bezoek Kopenhagen
NIEUW
gidsen Arhus, Odense en Kopenagen

Ontdekkingstocht Denemarken

Denemarken wordt steeds meer ontdekt als vakantiebestemming. Dichtbij en verrassend in wat het te bieden heeft: rust en ruimte van het landschap, gastvrijheid en talrijke bezienswaardigheden. De Vikingen zijn nooit ver weg maar ook kerken, kastelen en middeleeuwse plaatsen zijn er nog ruimschoots. Op veel plekken wordt deze rijke geschiedenis samen gebracht met moderne architectuur, levendigheid, kunst en cultuur. Ontdek Denemarken als een ontspannen en inspirerend vakantieland.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis-Ribe
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Nieuweschans naar Denemarken. Onderweg bezoeken we Ribe: de oudste stad van Denemarken. Deze oude handelsstad van Friezen en Noormannen heeft veel van haar oorspronkelijke karakter bewaard met de smalle straatjes en middeleeuwse huizen, het Raadhuis en de Domkerk.
Dag 2: Aarhus
Aarhus is een havenstad van Jutland en de tweede stad van het land. Met een gids verkennen we de gezellige binnenstad. Mede door de universiteit is het straatbeeld jong en levendig. In de middag nemen we een kijkje in Gamle By (ca. € 18 p.p.). Het openluchtmuseum toont huizen en boerderijen uit de geschiedenis van Denemarken.
Dag 3: Fünen
Via een mooie route langs de kust rijden we naar Fåborg een gezellig stadje aan de westkust. In het centrum vinden we mooie pleintjes, nog één stadspoort, oude vakwerkhuizen en een klokkentoren uit de middeleeuwen. Vanaf de toren heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. In de middag nemen we een kijkje in Slot Egeskov (ca. € 26 p.p.), een kasteel uit de Renaissance. Het is een veelkleurig podium voor tentoonstellingen, muziek, spel en activiteiten. Omringd door water en tuinen is het een heerlijke plek om te ontspannen.
Dag 4: Odense – Sjaelland
Odense ligt op het eiland Funen en is vooral bekend als geboortestad van Hans Christian Andersen. De sprookjesachtige sfeer kenmerkt nog altijd het oude centrum met de vele bezienswaardigheden. Geniet van een wandeling, bezoek de leuke winkels of maak eventueel een boottocht. Aansluitend rijden we naar Sjaelland waar we de restanten van het gigantische fort van Harold Blauwtand vinden. Een van de best bewaarde vondsten uit de Vikingentijd. We komen van alles te weten over de Vikingen, zien er een typische Vikingwoning en er is een compleet Vikingendorp nagebouwd. Op korte afstand ligt ons hotel voor de komende 2 nachten.
Dag 5: Kopenhagen
We maken een rondrit en een stadswandeling met gids door het prachtige Kopenhagen. We zien de trotse hoogtepunten van de stad waaronder de kleine zeemeermin, het koninklijk paleis en natuurlijk Nyhaven de oude haven van de stad. Oud en nieuw raken elkaar voortdurend op vanzelfsprekende wijze en bepalen zo het karakter van de Deense hoofdstad. De vrije middag biedt de gelegenheid om verder indrukken op te doen of om de gezellige winkelstraten te verkennen. Onze terugreis naar het hotel biedt nog een kort bezoek aan Roskilde.
Dag 6: terugreis
We nemen afscheid van ons hotel en rijden via Rødby en Puttgarden terug naar Nederland. Hier genieten we van een laatste diner voordat we naar de opstapplaatsen terugkeren.

Accommodaties

Comwell hotel Kolding

Gelegen in het stadje Kolding naast het bos Marielund dat mooie wandelpaden biedt. Het biedt een mooi uitzicht op het fjord en op de stad. Daarnaast ligt het centraal in Denemarken waardoor het geschikt is voor het maken van mooie uitstapjes. Bij dit moderne hotel staat comfort hoog in het vaandel.

Faciliteiten

restaurant, bar, sauna, binnenzwembad, biljart, tafeltennis en een lift. In het hele hotel is WiFi gratis. Daarnaast is er een niet-roken beleid in het hele hotel.

Kamer

televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Verzorging

ontbijtbuffet en ’s avonds 3-gangendiner.

Website

www.comwell.com

Lees meer

Comwell Korsør

Gelegen in het westen van het eiland Zeeland met een mooi uitzicht over de Grote Beltbrug. Het hotel ligt tegen het stadscentrum.

Faciliteiten

restaurant, bar, biljart, tafeltennis en lift. Tegen een toeslag kunt u gebruik maken van het spacentrum met sauna en zwembad. In het hele hotel is Wifi gratis.

Kamer

televisie, koffie- en theezetfaciliteiten.

Verzorging

ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Website

www.comwell.com

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
plaatselijke gidsen Arhus en Odense
Nederlandssprekende gids Kopenhagen
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, bushalte station Europapark
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, NS station
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking
Haren, P+R langs A28
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Bushalte rotonde McDonalds
Emmen, NS Station, stationsplein
Stadskanaal, busstation
Veendam, treinstation Parallelweg
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation