koetstocht Bad Ischl
mooie Christkindlmarkten
Inclusief entree Gut Aiderbichl
Nederlandstalige gids Salzburg

Stille Nacht in Salzburg

Als de eerste sneeuwvlokjes uit de hemel vallen en de geur van glühwein door de straten waart is het tijd voor de romantiek van de adventstijd. Cadeautjes worden gekocht in de sfeervol ingerichte winkels, op de kerstmarkt en alle andere mogelijkheden die Salzburg biedt. Geniet van de barokke paleizen, historische kerken en de kerstsfeer in Salzburg en de prachtige omgeving van het Salzburgerland.

Dagprogramma

Dag 1: Zuid-Duitsland
Nadat iedereen van de opstapplaatsen is opgehaald rijden we via de Duitse snelwegen naar de omgeving van Neurenberg voor diner en overnachting.
Dag 2: Gut Aiderbichl – Berchtesgaden
Aan het einde van de ochtend arriveren we op Gut Aiderbichl in Henndorf. Een boerderij die een toevluchtsoord voor dieren is. De kerstmarkt is er smaakvol gedecoreerd en ingericht met mooie accessoires en cadeau-ideeën. Geniet van delicatessen en Glühwein en op de binnenplaats kunt u stokbrood bakken bij het kampvuur. Ieder uur is er een rondleiding door het bedrijf. In de middag rijden we naar Berchtesgaden. Ook dit dorp staat in het teken van kerst. Dan zoeken we ons hotel voor de komende drie nachten op.
Dag 3: Bad Ischl – Hallstatt
Vandaag maken we een mooie tocht door de omgeving van het Salzkammergut. We bezoeken Bad Ischl waar we de straten met een paardenkoets gaan verkennen. Vervolgens heeft u vrije tijd om de handwerk kerstmarkt te verkennen of een kijkje te nemen in de voormalige zomerresidentie van keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth, ‘Sisi’. Entreekosten ca. € 15 inclusief park en rondleiding (45 minuten). In de middag rijden we verder naar Hallstatt dat op de monumentenlijst van de UNESCO staat. Doordat het in een zoutrijk gebied ligt heeft het dorpje zich ontpopt tot een toeristische plek van belang. Kortom een mooie plek voor een heerlijke wandeling.
Dag 4: Salzburg – Sloss Mirabell
Een dag in keizerstad Salzburg. Een gids leidt ons langs de vele bezienswaardigheden, waaronder het geboortehuis van Mozart en de monumentale Domkirche. Na afloop kunt u de stad op eigen gelegenheid bezichtigen. De kerstmarkten in de Altstad bevinden zich op de Domplatz en Residenzplatz, waar al vanaf de 15e eeuw kerstmarkten worden gehouden. Later in de middag rijden we naar Slot Mirabell bekend vanwege de prachtige tuinen. Naast het bijzondere slot, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, is ook hier een kerstmarkt.
Dag 5: München – Zuid-Duitsland
Op de Marienplatz, het kloppend hart van in München, bezoeken we de Christkindlmarkt. De sfeervolle marktkramen bieden bekende snuisterijen, maar ook de binnenstad rondom is zeker de moeite waard. Bezienswaardig zijn de verschillende musea, winkels, de residentie en het bijbehorende park en het oriëntatiepunt van de Vrouwenkerk. In de middag reizen we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Neurenberg.
Dag 6: terugreis
Over de Duitse snelwegen keren we terug naar Nederland. Hier wordt u, na het afscheidsdiner, naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Gasthof Simmerlwirt

Gasthof Simmerlwirt ligt direct naast de dorpskerk in het dorp Sankt Leonhard aan de voet van de ‘Unterberg’.

Faciliteiten

een Oostenrijkse Gaststube, restaurant en terras. De hogere verdiepingen zijn toegankelijk per lift. In de hele accommodatie is WiFi beschikbaar.

Kamer

deze zijn verdeeld in het hoofdgebouw en het tegenover liggende pension. Uw kamer beschikt over televisie en een badkamer met bad/douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner.

Website

www.simmerl.at

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
genoemde excursies en entreegelden
o entree Gut Aiderbichl
o koetstocht Bad Ischl
Nederlandstalige gids in Salzburg
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Winter A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant