U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Motorreis Eifel
alle dagroutes op GPS
boeken op de door jou gewenste datum

Motorreis Eifel

De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter.
In het Tertiair was er in de Eifel sterke vulkanische activiteit. Daarnaar verwijst ook de naam Vulkaan-Eifel in het zuidoostelijke deel. De kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen hebben zich gevuld met grondwater en worden Maare genoemd. De laatste uitbarstingen vonden 10.000 jaar geleden plaats. Onderzoek wijst uit dat dit gebied nog steeds geologisch actief is: het gehele Eifelgebied stijgt 1 à 2 millimeter per jaar. In het verleden kwamen ook al inactieve fases voor van 10.000 à 20.000 jaar, wat suggereert dat toekomstige uitbarstingen nog mogelijk zijn. In de Eifel zijn verscheidene ketens te onderscheiden: Het noordelijkste gedeelte noemt men de Nordeifel, dat in België aansluit op de Hoge Venen; Bezuiden de Ahr bevindt zich de Hohe Eifel (of Hocheifel), waarvan de Hohe Acht (747 m) het hoogste punt is, en tevens het hoogste punt van het hele Eifelgebied;
Het zuidelijke gedeelte van de Eifel is minder hoog. Het gebied wordt doorsneden door in zuidelijke richting uitlopende beken en riviertjes. Deze stromen monden in de Moezel.
In het noorden van de Eifel bevinden zich enige grote stuwmeren. Het grootste daarvan is het stuwmeer in de Roer dat is ontstaan door de bouw van de Roerdaldam. In de Eifel ligt ook de Nürburgring, een bekend autocircuit voor onder andere Formule 1-races. Sinds 2004 is een deel van het noorden van de Eifel het Nationaal Park Eifel geworden. Dit Nationale Park valt in zijn geheel binnen het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel. Een ander deel van de Eifel valt binnen het natuurpark Zuid-Eifel. Voor ons als motorrijders is de Eifel een prachtig afwisselend stuurgebied.

Overige informatie en boekingen

Deze reis is alleen individueel te boeken op de door u gewenste datum.
Voor vragen en/of boekingen kunt u telefonisch contact opnemen met Dalstra Reizen 0512-369030 of boeken via de website op de aangegeven datum “1 oktober 2020”. LET OP ……..U kunt dan in het blokje “ opmerkingen”, aan het eind van het boekingsproces, aangeven voor welke datum u wilt boeken.

De dag routes variëren tussen de 200-250 km.

Ook voor de terugreis is een mooie toeristische route uitgezet maar het staat u vrij om een andere, eigen route naar huis te rijden.

Prijzen

Inclusief

3 x logies/ontbijt/diner
2-persoonskamers met douche en toilet

Exclusief

€ 15 administratiekosten
€ 2,50 Calamiteitenfonds
reis-/annuleringsverzekering.