U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Prachtig Rügen 2024
uniek landschap
Dalstra topper
mooie excursies

Prachtig Rügen

Voorname zeebadplaatsen, bescheiden vissersdorpjes, kilometers lange stranden, de sneeuwwitte krijtkust, 100 jaar oude vuurtorens, spookachtige bossen en glinsterende meren. Bijna nergens in Duitsland vindt u een landschap dat zo afwisselend en uniek is als op Rügen. Tijdens een bezoek aan de glansrijke keizerlijke badplaatsen proeft u de sfeer van de adel. Daarbij zorgt het zeeklimaat en de zuiverende lucht gedurende het hele jaar voor een heilzame werking op lichaam en geest.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de instapplaatsen rijden we via Bremen en Hamburg naar het noorden van Duitsland. We vervolgen de reis via Rostock en Stralsund naar Rügen voor het diner en overnachting.
Dag 2: noordelijk Rügen
Een bezoek aan het noordelijke deel van het eiland Rügen. We bezoeken Kap Arkona, de ‘Noordkaap’ van Duitsland. Vanaf Putgarten brengt het ‘Arkona’-treintje u over een afstand van 2 kilometer naar het dorp (ca. € 5 p.p.). Het uitzicht op de krijtrotsen en de zee is prachtig. Dan rijden we verder naar Saßnitz dicht bij het Nationaal Park Jasmund. Hier maken we een mooie boottocht langs de kust waar u een prachtig uitzicht heeft op de krijtrotsen (ca. € 21,- p.p.).
Dag 3: Baumwimpfelpad en Sellin
Vanochtend brengen we een bezoek aan het Baumwimpfelpad (ca € 12,50) Maak hier een wandeling op ooghoogte met de machtige boomtoppen van ongerepte beuken en geniet op 40 meter hoogte vanaf de uikijktoren over het landschap van Rügen. Daarna rijden we naar Göhren waar we met het stoomtreintje de Rasende Roland (ca €7,- p.p.) over een smalspoor naar Binz rijden. Vervolgens brengen we nog een bezoek aan Sellin. Hier kunt over de prachtige Seebrücke Selin een stukje de zee in lopen.
Dag 4: Jachtslot Granitz en Prora
We beginnen onze dag met een bezoek aan het Jachtslot Granitz. ( ca. €7,- p.p) Dit slot werd gebouwd door de familie Zur Putbus en is het meest bezochte kasteel in Mecklenburg-Vorpommern. Na vrije tijd in Binz brengen we een bezoek aan de Kolos van Prora en documentencentrum van Prora(ca € 7,-). Prora is het langste gebouw van Europa van maar liefst 4,5 km lang en 6 verdiepingen hoog en werd gebouwd onder leiding van Adolf Hitler. Het was bedoeld als vakantiecomplex voor de Duitse soldaten maar is nooit voltooid.
Dag 5: Hiddensee
Vlakbij het hotel vertrekt er een boot naar het autoloze eiland Hiddensee (boottocht ca. € 26 p.p.). Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling over dit prachtige eiland. U kunt er ook een fiets huren (ca. € 15 p.p.) of een tocht per huifkar maken (ca. € 15 p.p.). In de middag varen we terug naar Breege. Uiteraard kunt u de dag ook doorbrengen in de prachtige omgeving van het hotel.
Dag 6: Schwerin-terugreis
We laten Rügen achter ons. Onderweg naar Nederland nemen we een korte pauze in Schwerin met het slot en mooie binnenstad. Eenmaal terug in Nederland wordt u na het afscheidsdiner naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Breeger Bodden

Hotel Breeger Bodden

De Nederlandse familie Bezema verwelkomt u in hun familiegasthof, gelegen in het dorpje Breege. Bos, strand en haven bevinden zich op loopafstand.

faciliteiten

receptie, (gratis) kluisjes, restaurant, gezelschapsruimte. Geen lift, wel kamers op de begane grond.

kamer

voorzien van televisie, wekkerradio en een badkamer met douche en toilet. In geen van de kamers mag worden gerookt.

verzorging

ontbijt en diner in buffetvorm.

website

www.breeger-bodden.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies, exclusief entreegelden
afscheidsdiner

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering
toeslag 1-persoons kamer €60,-

Opstapschema

Route B (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking