halfpension
gids Hamburg en Rostock
comfort class touringcar

Hamburg, Wismar, Rostock en Bremen

In het noorden van Duitsland vinden we een aantal sfeervolle Hanzesteden. Ieder met z’n eigen karakter. Hamburg met de pakhuizen in Speicherstadt en de daarbij horende grootste haven van Duitsland, de bezienswaardige stad Rostock en het prachtige slot en het oude centrum van Schwerin. Daarnaast bezoeken we de fraaie binnenstad van Bremen met de prachtige kronkelstraatjes van het Schnoorviertel.

Dagprogramma

Dag 1: Hamburg
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar de belangrijkste havenstad van Duitsland, Hamburg. Met een gids verkennen we deze wereldstad. De oude binnenstad, de pakhuizen en de kanalen in de beroemde Speicherstadt en het nieuwe stadscentrum ‘Hafencity’, traditioneel en modern tegelijk. Na vrije tijd vervolgen we de reis naar ons hotel nabij Wismar. Hier staat in de avond het diner voor ons klaar.
Dag 2: Rostock – Schwerin
We brengen een bezoek aan de oude Hanzestad Rostock. Tijdens een stadswandeling met een gids ontdekken we de historische binnenstad met de typische baksteengebouwen, kerken en het prachtige Raadhuis op de Neuer Markt. Ook zien we de stadshaven en de zeehaven. In de middag staat de bus klaar en rijden we naar Schwerin, de hoofdplaats van de staat Mecklenburg Vorpommern. Hier heeft u de mogelijkheid het slot te bezoeken waar Prins Hendrik, de vader van Juliana en de grootvader van Beatrix, in 1876 werd geboren. In het slot zetelt vandaag de dag het parlement van Mecklenburg-Vorpommern en er is een museum gevestigd. Vanuit de naastgelegen kasteeltuinen loopt u vlot het centrum van Schwerin binnen. Tegen de avond keren we terug naar het hotel voor het diner. In de avond nemen we nog een kijkje in onze gaststad Wismar.
Dag 3: Bremen
Met een bezoek aan de prachtige Hanzestad Bremen sluiten we de reis af. Bekijkt u onder andere de historische Martkplatz met de Bremer stadmuzikanten. Daarnaast is de oudste wijk van Bremen, het Schnoorviertel met de kronkelige straatjes de moeite waard en snuift u de maritieme sfeer op aan de oeverpromenade van de Weser. Aansluitend keren we terug naar Nederland waar ieder na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Wyndham Garden Wismar

Wyndham Garden Wismar

Wyndham Garden Wismar ligt in een buitenwijk van de stad. Het centrum is tot 19.00 uur met openbaar vervoer bereikbaar. De kosten van een taxi naar het centrum zijn ca. € 15.

Faciliteiten

bar, restaurant, gratis Wifi in het hele hotel. Gratis gebruik van Wellness met sauna, stoomcabines, hot tubs en binnenzwembad.

Kamer

airconditioning, telefoon, radio, televisie. Badkamer met bad of douche, toilet en haardroger.

Verzorging

in de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
gids Hamburg en Rostock
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches en diners
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking