Weihnachtsoratorium J.S. Bach
Nederlandssprekende gids
Kerstdiner
vele extra's inclusief

Kerst in Leipzig

Breng de kerstdagen door in bijna de grootste stad van Oost-Duitsland, namelijk Leipzig. De architectuur in de binnenstad wordt bepaald door liefdevolle gerestaureerde historische passages. Daarnaast heeft de componist Johann Sebastian Bach een groot deel van zijn leven in deze ‘Bachstad’ gewerkt. In de Thomaskirche vinden we zijn graf met daarnaast het Bachmuseum. Er zijn diverse musea en u kunt er prima winkelen op de kerstmarkten of in de winkelstraten en het enorme station waar veel trendy boetieks te vinden zijn. Tijdens de kerstdagen zijn er verschillende Vespers met optredens van koren waaraan een bezoek staat gepland. Daarnaast bezoeken we de bijzondere stad Dresden. Onze gidsen laten u graag kennismaken met deze bijzondere steden.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting de Duitse grens. We rijden over de Duitse snelwegen naar Leipzig waar we inchecken in ons hotel. Deze avond is een dinerbuffet inbegrepen.
Dag 2: Leipzig
Vandaag maken we kennis met Leipzig. Een Nederlands sprekende gids neemt ons tijdens een wandeling mee door de stad. We zien onder andere het ‘Altes Rathaus’ op de Martplatz, één van de oudste straten van de stad ‘Der Brühl’ en het centrum met z’n historische winkelpassages, special antiekwinkeltjes, trendy boetiekjes en moderne warenhuizen. Maar ook nemen we een kijkje in de Nikolaikirche. Deze kerk was het centrale punt van de vreedzame revolutie met demonstraties in de DDR in de herfst van 1989 met uiteindelijk de val van de Berlijnse Muur en de Duitse hereniging als gevolg. In de middag is er gelegenheid de stad zelf te verkennen. We dineren deze avond in een restaurant in de stad.
Dag 3: rondrit - Thomanerchor
Terwijl iedereen in Duitsland zich opmaakt voor kerstavond maken wij met onze gids deze ochtend een rondrit door de omgeving. Vervolgens rijden we terug naar Leipzig. Hier is gelegenheid voor de lunch en halverwege de middag verzamelen we ons bij de Thomas kerk in Leipzig om een kerkdienst bij te wonen met medewerking van het allerbekendste koor van Leipzig; het ‘Thomanerchor’. De Thomaskerk geniet over de hele wereld bekendheid doordat Johann Sebastian Bach er als Thomascantor werkte met het Thomanerchor. Hiervoor worden geen entreekosten berekend maar er is wel een collecte voor de onkosten. Deze avond wordt er een 4-gangen kerstdiner geserveerd in het hotel. Liefhebbers kunnen in de avond een kerstnachtdienst bijwonen in een van de vele kerken in Leipzig.
Dag 4, eerste Kerstdag: Halle
Deze eerste kerstdag vertrekken we na de koffie naar de nabij gelegen plaats Halle. Hier maken we met onze Nederlandssprekende gids een wandeling door de stad. Bezienswaardig zijn het geboortehuis van Georg Friedrich Händel en het Beatles museum. Na de lunch ter plaatse bezoeken we in de middag het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach met optredens van solisten, koor en een orkest. Voor het optreden wordt geen entree gevraagd maar is er een collecte voor het dekken van de onkosten. Na afloop keren we terug naar ons hotel waar we gebruik maken van het diner dat in buffetvorm is opgediend.
Dag 5, tweede Kerstdag: Dresden
We brengen een bezoek aan de stad Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. Na WO II en de “Wende” werd de stad in stijl opgebouwd en heeft het meer dan ooit te bieden. Tijdens een stadswandeling met een gids zien we prachtige gebouwen waaronder de Semperoper, de Zwinger en de Frauenkirche.
Dag 6: terugreis
Na het ontbijtbuffet nemen we afscheid van ons hotel en keren terug naar Nederland. Hier genieten we van een afscheidsdiner waarna ieder naar z’n opstapplaats wordt teruggebracht.

Accommodaties

H4 hotel Leipzig

gelegen in de stad op ca. 8 kilometer vanaf het centrum. Het centrum is prima met het openbaar vervoer te bereiken.

Faciliteiten

receptie, lounge, restaurant, bar, lift, wellnesscentrum en sauna. Het hotel biedt gratis WiFi in het hele hotel.

Kamer

televisie, telefoon, radio, minibar en badkamer met douche en/of bad, toilet en haardroger.

Verzorging

Ontbijtbuffet en 3x een dinerbuffet in het hotel.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
5 x ontbijtbuffet
3 x dinerbuffet in hotel
1 x 4-gangen kerstdiner
1x koffie met kerststol
lunch op eerste kerstdag
1 x diner in restaurant
alle dagen Nederlandssprekende gids
vesper Thomanerchor in Thomaskerk
bezoek Weihnachtsoratorium Johan Sebastian Bach
kamer met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking.

Opstapschema

Route Actief Lezersreizen Noord (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Dokkum, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Burgum, Gemeentehuis
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen