halfpension
Nederlandse gids Kopenhagen
Dalstra Topper

Minicruise Kopenhagen

Een afwisselende reis langs meerdere Hanzesteden. We bezoeken de historische binnenstad van Lübeck, Kopenhagen en Lüneburg. Overnachten doen we aan boord van de luxe ferry’s van TT-Line die ons naar en van Zweden brengen.

Dagprogramma

Dag 1: Lübeck
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Bremen en Hamburg naar Lübeck waar we rond theetijd aankomen. Dit is de eerste Hanzestad die we bezoeken en ook direct één van de mooiste. De historische binnenstad ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen uit. U heeft hier de tijd om de prachtige stad te bekijken. Rond 20.30 uur schepen we in bij Travemünde voor de nachtboot naar Trelleborg. Hier staat rond 21.00 uur het dinerbuffet voor ons klaar staat.
Dag 2: Kopenhagen
Na een vroeg ontbijt komen we rond aan in de Zweedse stad Trelleborg. De aankomsttijd is wisselend rond 07.00 uur. Eenmaal van boord en rijden we naar Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids neemt ons mee langs de Kleine Zeemeermin, Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rosenborgslot. Aansluitend geniet u van vrije tijd in deze mooie hoofdstad van Denemarken. Dan stappen we weer in de bus en rijden naar Malmö. Naast het icoon van de stad, Turning Torso, is ook het oude stadscentrum ‘Gamla Staden’ een bezoekje waard. Oude gebouwen en gezellige pleinen sieren het stadsbeeld. Aan het einde van de dag keren we terug naar Trelleborg om rond 20.30 uur in te schepen voor de nachtboot van 22.00 uur naar Travemünde. Aan boord staat een dinerbuffet op ons te wachten.
Dag 3: Lüneberg
Terwijl het schip richting de Duitse kust vaart, genieten wij aan boord weer vroeg van het ontbijt. Na ontscheping (ca. 07.00 uur) rijden we via een mooie route naar Hanzestad Lüneburg. Onze gids laat deze mooie stad zien die in WOII gespaard bleef. Hierdoor biedt het onder andere een prachtig middeleeuws centrum. Het kon tot de Hanzesteden toetreden door de winning en verkoop van ‘wit goud’, namelijk zout. Aansluitend wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Op het traject Travemünde – Trelleborg v.v. varen de ferry’s Peter Pan en Nils Holgersson. Beide schepen zijn van ferrymaatschappij TT-Line.

Faciliteiten

receptie met geldwisselkantoor, restaurant, panoramabar, wellness en sauna, cinema, winkel. Wifi, u ontvangt 20 MB gratis.

Hut

U verblijft in binnenhutten met benedenbedden. De hut is voorzien van douche en toilet. Desgewenst boekt u een buitenhut.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond kunt u genieten van het Captain’s Dinner buffet. Hierbij zijn 3 drankjes (bier, wijn, fris, koffie/thee) inbegrepen.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class tourincar
overtocht Travemünde – Trelleborg heen en terug
2 persoonsbinnenhut met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Kopenhagen
Duitstalige gids in Lüneburg
2 x ontbijtbuffet
2 x dinerbuffet inclusief drinken

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 20 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Groningen, bushalte station Europapark
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, NS station
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking
Franeker, Tulip Inn de Valk (toeslag €30,-p.p.)
Harlingen, NS Station (toeslag €30,- p.p.)
Bolsward, oude busstation Arriva (toeslag €30,- p.p.)
Sneek, NS Station (toeslag €25,- p.p.)
Joure, Bushalte rotonde McDonalds (toeslag €20,- p.p)
Emmen, NS Station, stationsplein (toeslag €30,- p.p.)
Stadskanaal, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Veendam, treinstation Parallelweg (toeslag €30,- p.p.)
Dokkum, busstation (toeslag €25,- p.p.)
Damwoude, bushalte winkelcentrum (toeslag €25,- p.p.)
Veenwouden, Treinstation (toeslag €20,- p.p.)
Beoordelingen
11 december 2021 vertrokken en een geweldige trip gehad! Jaap als chauffeur/reisbegeleider/verteller/gids en bovenal een zeer betrokken deskundig fijn mens. Deze drie dagen zijn door ons echt geweldig ervaren, zowel de busreis met voldoende tussenstops, de bootovertochten op een fijn schip met zeer goed buffet en ontbijt waren ontspannen en gezellig.
De aangedane Steden; Lubeck, Kopenhagen en Bremen zijn zeker de moeite waard om met gids, zowel per bus en lopend te bezoeken. We hebben de gids Dirk in Kopenhagen als ontzettend goed ervaren, wat een bijzonder mens is dat. Hij nam ons echt mee om deze stad te leren kennen. Niets was hem te veel. Onze ervaring met Dalstra Reizen is zeer goed bevallen en we zullen zeker in de toekomst weer een trip gaan boeken. De prijs/kwaliteit is zeker een aanrader! Veel dank van John en Jenny Veldhuis uit Steenwijk
Fam. De Vries
Heel leuke Cruise. Goed georganiseerd en uitstekende gids/bestuurder.