all inclusive
vernieuwd programma
mooie excursies

All inclusive naar het Sauerland

Op de rand van Münsterland en Sauerland vinden we onze standplaats Soest. De prachtige groene omgeving biedt veel excursiemogelijkheden. Uiteraard de oude binnenstad van Soest, maar ook het mooie Sauerland en de Möhnesee komen aan bod. In Warstein leren we alles over het bier wat in de beroemde fabrieken wordt geproduceerd en we nemen een kijkje in het slot waarin onze Koningin Emma werd geboren. En dit allemaal terwijl we genieten van het all-inclusive pakket in ons hotel. Dat belooft een gezellige reis te worden!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis-Soest
Vanuit het noorden van het land passeren we de grens bij Emmen en rijden zuidwaarts in de richting van het Sauerland. Aan het begin van de middag komen we aan bij ons hotel. Nadat we hier van de lunch hebben genoten neemt de hoteleigenaar ons mee naar het centrum van Soest voor een rondleiding.
Dag 2: Willingen-Winterberg
Vandaag staan er een aantal klassieke steden van het Sauerland op het programma. In de ochtend brengen we een bezoek aan de glasblazerij in Willingen (ca. € 2 p.p.). De lunch gebruiken we in de vorm van een lunchpakket vanuit het hotel. Vervolgens nemen we een kijkje in Winterberg. Deze plaats geniet bekendheid vanwege de wintersportmogelijkheden. U heeft hier gelegenheid om te winkelen of te genieten op het terras. Ook nemen we een kijkje bij de Kahler Asten, met een hoogte van 840 meter de hoogste berg van het Sauerland.
Dag 3: Warstein-Möhnesee
We beginnen de dag met een uitgebreid bezoek aan de beroemde Warsteiner bierbrouwerij. In 1753 opgericht is het een van de grootste brouwerijen van Duitsland. We nemen en kijkje in het bezoekerscentrum en met een treintje maken we een tocht door de brouwerij. Hierbij kunt u uiteraard een van de drankjes proeven. De lunch, een typisch Duits gerecht, wordt vandaag in de brouwerij geserveerd. We zijn er al eerder langs gereden, maar nu is het tijd om dit meer zelf te bekijken. We maken een mooie tocht rondom de Möhnesee en nemen een kijkje bij de oude Talsperre. Hier krijgt u een prima indruk van het ca. 100 jaar oude stuwmeer dat nog geheel met stenen werd gebouwd.
Dag 4: Schloss Arolsen - Brilon
In de 18e eeuw werd Koningin Emma geboren in Schloss Arolsen (ca. € 8 p.p.) dat in barokstijl naar het voorbeeld van Versailles werd gebouwd. Tijdens een rondleiding door de vertrekken zien we onder andere de wapencollectie die het kasteel bezit. Na dit bezoek nemen we een kijkje in Brilon. Bezienswaardig is hier het stadhuis, de Derker poort en de Nicolaaskerk. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel.
Dag 5: Tecklenburg-terugreis
Deze ochtend rijden we via een mooie route door het Tecklenburgerland naar het stadje Tecklenburg. Het meest noordelijk gelegen bergstadje van Duitsland en tegelijkertijd een kuuroord heeft verschillende romantische steegjes en trappen. Na dit bezoek keren we terug naar de verschillende opstapplaatsen maar niet voordat we van een warme afscheidslunch hebben genoten.

Accommodaties

Hotel am Wall

aan de rand bij de stadsmuur van het oude centrum van Soest. Het centrum is binnen 10 minuten te voet bereikbaar. De Nederlandssprekende eigenaren van het hotel heten u graag van harte welkom.

Faciliteiten

receptie, bar en restaurant. In het hele hotel is WiFi gratis. Het hotel organiseert verschillende keren een gezellige avond waaronder een muziekavond.

Kamer

telefoon, televisie en een badkamer met inloopdouche, toilet en haardroger.

Verzorging

uitgebreid ontbijtbuffet, lunchpakket dat u zelf van het ontbijtbuffet mag maken en in de avond een 3-gangendiner. Van 17.00 tot 24.00 uur zijn alle drankjes bij de reissom inbegrepen. Dit zijn koffie/thee, bier, frisdrank en huiswijn.

Website

www.hotelamwall.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche/ toilet
all-inclusive in hotel
wandeling met hoteleigenaar door Soest
lunch bierbrouwerij
excursies exclusief entreegelden
warme afscheidslunch.

Exclusief

entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A + Emmen incl sublijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Emmen, NS Station, stationsplein (toeslag €35,- p.p.)
Beoordelingen
Sauerland 2019
Hotel am Wall is een leuk en vooral gezellig hotel. De kamers zijn niet groot, maar alles is wel schoon. Zowel het ontbijt als het diner in buffetvorm is gevarieerd en ruim voldoende. Voeg daarbij het vriendelijke personeel dat je het gevoel geeft dat je thuis bent.
Te samen met de diverse uitstapjes is deze reis alleszins de moeite waard om te maken.

Familie Posthumus