all inclusive reis
mooie excursies
geen 1-persoonskamertoeslag
vele extra's

Rondom de Moezel

Rondom de Moezel vinden we zoveel bijzondere bezienswaardigheden. Oude dorpjes en stadjes vormen met hun vakwerkhuizen een prachtig decor en stammen veelal uit de tijd van de Romeinen. De talloze wijnvelden langs de Moezel zijn zo bijzonder om eens te bekijken. Een reis op basis van volpension waarbij de drankjes in het hotel zijn inbegrepen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Deze ochtend vertrekken we zuidwaarts voor de lunch. Dan rijden we verder naar het prachtige Moezelland en brengen een bezoek aan het bekende wijnstadje Cochem met als blikvanger, kasteel Reichsburg. Langs de rivier loopt een boulevard en er zijn veel leuke winkeltjes en gezellige cafeetjes. Vervolgens reizen we verder naar ons hotel.
Dag 2: Koblenz – Weinprobe
We brengen een bezoek aan Koblenz. Een Nederlandssprekende gids vertelt ons over het historische centrum waar tal van pleinen, kastelen en standbeelden aan het rijke verleden van de stad herinneren. Na vrije tijd brengt de kabelbaan ons vanaf Deutsches Eck waar de Rijn en de Moezel samenkomen naar fort Ehrenbreitstein. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. In de middag brengen we een bezoek aan een wijnboer die u uitgebreide informeert over de wijnen die er worden geproduceerd.
Dag 3: Maria Laach – Mayen
Deze ochtend brengen we een bezoek aan het beroemde klooster Maria Laach. Een fraai voorbeeld van de robuuste Romaanse bouwstijl. U ziet hoe monniken daar leven en werken. Dan rijden we verder naar het pittoreske stadje Mayen waar het gezellige centrum wordt omgeven door middeleeuwse stadsmuren.
Dag 4: Bernkastel-Kuez – Traben-Trarbach
De toeristische trekpleister Bernkastel-Kuez ligt in het centrum van de Mittelmosel. Het historische marktplein met idyllische vakwerkhuizen en het 17e-eeuwse stadhuis zijn het perfecte decor voor uw mooiste vakantieplaatje. Uniek in het dorp is het Spitzhäuschen: een 15e-eeuws huisje met smalle gevel en massieve benedenverdieping. Op de route terug naar ons hotel nemen we een kijkje in Traben-Trarbach. Met een gids maken we kennis met de ondergrondse wijnkelders van de stad. U leert hier waarom Traben-Trarbach een van de belangrijkste wijnhandelssteden van Europa was. De rondleiding is inclusief 1 glas wijn (ca. € 10 p.p.).
Dag 5: Rijn – Rüdesheim – boottocht
Via een mooie route langs de Rijn rijden we naar de Lorelei. De eeuwenoude legende over de ‘Maagd van de Lorelei’ vertelt over de mooie godin die de schippers behekste met haar zoete gezang zodat hun schepen vergingen. Vervolgens bezoeken we Rüdesheim . De Drosselgasse in het centrum moet u gezien hebben. In de middag maken we een boottocht over de Rijn naar het plaatsje Bacharach waarna we naar ons hotel terug keren.
Dag 6: Eifel – Monschau – terugreis
Vandaag rijden we noordwaarts richting het Eifel-gebergte. Hier nemen we een kijkje in Monschau, een mooi vakwerkstadje. Aansluitend keren we terug naar Nederland waar u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Brauer

Hotel Brauer

in het gezellige toeristenplaatsje aan de Moezel Treis-Karden. Het hotel heeft Nederlandse eigenaren.

Faciliteiten

lounge, bar en restaurant. Gratis WiFi in het hele hotel. In het hotel is geen lift.

Kamer

eenvoudig ingericht met televisie en een badkamer met douche en toilet. Een aantal kamers heeft een balkon. De meeste kamers liggen aan de Moezelzijde. Een aantal kamers bevindt zich aan de achterkant waar een spoor in de buurt is. Wij doen er alles aan om u in de kamers met Moezelzicht in te delen. Er zijn geen kamers op de begane grond.

Verzorging

in de ochtend is een ontbijtbuffet inbegrepen. Van het ontbijt mag u een lunchpakket samenstellen en meenemen voor tussen de middag. In de avond wordt een 3-gangendiner geserveerd en staat er een saladebuffet voor u klaar. Drankjes, waaronder koffie, thee, frisdrank, bier en wijn zijn inbegrepen van 16.00 tot 24.00 uur.

Website

www.hotel-brauer.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
verzorging op basis van all inclusive
kamer met douche en toilet
bezoek Cochem
gids in Koblenz
boottocht Rijn
bezoek Maria Laach
drankjes in het hotel
genoemde excursies en entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunch dag 6
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar heen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Beoordelingen
Lammert en Geke Buist
Een reis met een gouden randje. Klein maar fijn reisgezelschap. Hotel, het eten, de dagtochten, de stemming, het liep allemaal als een TREIN!!!!!
WIEBE BEDANKT hebben we op de terugreis gezongen voor de chauffeur.
Lammert en Geke Buist
Een reis met een gouden randje. Klein maar fijn reisgezelschap. Hotel, het eten, de dagtochten, de stemming, het liep allemaal als een TREIN!!!!!
WIEBE BEDANKT hebben we op de terugreis gezongen voor de chauffeur.