Reisassistentie
Kofferservice
Volpension

Kerst op de Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide staat bekend om zijn kleurenpracht in de zomermaanden. Maar wist u dat het ook in de winter zijn charmes heeft? Tijdens deze reis maken we kennis met de heide en de plaatsen Hannover en het gezellige vakwerkplaatsje Celle.

Seniorenreis

Een reis speciaal voor klanten die minder goed ter been zijn. Dit betekent een rustig programma en geschikte excursies zodat u kunt genieten van een programma dat speciaal voor u werd samengesteld. De reis is op basis van volpension; er gaat reisassistentie mee; inclusief kofferservice; uw rollator mag mee.

Belangrijk!

• Per reis nemen wij maximaal 10 rollators mee. Bij boeking opgeven!
• Voor deze reis dient u in een rustig tempo een korte afstand (paar honderd meter) lopend te kunnen overbruggen.
• Alhoewel de hotels voor deze reizen met zorg zijn uitgezocht, blijven het ‘gewone’ hotels. Dit betekent dat zij niet altijd beschikken over toiletverhogers en handgrepen in de badkamer. Wel is er de nodige ruimte wanneer u een rollator mee neemt.
• Wij verlenen geen medische zorg!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – Bremerhaven
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar het eindpunt van de Weser, Bremerhaven. Nadat we hier de lunch hebben gebruikt maken we een met een gids een rondrit door de havens van Bremerhaven. Dan rijden we door naar ons hotel. Hier kunt u in de avond deelnemen aan een fakkelwandeltocht met Glühwein.
Dag 2: Hannover
Terwijl de Duitse bevolking zich klaar maakt voor de kerst, brengen wij een bezoek aan Hannover. In de ochtend maken we met een gids rondrit door deze stad. Na de lunch brengen we een bezoek aan de “Herrenhäuser Gärten”. Een bijzondere barroktuin die de Europese prijs van beste historische tuin heeft gewonnen. Al hoewel er niets bloeit, zijn de tuinen ook in de winter een bezoek waard. Aansluitend keren we terug naar ons hotel waar in de avond een kerstbuffet voor ons klaar staat.
Dag 3: Walsrode – Lüneburger Heide
Op deze eerste kerstdag rijden we na de koffie naar de nabijgelegen kaarsenfabriek waar een korte uitleg wordt gegeven over het maken en snijden van de kaarsen. Na een bezoek aan bijbehorende winkel rijden we verder naar de Lüneburgerheide. Hier gebruiken we de lunch. Vervolgens maken we vandaag een tocht per huifkar over de heide (ca. € 10 p.p.). De Huifkar is overdekt en voorzien van wollen dekens. De tocht duurt ca. 1,5 huur. Als er te veel ijs ligt wordt er niet gereden.
Dag 4: Celle
Vandaag rijden we naar de zuidelijke rand van de Lüneburger Heide waar het plaatsje Celle ligt. Het heeft een prachtige oude binnenstad met honderden vakwerkhuizen en een kasteel in de stad. Met een gids verkennen we deze plaats. Na de lunch kunt u de plaats op eigen gelegenheid verkennen. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel.
Dag 5: Bad Zwischenahn – terugreis
We nemen afscheid van ons hotel en rijden naar Bad Zwischenahn. Een gezellig toeristenplaatsje dat aan het gelijknamige meer ligt. Aansluitend vervolgen we onze route terug naar Nederland waar we genieten van een gezamenlijke afscheidslunch.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class liftbus
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van volpension
kofferservice
welkomstdrankje
fakkelwandeltocht
kerstkoffie
dansavond
excursies en entreegelden
o uitzichtpunt Bremerhaven
o Herrenhäuser Gärten
o kaarsenfabriek
o huifkartocht Lüneburger Heide (weersafhankelijk)
warme afscheidslunch

Exclusief

€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route F +2 uur (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Groningen, bushalte station Europapark
Zuidbroek, hotel van der Valk
Nieuweschans, Poort van Groningen