ontdekken dus. Vervolgens wordt het tijd om terug te keren naar ons hotel.
Dag 6: Watervallen Coo-terugreis
Vandaag keren we terug naar Nederland. Onderweg nemen we een kijkje bij de watervallen van Coo die worden gerekend tot de hoogste watervallen van België. Vervolgens wordt ieder, na een warme lunch onderweg, naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Eden Ardenne

Dit vrij nieuwe hotel ligt op minder dan 10 minuten lopen vanaf het meer van Neufchâteau. Ook het centrum van het dorp is op 1 kilometer bereikbaar. In de omgeving zijn er verschillende wandelpaden. Neufchateau is de hoofdplaats van de provincie Luxemburg en herbergt een veelheid aan bezienswaardigheden. Het gezellige stadscentrum is een bezoekje waard. Zeker het justitiepaleis is een apart gebouw. Vanuit het centrum zijn er bewegwijzerde wandelingen te maken.

Faciliteiten

receptie, lounge, restaurant, bar en een lift. Het hotel beschikt over gratis WiFi.

Kamer

modern ingericht en voorzien van minibar, kluisje en televisie. In de badkamer heeft u douche, toilet, haardroger en toiletartikelen.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangendiner.

Website

www.eden-ardenne.be

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class liftbus
volpension (vanaf de lunch op dag 1 t/m ontbijt op dag 6)
kamer met douche/ toilet
reisassistentie
kofferservice
genoemde excursies en entreegelden
boottocht Maas
entrée Bastogne
warme afscheidslunch

Exclusief

€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar +2 uur hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Beoordelingen
j.glazenborg-hopman
Als eerste de chauffeuse en reisleiding waren uitstekend.
Het Hotel was prima in orde.
Het programma was erg vol. Weinig tijd om op eigen gelegenheid steden te verkennen.
Wat de boottocht over de maas betreft :de boor was klein en de tocht was te snel.Geen aanrader.
Te weinig tijd om de stad Dinant te verkennen.
In de stad Bouillon gelegenheid om tijd door te brengen.Maar de reis naar Charleville-Mezieres
was te lang en ook te weinig tijd.
Daar het een nieuwe reis betrof zijn dat wat punten die de aandacht verdienen. Verder was de totale reis succesvol, vooral Mirjam Mulder en Frouke Postma hebben hun uitstekende best gedaan .Deze dames zijn voor mij voor herhaling vatbaar