U bevindt zich hier: Home/Denemarken/Advent in Kopenhagen
****-hotel nabij Kopenhagen
Nederlandssprekende gids
inclusief entree Tivoli

Advent in Kopenhagen

Deze busreis brengt u naar Kopenhagen, de stad met de kleine zeemeermin heeft veel te bieden! De gekleurde huisjes in de haven, gezellige winkelstraten en niet te vergeten het amusement; van winkels tot restaurants, van musea tot barretjes en van boulevards tot parken waaronder het bekende pretpark Tivoli dat in deze tijd van Advent volledig in kerstsfeer is uitgedost. Hier en op de kersmarkten in de stad hangt de lucht van kaneel, Deense kerstkoekjes en Glühwein. De kerststalletjes bieden niet alleen etenswaren, maar ook kunt u er de Deense kerstversiering vinden zodat u een stukje Scandinavisch design mee naar huis kunt nemen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf verschillende instapplaatsen rijden we via Bremen en Hamburg naar Puttgarden. Hier maken we een oversteek naar Rødby en rijden vervolgens naar Kopenhagen waar we aan het eind van de middag aankomen. Nadat de kamers zijn ingedeeld staat het diner voor ons klaar.
Dag 2: Kopenhagen
In de ochtend maken we een stadsrondrit onder leiding van een gids. We zien natuurlijk de ‘Kleine Zeemeermin’, maar ook de schilderachtige oude havenwijk Nyhavn, het koninklijke slot Amalienborg en nog veel meer interessante bezienswaardigheden. In de middag heeft u vrije tijd. Brengt u bezoek aan één van de vele bekende musea, de oude haven of de winkelstraat, met z’n vele winkels, boetiekjes en café’s? Natuurlijk nodigen de niet te missen kerstmarkten u uit voor een bezoek. Uw entree aan het beroemde pretpark Tivoli is vandaag inbegrepen. De vele kermisattracties, talrijke horecagelegenheden en theaters vormen het decor voor de kerstmarkt. Het diner is vandaag niet inbegrepen.
Dag 3: Deense Rivièra – Kopenhagen
Na het ontbijt rijden we langs de Deense kust we naar de gezellige stad Helsingør. In deze stad vinden we veel herinneringen aan de Amsterdamse kooplieden die hier ooit woonden. Vervolgens keren we terug naar Kopenhagen waar u de middag zelf kunt indelen. Het diner is vandaag niet inbegrepen.
Dag 4: terugreis
Alweer de laatste dag. In de ochtend verlaten we Kopenhagen en maken de overtocht van Rødby naar Puttgarden. Vervolgens rijden we via Hamburg en Bremen terug naar Nederland. Hier staat een 3-gangendiner voor u klaar waarna ieder naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van logies/ontbijt
kamer met douche/toilet
diner op dag 1 en 4
plaatselijke gids Kopenhagen
entreegelden Tivoli
excursie Helsingborg.

Exclusief

lunches
diner dag 2 en 3
calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
administratiekosten à € 15 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking