U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Kerst in Magdeburg
mooie kerstmarkten
Nederlandssprekende gidsen
ontdek de Magdeburger Bollen

Gelegen tussen Hannover en Berlijn vinden we Magdeburg. De stad kreeg haar bijnaam Ottostad door de verbinding met Keizer I Otto de Grote en de wetenschapper Otto van Guericke die in 1623 in Leiden studeerde. Naast een rijke geschiedenis heeft deze stad veel bezienswaardigheden en goede winkelmogelijkheden. Ook in de omgeving zijn er mooie uitstapjes te maken waaronder naar de Harz en Tangermünde. Met de steden gehuld in kerstsfeer belooft het een fijne kerst te worden.

Dagprogramma

Dag 1: Osnabrück – heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting onze oosterburen. We reizen af naar Osnabrück waar ons een bezoek aan de meest romantische kerstmarkten van Duitsland staat te wachten. Aansluitend rijden we verder naar ons hotel in Magdeburg waar in de avond het diner voor ons klaar staat.
Dag 2: Magdeburg
Met een Nederlandssprekende gids maken we een stadsrondrit door het groende hart van Magdeburg, zien we het Marktkwartier met de Gouden Ruiter en rijden we langs de prachtig gerestaureerde gevels van het Gründerzeitkwartier. Na vrije tijd brengen we deze middag een bezoek aan de Dom van Magdeburg waar indrukwekkende beeldhouwwerken en bijzondere relikwieën te vinden zijn. Aansluitend maken we een wandeling langs ‘Lichterweld Magdeburg’. De stad staat in deze tijd van het jaar volop in het licht met lichtsnoeren, lantaarns, de beroemde Magdeburger bollen (maar dan verlicht) en 60 lichtornamenten in de stad. Tijdens de wandeling hoort u verschillende anekdotes.
Dag 3: Harz
Vandaag bezoeken we de oostelijke Harz en rijden naar het plaatsje Quedlinburg. Doordat het middeleeuwse centrum van de stad bijna volledig bewaard is gebleven, staat het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U ziet er meer dan 1200 vakwerkhuizen, het stadhuis en het paleis Salfeldt. Daarnaast ligt het aan de voet van de machtige Schlossberg. De stad staat rondom kerst in het teken van Winterzauber. Verschillende kooplui bieden hun waar aan en u kunt er een hapje eten. Via een mooie route door de Harz keren we terug naar ons hotel. In de avond kunt u genieten van de kerstnachtdienst in de Dom van Magdeburg die volledig met kaarsjes wordt verlicht. Neemt u wel een warme jas mee.
Dag 4: Halle
Deze eerste kerstdag vertrekken we wat later in de ochtend naar de plaats Halle. Hier maken we met een gids een wandeling door de stad. Bezienswaardig zijn het geboortehuis van Georg Friedrich Händel en het Beatles museum. Na de lunch ter plaatse en nog enige vrije tijd keren we terug naar Magdeburg waar we een kijkje nemen bij het waterwegenkruispunt. Hier kruisen het Mittellandkanaal, het Elbe-Havel-Kanaal en de rivier de Elbe elkaar door middel van de langste trogbrug ter wereld.
Dag 5: Tangermünde
Na het ontbijt maken we een mooie tocht langs de Elbe die ons naar de voormalige Hanze- en Keizerstad Tangermünde leidt. Met onze gids verkennen we het historische stadje met veel monumentale gebouwen, musea, torens en een netwerk aan steegjes. In de middag zijn we tijdig terug om nog eens van de kerstmarkt in Magdeburg te genieten.
Dag 6: terugreis
Na het ontbijtbuffet reizen we over de Duitse snelwegen richting Nederland. Onderweg nemen we een kijkje in Hamelen, bekend van het sprookje ‘Rattenvanger van Hamelen’. Het plaatsje heeft prachtige vakwerkhuizen en ook hier is de kerstmarkt geopend. Vervolgens keren we terug naar Nederland maar niet voordat we van een afscheidsdiner hebben genoten. U wordt weer naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.
Standplaats: Magdeburg
De voormalige Hanzestad, doorkruist door de Elbe, wordt omgeven door indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, schilderachtige barokke gevels en monumentale wijken uit de ‘Gründzeit’ periode. Magdeburg heeft een schat aan moderne architectuur, waaronder het meesterwerk ‘de Groene Citadel’ van Friedrich Hundertwasser. De bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, zijn net zo divers als het aantrekkelijke stadsbeeld.

Accommodaties

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
stadsrondrit Magdeburg
entree en gids in Dom Magdeburg
gidswandeling Lichterwelt Magdeburg
stadswandeling Tangermünde en Halle
lunch eerste kerstdag
Nederlands sprekende gidsen
afscheidsdiner.

Exclusief

overige lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A Winter (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Ijmuiden, Ferry Terminal