U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Kerstreis Frankfurt
kerstbrunch
mooie omgeving
klokkenluiden Frankfurt

Kerst vieren in Frankfurt en omgeving

Centraal in Duitsland ligt de deelstaat Hessen. Mystieke bossen, glooiende heuvels, historische kastelen en authentieke binnenstadjes laten ons wanen in vervlogen tijden. Maar waar in Frankfurt bijna de hele binnenstad in nieuwe oude stijl is hersteld zien we ook de prachtige gebouwen in steden als Wiesbaden en langs de Rijn en de Lahn. Natuurlijk mogen we het klokluiden op kerstavond in Frankfurt niet missen, evenals een aantal kerstmarkten die we onderweg treffen.

Dagprogramma

Dag 1: Oberhausen
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we naar onze oosterburen. Onderweg naar Frankfurt brengen we een bezoek aan CentrO in Oberhausen waar de kerstmarkt is geopend. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Frankfurt voor diner en overnachting.
Dag 2: Frankfurt
Deze ochtend maken we kennis met Frankfurt. Hierbij zien we het contrast tussen oud en nieuw – de moderne skyline met haar hoge huizen aan de ene kant en de historische stadskern op de Römerberg met de Paulskerk, de Keizerdom en de romeinse bezienswaardigheden aan de andere kant. Tijdens een wandeling leren we over de geschiedenis van de stad die in de tijd van de Kelten al bestond. We eindigen de wandeling bij de Maintoren van waar u een prachtig uitzicht heeft over Frankfurt (ca. € 7,50 p.p.). De rest van de middag geniet u van vrije tijd in de binnenstad.
Dag 3: Wiesbaden
Op de dag dat de Duitsers zich klaar maken voor de kerstdagen rijden wij vandaag naar de chique plaats Wiesbaden, hoofdstad van de deelstaat Hessen. Een prachtige plek om te wandelen door de winkelstraten, een theater te bezoeken en te genieten van één van de parken die de stad rijk is. Een gids leert ons de stad kennen. Na gelegenheid voor de lunch heeft u de gelegenheid een bezoek te brengen aan het kerstconcert van het Wiesbadener Johann-Strauß-orkest dat wordt begeleid door dirigent Herbert Siebert. Het orkest, evenals een aantal solisten-zangers en een koor, zorgen voor een fijne kerstmiddag. Met de personen die het concert niet bezoeken, rijden we een route langs de Rijn. Na terugkomst in Frankfurt bezoeken we het centrum waar vanuit 10 kerken 50 klokken de kerst inluiden. Een bijzondere belevenis.
Dag 4: brunch – Lahn
Deze eerste Kerstdag combineren we het ontbijt met de lunch door middel van een uitgebreide brunch. In de middag maken we een mooie tocht langs de rivier de Lahn. Op de route liggen prachtige, oude stadjes zoals Limburg en Weilburg; talloze burchten en kastelen tronen hoog boven de Lahn. Bovendien is het landschap bijzonder mooi. In het hotel wordt deze avond een 5-gangen kerstdiner geserveerd.
Dag 5: Aschaffenburg
Vandaag rijden we een mooie route langs de Main naar Aschaffenburg. Onder leiding van een gids nemen we een kijkje in het oude centrum met z’n smalle straten en vakwerkhuizen. Aansluitend brengen we een bezoek aan het renaissanceslot Johannisburg en de Stiftsbasiliek dat al van grote afstand te zien is (ca. € 3,50 p.p.).
Dag 6: Duisburg – terugreis
Op onze reis terug naar Nederland nemen we een kijkje in Duisburg waar we in het centrum een kerstmarkt vinden. Terug in Nederland wordt ieder, na een diner, naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Amadeus

Gelegen in een buitenwijk ten noordoosten van de stad Frankfurt met op slechts 100 meter het metrostation van Hessen-Center. Het openbaar vervoer brengt u in minder dan 20 minuten naar de stad.

Faciliteiten

Bar, restaurant, lift en airconditioning. In het hele hotel is Wifi gratis beschikbaar.

Kamer

Ingericht met een tweepersoonsbed (aparte bedden op aanvraag), televisie, telefoon, kluisje en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging

Een ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner waarbij het hoofdgerecht als buffet wordt aangeboden. Op eerste Kerstdag genieten we in de ochtend van een brunch in plaats van het ontbijt en wordt er in de avond een 5-gangendiner geserveerd.

Website

www.hotel-amadeus-frankfurt.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
gidsen in Frankfurt, Wiesbaden, Aschaffenburg
brunch in het hotel eerste kerstdag
afscheidsdiner.

Exclusief

optionele excursies
lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Actief Lezersreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Dokkum, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Burgum, Gemeentehuis
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds