gidsen Dresden en Freiberg
wandeling Talsperre met Glühwein
Kerstprogramma in hotel
geen 1-persoonskamertoeslag

Duitse kerst in de Sächsische Schweiz

Alhoewel de naam Sachsische Schweiz doet suggereren dat u in Zwitserland bent, reizen we af naar het oostelijk deel van Duitsland dat zijn naam draagt vanwege de bijzonder mooie omgeving. We maken kennis met de kersttradities, spectaculaire uitzichten en mooie steden als Dresden en Freiberg.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen passeren we bij Emmen de grens en vertrekken via Hannover en Magdeburg naar onze gastplaats Bad Gottleuba-Berggießhübel. Hier worden we hartelijk ontvangen door meneer Gutte en zijn medewerkers.
Dag 2: Dresden
Vandaag brengen we een bezoek aan de oude stad Dresden gelegen aan de rivier de Elbe. Een Nederlandstalige gids leidt ons langs prachtige gebouwen waaronder de Semperoper, de Zwinger en de Frauenkirche. Na WO II en de “Wende” werd de stad weer in stijl opgebouwd. Ook is er de jaarlijkse kerstmarkt, de Striezelmarkt waar regionale volkskunst wordt aangeboden evenals allerlei lekkernijen zoals de echte Dresdner kerststol.
Dag 3: kerstfeest
Deze ochtend maken we een begeleide wandeling door ons gastdorp. Daarna bereiden we ons op de Duitse manier voor op kerstavond. Na de traditionele lunch ‘Nudelsuppe mit Gänseklein’ wordt er in de middag koffie/thee geserveerd met de originele Dresdner kerststol. Muzikaal omlijst met muziek en liederen om mee te zingen. Daarbij worden er spellen gedaan en verhalen verteld. Na nog enige vrije tijd staat in de avond het kerstbuffet voor ons klaar. Kerstavond wordt er traditioneel aan ‘Bleigiessen’ gedaan. Hierbij wordt heet lood in een pot water wordt gegoten en uit de resulterende vormen wordt de toekomst gelezen.
Dag 4: wandeltocht – Sächsische Schweiz
Rondom het hotel zijn mooie wandelwegen te vinden. We rijden vanochtend naar het stuwmeer Gottleuba. Vanaf het parkeerterrein is het ca. 1,5 kilometer lopen naar het uitzichtpunt over het meer. Nadat we zijn teruggekeerd naar het hotel genieten we van de lunch in het hotel. In de middag maken we een mooie rondrit door de Sächsische Schweiz. Weersafhankelijk brengen we een bezoek aan de bijzondere rotsformatie Bastei of vesting Königstein.
Dag 5: Seiffen – Freiberg
Een bezoek aan dé speelgoedstad van Duitsland. Verschillende winkels bieden houten figuurtjes en notenkrakers. Zij zijn met de hand gemaakt en beschilderd. Een leuk souvenir. In de middag rijden we naar zilverstad Freiberg. Met een gids maken we een wandeling langs het centrale plein waar fraai gerestaureerde huizen en gebouwen staan zoals het Rathaus en de Ratskeller. Ook wandelen we over de stadsmuren die alleen toegankelijk zijn met een gids en zien we de Dom en Schloss Freudenstein.
Dag 6: terugreis
Nadat de koffers in de bus zijn gezet keren we huiswaarts. Onderweg genieten we van een afscheidsdiner waarna ieder naar z’n opstapplaats wordt teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Sächsisches Haus

Dit hotel ligt direct aan een wandelpad over de oude spoorlijn aan de rand van het dorp Berggießhübel.

Faciliteiten

entree met receptie, restaurant, terras en biergarten. Er is geen lift aanwezig in het hotel. Wel zijn er een aantal kamers op de benedenverdieping. WiFi beschikbaar in openbare ruimtes.

Kamer

deze is voorzien van douche/toilet, telefoon en televisie.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangendiner met saladebuffet.

Website

www.hotel-saechsisches-haus.de

Bijzonderheden

Dit hotel is alleen met vertrek november en december. In februari verblijft u in Bergwirtschaft Wildermann aan de rand van Dresden.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
lunch dag 3 en 4
kerstprogramma hotel
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids Dresden
plaatselijke gids Freiberg
afscheidsdiner.

Exclusief

overige lunches
entreegelden
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+Emmen heen hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Emmen, NS Station, stationsplein (toeslag €35,- p.p.)