U bevindt zich hier: Home/China/Klassiek China
Nederlandse begeleiding
hoogtepunten van China
verlenging Hongkong mogelijk
rechtstreekse vlucht met KLM

Klassiek China

Mijn naam is Bonnie van der Velde en ik woon sinds 2014 in de Chinese hoofdstad Beijing. Ik blijf me verwonderen over dit indrukwekkende land met zijn grote steden, veelzijdigheid en hard werkende en unieke mensen. Graag fiets ik door Beijing om zo elke keer weer iets moois te ontdekken. Inmiddels ken ik de hoofdstad met zijn ruim 21 miljoen inwoners inmiddels als mijn broekzak. Daarbij reis ik veel door China – het allerliefste met de trein (wist u dat China het allergrootste hogesnelheids-trein netwerk ter wereld heeft?). Verder geniet ik van al het lekkers dat de Chinese keuken te bieden heeft. Speciaal voor Dalstra Reizen heb ik deze China-reis samengesteld. Een gevarieerd programma waarbij u een goede indruk krijgt van het oude Chinese Keizerrijk en de moderne samenleving in China. Ik heb er zin in u mijn land te laten zien.

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – Peking/Beijing
Vanaf de verschillende opstapplaatsen reizen we naar Amsterdam waar we ons inchecken voor de vlucht van KLM die om 17.25 naar Beijing vertrekt.
Dag 2: Peking/Bejing
Aankomst op het vliegveld van Peking. De Nederlandssprekende reisleider brengt ons naar het hotel. We gebruiken vandaag een lunch en maken met de reisleider kennis met Beijing. De komende vijf nachten verblijven we in het Novotel Peace hotel
Dag 3: Verboden stad
In de Verboden Stad zien we het immens grote Plein van de Hemelse Vrede waar ook Mao Zedong begraven ligt. Aansluitend zien we Jinshang park en kunt u de Kolenheuvel te beklimmen met een schitterend uitzicht op de Verboden Stad. In de avond dineren we samen. Er staat ‘Peking Duck’ op het menu.
Dag 4: Chinese Muur
In Mutianyu gaan we met een kabelbaan de Gote Chinese muur op. Liefhebbers kunnen de Muur wandelend naar beneden lopen. Verkeersafhankelijk maken we op de terugweg een korte stop bij het Olympisch Park met het bekende vogelnest.
Dag 5: Zomerpaleis – Hutongs
Het Zomerpaleis was het buitenverblijf van de keizerlijke familie. De tempels en paviljoenen zijn schitterend gelegen rondom een meer en park. Na een gezamenlijke lunch maken we een wandeling door de Hutongs van Beijing. Dit zijn de oorspronkelijke woonwijken van de Beijingers en karakteristiek voor Noord China. Hier ervaren we het echte lokale leven.
Dag 6: Tempel van de Hemel
Deze ochtend zien we één van de mooiste historische monumenten van Beijing: de Tempel van de Hemel. Het bijbehorende park is een oase van rust in de hectische stad. Er wordt gedanst, Taj Chi beoefend, de vogels worden er uitgelaten en mensen zitten te kaarten. Na de lunch in de middag bezoeken we de drum & bel toren. Deze bieden een schitterend uitzicht over de rechthoekige opbouw van Beijing.
Dag 7: Beijing – Pingyao
Per hogesnelheidstrein (10.28-14.28 uur) reizen we van Beijing naar Pingyao. Het stadje is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in China en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gebouwen uit de Ming en Qing dynastie en de straten vol rode lantaarns vertegenwoordigen het oude China. We verblijven twee nachten in het Xinglongyi Hotel.
Dag 8: Pingyao
De Wang- of Qiao familie courtyard buiten de stad bieden karakteristieke woonhuizen uit de Qing dynastie. In de Qiao familie courtyard is de film ‘Raise the Red Lantern' opgenomen. De Shuanglin Tempel is een indrukwekkende boeddhistische tempel ongeveer 7 kilometer ten zuidwesten van Pingyao. Het staat bekend om haar vele beelden van klei.
Dag 9: Xi’an
Met de hogesnelheidstrein reizen we naar Xi’an (10.50-13.42 uur). Hier checken we in in ons hotel en nemen een kijkje in de Moslimwijk met z’n theehuizen, een kleine interessante moskee en een grote diversiteit aan eetkraampjes. Bovendien is het een Walhalla voor souvenirjagers; tassen, horloges, kunst en prullaria. Hier gebruiken we ook het diner. Het hotel voor de komende 2 avonden is het Grand Dynasty Culture hotel, www.grandnewworldhotel.com.
Dag 10: Terracotta Leger – Dumpling Diner & Tang dynasty dans show
Het ruim tweeduizend jaar oude Terracotta leger is één van de meest beroemde archeologische ontdekkingen en dus een ‘must see’ bij een bezoek aan China. Duizenden terracotta figuren staan verdeeld over drie grafkelders. ’s Avonds biedt de dansshow u een leuke inkijk in Chinees vertier. U zult er genieten van de meest bijzondere ‘dumplings’ (letterlijk deegtasjes) ooit gegeten.
Dag 11: Xi’an – Hangzhou
De Stadsmuur van Xi’an is gebouwd in de Ming dynastie als verdedigingsmuur. Liefhebbers kunnen er voor kiezen een stuk te fietsen op de stadsmuur of een lekkere wandeling te maken (fietshuur niet inbegrepen). Na de lunch nemen we de hogesnelheidstrein van Xi'an naar Hangzhou (13.36-20.33 uur). Na aankomst nemen we de intrek in het Haihua Hotel, www.haihuahotelhangzhou.com. Hier verblijven we de komende twee nachten.
Dag 12: Westelijke meer - tempel – thee plantage
Volgens zeggen is Hangzhou en zijn beroemde meer één van de mooiste plekken van het land. Het West Lake staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst. Ook zien we de Lingyin-tempel, een boeddhistische heilige plek. Nadat we de lunch hebben gebruikt, brengen we een bezoek aan een theeplantage.
Dag 13: Shanghai
Deze ochtend vertrekken we met de hogesnelheidstrein van Hangzhou naar Shanghai (09.41-10.41 uur). We checken in in ons hotel Holiday Inn Shanghai Downtown waar de komende drie overnachtingen zijn gereserveerd. We lunchen samen en hebben nadien vrije tijd. Indien gewenst, kunt u met de reisleider een stadswandeling maken. Shanghai is de grootste stad van China. Een bruisende metropool vol tegenstrijdigheden; armoe, decadentie en luxe pur sang. Vanavond bezoeken we de Bund, de beroemde boulevard langs de Huangpu rivier en maken een cruise om zo de skyline van Shanghai te bewonderen.
Dag 14: Tuinen – Tempel – Zijdefabriek – Franse concessie
Vandaag bezoeken we diverse highlights van Shanghai. De beroemde Yuyuan tuinen, de Tempel van de Jaden Boedha, een zijdefabriek. De Franse concessie is het toonbeeld van charmante straatjes vol hippe winkeltjes, trendy bars en restaurants. In de avond kunt u optioneel een spectaculaire acrobaten show bezoeken.
Dag 15: Pudong
In Pudong, het flitsende moderne China, bouwt men de hoogste gebouwen ter wereld. De Jinmao toren is 420 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. De rest van de middag en avond kunt u naar eigen wens invullen.
Dag 16: terugreis
We vertrekken naar het vliegveld waar om 12.15 uur de vlucht naar Schiphol vertrekt. Na aankomst rond 18.00 uur wordt u met een bus van Dalstra Reizen naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Middenklasse hotels

Tijdens de reis verblijft u in goede middenklasse hotels. Daar waar mogelijk zijn de namen van deze hotels genoemd. Informatie hierover vindt u op het internet. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet. De adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. Verzorging: tijdens de reis zijn ontbijt, lunch of diner inbegrepen.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer opstapplaats-Schiphol heen en terug inclusief lunchpakket
KLM-vlucht Schiphol-Bejing, Shanghai-Schiphol
luchthavenbelastingen en -toeslagen
vervoer ter plaatse in luxe touringcar of per HS-trein 2e klasse
overnachtingen in genoemde hotels
2-persoonskamer met douche en toilet
inclusief dagelijks ontbijt en lunch of diner
1 flesje water in de bus per persoon per dag
1 flesje water in het hotel per persoon per dag
excursies en entreegelden zoals genoemd, tenzij vermeld optioneel.

Exclusief

overige maaltijden
niet genoemde excursies en entreegelden
optionele excursies
o Acrobatenshow Shanghai
o Peking opera Beijing
o Kung fu show
onvoorziene kosten als gevolg van o.a. weersomstandigheden
fooien gids/chauffeur
visumkosten (ca. € 150 per persoon)
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268