All Inclusive (in hotel)
geen 1-persoonskamertoeslag
muziek - en folkloreavond
Nederlandse gids Passau

Drielandenpunt Beieren met All Inclusive Hotel

Beieren staat bekend om traditie en hartelijke gastvrijheid. In het veelzijdige gebied zien we rivieren, meren, nationale parken, pittoreske dorpjes en middeleeuwse steden. Traditionele ambachten als het maken van kaarsen en het blazen van glas komen aan bod. Maar ook zien we het prachtige UNESCO werelderfgoed in de Zuid-Bohemen net over de grens van Tsjechië. Dat alles met een verblijf in een gezellig familiehotel waar het eten en drinken inclusief is.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting Beieren. Aan het begin van de avond worden we door de eigenaren van Haus Rita ontvangen.
Dag 2: ochtendwandeling-granietwereld
Deze ochtend maken we een wandeling door de omgeving. Na de lunch brengen we ‘s middags een bezoek aan Hauzenberg voor we een bezoek aan de wereld van de stenen (ca. € 6 p.p.). We zien hoe graniet in de loop der jaren werd gedolven en verwerkt. Na terugkomst bij het hotel staat er koffie en koek voor u klaar.
Dag 3: Nationaal Park Beierse Woud
In het prachtige Nationale Park Beierse Woud nemen we een kijkje in de plaatselijke glashut van Freyung. Het glas wordt in de 12000c hete oven gesmolten en tot een prachtig kunstwerk geblazen. Na de lunch in het hotel bezoeken we het ‘Baumwipfelpfad’ (ca. € 9 p.p.). Een barrièrevrije wandeling door de bomen brengt ons naar hoogtes van 8 tot 25 meter.
Dag 4: Dreisessel
Vanochtend rijden we naar het Dreisesselhaus. Op een hoogte van 1312 meter heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook is dit een goed uitgangspunt voor het maken van een heerlijke wandeling. Nadat we van de lunch in het hotel hebben genoten maken we een prachtige tocht door de omgeving met een paardenkoets en brengen later in de middag een bezoek aan het plaatsje Waldkirchen. Eenmaal terug in het hotel wordt er na het diner in de avond een muziekavond georganiseerd.
Dag 5: Passau
We gaan een dagje naar Passau. De stad waar de rivieren de Inn, de Ilz en de Donau samen verder stromen. Daarom wordt het ook wel ‘Dreiflüssestadt’ genoemd. Een gids vertelt ons veel over deze mooie stad waar elke dag, rond het middaguur, een orgelconcert plaatsvindt (ca. € 5 p.p.). In de middag heeft u vrije tijd. Vandaag gaat er een lunchpakket mee.
Dag 6: Zuid-Bohemen - Tsjechië
Over de Tsjechische grens rijden we langs de rivier de Moldau naar kasteel Hluboká nad Vltavou: een van de bekendste kastelen van Tsjechië, nagebouwd naar Windsor Castle. Het interieur van Hluboká werd kostbaar ingericht en met name aan het houtsnijwerk werd veel aandacht besteed. Het kasteel telt 140 vertrekken, waarvan er een 20-tal te bezichtigen zijn (ca. 310 CZK p.p., parkeerterrein-kasteel met treintje 100 CZK). In de middag nemen we een kijkje in Český Krumlov, zonder twijfel de mooiste stad van de regio Zuid-Bohemen. Bekend vanwege de mooie binnenstad en het Krumlov kasteel. De binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag gaat er een lunchpakket mee vanuit het hotel. Na het diner wordt er een folkloreavond georganiseerd.
Dag 7: Oostenrijk
Er gaat een lunchpakket mee. Via een mooie route door het landschap van Ober-Österreich rijden we langs de Donau naar Wilhering. Hier brengen we een bezoek aan het Zisterzienser klooster (ca. € 3 p.p.). Tijdens een rondleiding in de kloosterkerk leren we over de leefstijl van de monniken en zien we het prachtige rococo interieur. Eenmaal in Linz geniet u van vrije tijd. Winkelen, een terrasje pakken of maakt u een rit met de historische Pöstling Bergbahn.
Dag 8: afscheid
Helaas, het zit er weer op! We nemen een lunchpakket mee en keren terug naar Nederland. Na een laatste gezamenlijk diner wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Haus Rita

Dit familiehotel ligt rustig aan de rand van het dorp Neureichenau tegenover een natuurbad. Zwemkleding kan dus mee. Neureichenau een perfecte basis is voor het maken van prachtige excursies.

Faciliteiten

restaurant, gezellige stube met bar, lift. Gratis toegang tot WLAN netwerk.

Kamer

ingericht in jaren ‘80 stijl en voorzien van douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

in de ochtend een ontbijtbuffet terwijl er in de avond een 3-keuze 3-gangendiner wordt opgediend met salade- en dessertbuffet. De lunch wordt geserveerd. Op 4 dagen kunt u van het ontbijt zelf een lunchpakket samenstellen met fruit en een drankje. Tijdens ons verblijf wordt er een grillavond en een avond met Beierse specialiteiten in de vorm van een buffet georganiseerd. All Inclusive: als het programma het toelaat dan staat er iedere dag om 17.00 uur een kopje koffie met iets lekkers voor u klaar. Vanaf 17.00 uur is drinken inclusief bier en wijn (met uitzondering van flesjes bier, sterke dranken en gemixte drankjes) inbegrepen. Deze kunt u tot 23.00 uur bij de bar halen.

Website

www.hotel-rita.de

Nota Bene

het hotel is niet erg groot. Tijdens ons verblijf, is alleen de groep van Dalstra Reizen aanwezig.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging all inclusive in hotel
kamer met douche/toilet
wandeling onder begeleiding
gids Passau
muziekavond
folkloreavond
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheiddiner.

Exclusief

overige drankjes
entreegelden
lunch op heenreis
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, P+R langs A28
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Carpool Nieuwleusen A 28, t/o Oude Rijksweg 510
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant
Franeker, Tulip Inn de Valk
Harlingen, NS Station
Bolsward, busstation Arriva
Sneek, NS Station
Joure, Bushalte rotonde McDonalds
Veendam, treinstation Parallelweg
Stadskanaal, busstation
Emmen, NS Station, stationsplein
Dokkum, busstation
Damwoude, bushalte winkelcentrum
Veenwouden, Treinstation
Beoordelingen
Klasina
Een zeer mooie reis, goed en zeer gastvrij hotel met lekker eten en goede bedden. Hoewel de chauffeur nog niet eerder deze reis had gedaan, heeft hij ons naar de prachtigste plekjes gebracht en alles goed georganiseerd. Het heeft ons in alle opzichten nergens aan ontbroken! De gids in het klooster deed prima haar werk, maar voor ons was het onverstaanbaar. Fijne reis gehad en veel lieve mensen ontm
Janny
Vanaf het eerste moment genoten van de reis, Alles was perfect geregeld. Prima chauffeur, mooi hotel. Het Zisterzienser klooster in Wilhering, was niet zo`n succes, maar verder chapoo!
Tinie
Begin september deze reis gemaakt met een vriendin. We hebben een prima vakantie gehad en genoten van het prachtige landschap en de mooie steden en onze vriendelijke medereizigers. Onze chauffeur Suzanne rijdt erg goed en is tevens een goede gids. De kamers in het hotel zijn naar mijn idee nog niet allemaal gerenoveerd, waardoor die van mij nog erg donker was, maar alles was erg schoon en netjes. De hoteleigenaren en het personeel zijn zeer vriendelijk en doen alles je thuis te laten voelen. Het ontbijt was prima. Het diner was eenvoudig maar goed van smaak. De avond met de volksdansgroep was ook heel gezellig. We hebben aan alle excursies deelgenomen en die waren ook goed geregeld. Voor ons zou het ook prima zijn om vaker een hele dag op pad te zijn. Het afscheidsdiner was dit keer prima, alle drankjes vlot geregeld. Dit in tegenstelling het restaurant in de Lutte vorig jaar.
Thijs de jong
We hebben aan Suzan een uit stekende chauffeur/!! reisleidster gehad!! het hotel was goed het eten prima We hebben vooral genoten van de excursie naar Passau en TsjechiëDe alternatieve excursie naar een oude Beierse boerderij viel goed in de smaak Kortom een zeer geslaagde reis Thijs deJong en Tsjimkje Wagenaar
A. Nijboer-Zuiderveld
Geweldige chauffeur Suzan, goede bus. Hotel, zeer vriendelijke mensen, eten prima.
J.W. te D.
Vanaf de eerste opstap tot en met de laatste uitstap heb ik genoten van deze fantastische reis. De stipt op tijd verschenen taxi naar de op- en uitstapplaats van de comfortabele bus, chauffeur / reisleidster Suzan, het hotel -de kamer, het eten en het personeel-, het programma en ook het reisgezelschap: alles was boven alle verwachting! Vandaar die volkomen verdiende 10.
R. de Haan
Een mooie rustige reis. Suzan deed het weer prima. Het vlees van de gril was perfect, als mede het Beiers diner. Goed de reisgids lezen en eventueel laten informeren. Voor de plaats Zwiezel kan beter iets anders voor worden gekozen. Een aanbevelende reis.
gerrit en Anja de Jong
Een mooie reis en zeer zeker de moeite waard . De excursies zijn prima te doen een ontspannen programma . Elke dag zowel op de ochtend als ook op de middag ook excursies . Soms een hele dag op pad voor de excursies die wat verder van het hotel af liggen . De huisgemaakte gerechten waren prima een keuze uit drie menu''s waarin wisselen van bijvoorbeeld aardappelen niet nemen en wel friet. Een Grillavond en Beierseavond is vaak het diner en niet een avond vullend programma . Een prima verzorgt ontbijt en lunch waarin je keus genoeg hebt. Wanneer er een lunch mee gaat in de bus kan jezelf je lunch samenstellen . Er zijn excursie die misschien nog worden aangepast omdat dit het eerste jaar van deze reis is . En er nog weleens andere en beter plekken gezien worden bijvoorbeeld een glasblaas demonstratie in een andere plaats . Onze chauffeur Susan heeft alles prima gedaan en veel verteld over de omgeving van alle plaatsen waar we geweest zijn . Top gedaan Suzan ga zo door complimenten voor je perfecte reisbegeleiding . Elke dag in het hotel rond 17.00 uur koffie /thee met iets lekkers erbij . Het is een vriendelijk familiebedrijf met goede inzet en ze hebben plezier in alles goed verzorgen voor de gasten .
Elzenaar
+ Super chauffeur SUZAN. Goede bus met ruime Plaatsen. Mooie ligging met prachtige omgeving. _ Gril avond was een teleurstelling . Ook het Beiers Diner was een teleur stelling. In beide gevallen was het alleen ander vlees. Afscheids Diner was prima verzordt
Mevr. DRvK
29-07-2019
Bezienswaardigheden: de moeite waard,maar wel weinig rust-en vrij tijd in het programma
Accomodatie: gedateerd maar netjes
Reisleiding : onvoldoende als gids ,gaf weinig informatie maar wel goede chauffeur.
Eten: heel eentonig!Veel rauwkost en nauwelijks gekookte groenten.Vlees en aardappelen werd steeds voor je opgeschept. Bij het ontbijt Koffie en thee in thermoskannen,dus vaak oud en lauw. Kortom: ik vind e.e.a. niet meer van deze tijd.