halfpension
Nederlandse gids Kopenhagen
Dalstra Topper

Minicruise Kopenhagen

Een afwisselende reis langs meerdere Hanzesteden. We bezoeken de historische binnenstad van Lübeck, Kopenhagen en Lüneburg. Overnachten doen we aan boord van de luxe ferry’s van TT-Line die ons naar en van Zweden brengen.

Dagprogramma

Dag 1: Lübeck
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Bremen en Hamburg naar Lübeck waar we rond theetijd aankomen. Dit is de eerste Hanzestad die we bezoeken en ook direct één van de mooiste. De historische binnenstad ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen uit. U heeft hier de tijd om de prachtige stad te bekijken. Rond 20.30 uur schepen we in bij Travemünde voor de nachtboot naar Trelleborg. Hier staat rond 21.00 uur het dinerbuffet voor ons klaar staat.
Dag 2: Kopenhagen
Na een vroeg ontbijt komen we rond aan in de Zweedse stad Trelleborg. De aankomsttijd is wisselend rond 07.00 uur. Eenmaal van boord en rijden we naar Kopenhagen. Een Nederlandssprekende gids neemt ons mee langs de Kleine Zeemeermin, Domhuset, de koninklijke paleizen, Slot Amalienborg en het Rosenborgslot. Aansluitend geniet u van vrije tijd in deze mooie hoofdstad van Denemarken. Dan stappen we weer in de bus en rijden naar Malmö. Naast het icoon van de stad, Turning Torso, is ook het oude stadscentrum ‘Gamla Staden’ een bezoekje waard. Oude gebouwen en gezellige pleinen sieren het stadsbeeld. Aan het einde van de dag keren we terug naar Trelleborg om rond 20.30 uur in te schepen voor de nachtboot van 22.00 uur naar Travemünde. Aan boord staat een dinerbuffet op ons te wachten.
Dag 3: Lüneberg
Terwijl het schip richting de Duitse kust vaart, genieten wij aan boord weer vroeg van het ontbijt. Na ontscheping (ca. 07.00 uur) rijden we via een mooie route naar Hanzestad Lüneburg. Onze gids laat deze mooie stad zien die in WOII gespaard bleef. Hierdoor biedt het onder andere een prachtig middeleeuws centrum. Het kon tot de Hanzesteden toetreden door de winning en verkoop van ‘wit goud’, namelijk zout. Aansluitend wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Op het traject Travemünde – Trelleborg v.v. varen de ferry’s Peter Pan en Nils Holgersson. Beide schepen zijn van ferrymaatschappij TT-Line.

Faciliteiten

receptie met geldwisselkantoor, restaurant, panoramabar, wellness en sauna, cinema, winkel. Wifi, u ontvangt 20 MB gratis.

Hut

u verblijft in binnenhutten met benedenbedden. De hut is voorzien van douche en toilet. Desgewenst boekt u een buitenhut.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond kunt u genieten van het Captain’s Dinner buffet. Hierbij zijn 3 drankjes (bier, wijn, fris, koffie/thee) inbegrepen.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class tourincar
overtocht Travemünde – Trelleborg heen en terug
2 persoonsbinnenhut met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Kopenhagen
Duitstalige gids in Lüneburg
2 x ontbijtbuffet
2 x dinerbuffet inclusief drinken

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 20 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, bushalte station Europapark
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, NS station
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking
Haren, P+R langs A28
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Bushalte rotonde McDonalds
Emmen, NS Station, stationsplein
Stadskanaal, busstation
Veendam, treinstation Parallelweg
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Beoordelingen
Tineke Mulder
Gisteren teruggekomen met Dalstra Reizen van 3-daagse minicruise naar Kopenhagen met onze fantastische chauffeur Harry. Een prachtige reis gehad. Via Lübeck/kerstmarkt naar Travemunde alwaar 's avonds ingescheept op de Peter Pan/nachtboot naar Trelleborg/Zweden. Volgende ochtendvroeg als extraatje even doorgereden naar Malmö waarna via de Øresundbrug die Zweden met Denemarken verbindt, naar Kopenhagen alwaar kerstmarkt. Namiddag zelfde route terug alwaar ingescheept op de Nils Holgersson om de volgende dag weer aan te komen in Travemunde. De 2 diners aan boord waren excellent! Paar uren gestopt in Bremen alwaar schitterende kerstmarkt. Daarna naar Poort van Groningen voor diner. Waarna huiswaarts. Dat Dalstra deze cruise voor die prijs heeft weten aan te bieden, is gewoon niet te geloven. Schitterend weer gehad bovendien.
Ingrid
fantastische reis, je ziet heel veel in heel kort tijd. wel heel intensief. informatie en attentie chauffeur viel wat tegen.
Fedde vonk
Ik heb deze reis samen gemaakt met drie collega''s. We hebben genoten! De chauffeur Jan, bleef zijn gasten entertainen! Dinerbuffet was geweldig, ruime keuze aan vlees, kip en vis! Leuke reis!
Fam. De Vries
Heel leuke Cruise. Goed georganiseerd en uitstekende gid/bestuurder.
Hilda de Haan-De Jong
Afgelopen weekeinde was ik met Dalstra reizende naar Kopenhagen (14 - 16 sept.). Wat een fantastische reis was dit. De chauffeur Wiebe en echtgenote Ankie zijn hele lieve en behulpzame mensen en heel ervaren en wilden het ons graag naar de zin maken en dit is ze gelukt! De steden die we onderweg aandeden waren geweldig en passen heel mooi in het programma. Het eten aan boord was fantastisch, echt verrukkelijk! De route van Zweden langs de kust naar Kopenhagen is geweldig en Kopenhagen is een schitterende stad. De Belgische gids die ons drie uur lang vergezelde in Kopenhagen was ook geweldig. Ik dank jullie hartelijk voor deze prachtige reis en geen enkele negatieve ervaring alleen maar super enthousiast!