muziekavond
Nederlandse gids Passau

Drielandenpunt Beieren

Beieren staat bekend om traditie en hartelijke gastvrijheid. In het veelzijdige gebied zien we rivieren, meren, nationale parken, pittoreske dorpjes en middeleeuwse steden. Traditionele ambachten als het maken van kaarsen en het blazen van glas komen aan bod. Maar ook het prachtige UNESCO werelderfgoed in de Zuid-Bohemen net over de grens van Tsjechië. Dat alles met een verblijf in een gezellig familiehotel.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting Beieren. Aan het begin van de avond arriveren we in ons hotel.
Dag 2: Nationaal Park Beierse Woud
In het prachtige Nationale Park Beierse Woud nemen we een kijkje in de plaatselijke glashut van Freyung. Het glas wordt in de 12000c hete oven gesmolten en tot een prachtig kunstwerk geblazen. ´s Middags bezoeken we het ‘Baumwipfelpfad’ (ca. € 9 p.p.). Een barrièrevrije wandeling door de bomen brengt ons naar hoogtes van 8 tot 25 meter.
Dag 3: Granietwereld en tocht met paardenkoets
Deze ochtend gaan we naar Hauzenberg waar we een bezoek brengen aan de wereld van de stenen (ca. € 6 p.p.). We zien hoe graniet in de loop der jaren werd gedolven en verwerkt. ´s Middags maken we een prachtige tocht door de omgeving met een paardenkoets en brengen later in de middag nog een bezoek aan het plaatsje Waldkirchen.
Dag 4: Passau
We gaan een dagje naar Passau. De stad waar de rivieren de Inn, de Ilz en de Donau samen verder stromen. Daarom wordt het ook wel ‘Dreiflüssestadt’ genoemd. Een gids vertelt ons veel over deze mooie stad waar elke dag, rond het middaguur, een orgelconcert plaatsvindt (ca. € 5 p.p.). In de middag heeft u vrije tijd.
Dag 5: Zuid-Bohemen - Tsjechië
Over de Tsjechische grens rijden we langs de rivier de Moldau naar kasteel Hluboká nad Vltavou: een van de bekendste kastelen van Tsjechië, nagebouwd naar Windsor Castle. Het interieur van Hluboká werd kostbaar ingericht en met name aan het houtsnijwerk werd veel aandacht besteed. Het kasteel telt 140 vertrekken, waarvan er een 20-tal te bezichtigen zijn (ca. 310 CZK p.p., parkeerterrein-kasteel met treintje 100 CZK). In de middag nemen we een kijkje in Český Krumlov, zonder twijfel de mooiste stad van de regio Zuid-Bohemen. Bekend vanwege de mooie binnenstad en het Krumlov kasteel. De binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 6: Oostenrijk
Via een mooie route door het landschap van Ober-Österreich rijden we langs de Donau naar Wilhering. Hier brengen we een bezoek aan het Zisterzienser klooster (ca. € 3 p.p.). Tijdens een rondleiding in de kloosterkerk leren we over de leefstijl van de monniken en zien we het prachtige rococo interieur. Eenmaal in Linz geniet u van vrije tijd. Winkelen, een terrasje pakken of maakt u een rit met de historische Pöstling Bergbahn.
Dag 7: afscheid
Helaas, het zit er weer op! We keren terug naar Nederland. Na een laatste gezamenlijk diner wordt u naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Hohenauer Hof

Hotel Hohenauer Hof is rustig gelegen aan het marktplein van Hohenau

Faciliteiten:

receptie, restaurant, bar, lift. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, sauna en infrarood cabine waarvan u gratis gebruik kunt maken.

Kamer:

deze beschikt over een bad/douche en toilet, föhn, televisie en balkon.

Verzorging:

’s ochtends staat er een ontbijtbuffet voor u klaar, terwijl er in de avond een 4-gangendiner wordt opgediend.

Website:

www.hohenauer-hof.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van half pension
kamer met douche/toilet
gids Passau
muziekavond
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant