nederlandssprekende gidsen
verblijf in van der Valk hotel

Duitse Weerribben, Berlijn en Dresden

In het hart van het voormalige Oost-Duitsland ligt het nationaal park Biosfeerreservaat Spreewald waar de Spree een belangrijke rol speelt. Het gebied is vergelijkbaar met de omgeving van Giethoorn. Ontelbare kanaaltjes, stroompjes en bruggen liggen in het natuurgebied waar tot voor kort het meeste vervoer door middel van zogenaamde ‘Kahnen’, een platte open boot, werden verricht. We verblijven in het Spreewald Park hotel van Van der Valk. Op korte afstand liggen de mooie steden Dresden en Berlijn. Nederlands sprekende gidsen laten ons uitgebreid kennismaken met deze steden vol geschiedenis, kunst en cultuur.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Nadat iedereen van de opstapplaatsen is opgehaald rijden we via Nieuweschans naar onze westerburen. Via Bremen en Magdeburg bereiken we aan het einde van de middag het Spreewald Parkhotel van Van der Valk.
Dag 2: Berlijn
Deze ochtend vertrekken we naar Berlijn. Een Nederlands sprekende gids laat ons de meest bekende bezienswaardigheden zien waaronder het oostelijk deel met de Fernsehturm, het Pergamonmuseum en de kathedraal. In het westelijke deel van de stad zien we onder andere de Brandenburgertor, de Reichstag en de Gedächtsniskirche. In de middag genieten we van vrije tijd in de stad waarna we in de avond naar ons hotel terugkeren.
Dag 3: Duitse Weerribben
Het natuurgebied Nationaal Park Spreewald is door de UNESCO tot een erkend beschermd natuurgebied uitgeroepen. Tijdens een rondrit ontdekken we de ongerepte natuur. Onderweg maken we een tocht met een zogenaamde Kahn platbodem over smalle kanalen door dorpen en langs boerderijen. De prachtige natuur zal uw hart stelen! We besluiten de dag met een bezoek aan het plaatsje Lübbenau. De plaatselijke ‘touristamt’ heeft zeker een kaartje waarmee u een stadswandeling maken. Of wellicht bezoekt u het Spreewaldmuseum of geniet u van een drankje op een terras.
Dag 4: Potsdam
Potsdam ligt op 30 km van Berlijn. Dit prachtige stadje staat bekend om zijn paleizen, tuinen en oude Hollandse wijk. Hier vinden we onder andere het neoclassicistische Schloss Charlottenhof, Slot Sanssouci het Neues Palais, het stoommachinehuis en prachtige tuinen. Hier heeft u vrije tijd waarna we in de middag een boottocht langs de verschillende burchten rondom de meren bij Potsdam maken (ca. € 18 p.p.).
Dag 5: Dresden
We brengen een bezoek aan de stad Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. Na WO II en de “Wende” werd de stad in stijl opgebouwd en heeft het meer dan ooit te bieden. Tijdens een stadswandeling met een gids zien we prachtige gebouwen waaronder de Semperoper, de Zwinger en de Frauenkirche. Na WOII en de Wende is de stad in oude stijl herbouwd waarmee het haar oude glorie heeft teruggekregen. Bijzonder is de wederopbouw van de Frauenkirche. De bouw van de nieuwe spits, een schenking door de Britten voor de bombardementen op de stad tijdens WOII, werd in 2005 voltooid.
Dag 6: terugreis
We genieten nogmaals van een ontbijtbuffet voordat we via de Duitse snelwegen via Magdenburg en Osnabrück naar Nederland terugkeren. Het afscheidsdiner gebruiken we onderweg waarna we naar de verschillende opstapplaatsen terugkeren.

Accommodaties

Van der Valk Spreewald Parkhotel

Van der Valk hotel in een landelijke omgeving nabij het stadje Lübben.

Faciliteiten

receptie, restaurant, bar, terras en lift. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

voorzien van bad/douche, wc, televisie, radio, minibar en zithoekje.

Verzorging

’s ochtends ontbijtbuffet, in de avond ’s een dinerbuffet.

Website

https://spreewald.vandervalk.de/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
halfpension
kamer in van der Valk hotel met douche en toilet
Kahnfahrt
Nederlands sprekende gids in Berlijn en Dresden
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

boottocht Potsdam a € 18,- optioneel bij te boeken.
entreegelden
lunches
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Actief Lezersreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Dokkum, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Hardegarijp, Station
Ryptsjerk, bushalte E10
Burgum, Gemeentehuis
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds