Nederlandssprekende gidsen
gevarieerd programma

Ontdek de Harz en Magdeburg

Gelegen tussen Hannover en Berlijn vinden we onze standplaats Magdeburg, bekend vanwege de Magdeburger Bollen. Naast historische monumenten heeft de stad veel indrukwekkende bezienswaardigheden en goede winkelmogelijkheden. Uiteraard brengen we een bezoek aan het bijzondere waterwegenkruispunt dat ’s werelds langste kanaalbrug bezit. In het nabijgelegen natuurgebied van de Harz maken we een uitstapje naar Quedlinburg. Een veelomvattende reis met interessante excursies op de heen- en terugreis naar Braunschweig en Bremen.

Dagprogramma

Dag 1: Braunschweig – heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting onze oosterburen. Onderweg gebruiken we de lunchpauze in de mooie stad Braunschweig. De stad werd in de nadagen van WOII bijna compleet verwoest echter zijn de diverse monumenten weer opgebouwd. Hierdoor geniet u er van de Romaanse Dom, het raadhuis, de gotische St. Martini en het Gwandhaus. Daarna vervolgen we onze weg naar het hotel in Magdeburg waar in de avond het diner voor ons klaar staat.
Dag 2: Magdeburg - Elbauenpark
Met een Nederlandssprekende gids maken we een stadsrondrit door het groende hart van Magdeburg, zien we het Marktkwartier met de Gouden Ruiter en rijden we langs de prachtig gerestaureerde gevels van het Gründerzeitkwartier. Daarnaast maken we een wandeling door het Domkwartier van de stad en nemen we een kijkje bij bijzondere Groene Citadel, gebouwd door Friedrich Hundertwasser. In de middag bezoeken we het Elbauenpark met z’n kleurige thematuinen waaronder een Chinese tuin en de Rozentuin. In het vlinderhuis zijn meer dan 200 verschillende soorten vlinders te bewonderen. Bovendien kunt u een bezoek brengen aan de Millenniumtoren waar 6000 jaar geschiedenis en wetenschap tentoongesteld zijn (entree € 8 p.p.).
Dag 3: Harz
Vandaag bezoeken we de oostelijke Harz en rijden naar het plaatsje Quedlinburg gelegen aan de voet van de machtige Schlossberg. Doordat het middeleeuwse centrum van de stad bijna volledig bewaard is gebleven, staat het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U ziet er meer dan 1200 vakwerkhuizen, het stadhuis en het paleis Salfeldt. Via een mooie route door de Harz keren we terug naar ons hotel.
Dag 4: Dom – Waterwegenkruispunt
Deze ochtend brengen we een bezoek aan de Dom van Magdeburg waar indrukwekkende beeldhouwwerken en bijzondere relikwieën te vinden zijn. Aansluitend nemen we een kijkje bij het waterwegenkruispunt. Hier overspant de langste kanaalbrug de Elbe over zo’n 918 meter en is daarmee de langste trogbrug ter wereld. Per boot varen we een route naar de bijzondere scheepslift die op dit traject ligt. Aan boord is een imbiss aanwezig waar u de lunch kunt gebruiken.
Dag 5: Bremen – terugreis
Na het ontbijtbuffet reizen we over de Duitse snelwegen richting Nederland. Onderweg nemen we een kijkje in Bremen bekend van de Bremer Stadtmuzikanten. Met een gids verkennen we de stad met z’n bijzondere gebouwen en mooie centrum. Aansluitend keren we terug naar Nederland waar we, na een afscheidsdiner, naar de verschillende opstapplaatsen worden teruggebracht.

Accommodaties

Michel Hotel Magdeburg

Dit 4-sterrenhotel ligt op minder dan 5 km van de oude binnenstad van Magdeburg en biedt stijlvol ingerichte kamers en een uitnodigende spa.

Faciliteiten

Receptie, lounge, bar, restaurant, zwembad met sauna en whirlpool, fitnesszaal, terras en lift. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

Deze zijn netjes ingericht met telefoon, televisie en badkamer met bad/douche en toilet.

Verzorging:

Zowel in de ochtend als in de avond staat er een buffet voor u klaar.

Website

www.michel-hotels.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
stadsrondrit met Nederlands sprekende gids Magdeburg
entree en Nederlands sprekende gids in Dom Magdeburg
Nederlands sprekende gids in Quedlinburg
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking