vervoer fiets en bagage
omschrijving fietstraject
avond tour Wenen

Fietsen langs de Donau

Een tocht langs de veel bezongen Donau is een tocht die u als ervaren of onervaren fietsliefhebber nooit zult vergeten. De eerste indruk is adembenemend. Onderweg zorgen de mooie omgeving met karakteristieke dorpjes en de prachtige natuur voor het decor. De route loopt voor het merendeel over de oude trekwegen waar de paarden hun schuiten trokken. Het uitgestippelde traject is daarom voor iedereen prima begaanbaar.

Dagprogramma

Dag 1: Duitsland
Vanaf de opstapplaatsen rijden we via Keulen en Frankfurt naar de omgeving van Passau voor de overnachting.
Dag 2: Passau – Engelhartszell (ca. 26,5 km)
We rijden naar Passau waar de Donau, Ilz en Inn samenkomen. Na vrije tijd fietsen we vanuit Passau langs Obernzell over de Duitse grens naar Engelhartszell/Oostenrijk waar de bus op u staat te wachten om u naar het hotel in St. Agatha te brengen.
Dag 3: Engelhartszell – Aschach (ca. 44 km)
Vanuit Engelhartszell fietsen we langs de Schlögener Slinge, een bocht in de Donau, waarbij de rivier op merkwaardige wijze zo’n 180 graden draait. Een overtocht met een pontje maakt het noodzakelijk om door deze ‘Slinge’ heen te komen. De voormalige trekweg leidt u verder via Niederranna naar Aschach.
Dag 4: Grein – Ybbs – Melk (ca. 53 km)
Deze dag kunt u kiezen tussen de route vanaf Grein naar Melk (53 km) of vanaf Ybbs naar Melk (28 km). Vanuit Grein passeren we al gauw Burg Werfenstein waarna we Ybbs bereiken. We fietsen verder naar de Benedictijner Stiftkerk van Melk die het begin van het Wachau-gebied markeert. Na gelegenheid voor een bezoek aan de Stift of het dorp rijden we naar ons hotel in Tulln.
Dag 5: Melk – Krems (ca. 39 km)
Vanuit Melk fietsen we langs de ruïne Dürnstein door het wijngebied van Wachau naar Krems, het oudste plaatsje van Niederösterreich.
Dag 6: Krems – Tulln (ca. 46 km)
Over een rustige dijk fietsen we vanuit Krems richting Tulln. Op deze route passeren we 2 waterkrachtkerncentrales. Liefhebbers kunnen de route uitbreiden tot 60 km over de Schubert Radweg. Na het diner wordt er een avondtocht naar Wenen georganiseerd. Onze Nederlandstalige gids laat ons tijdens een stadstour en -wandeling kennismaken met de keizerlijke stad.
Dag 7: Tulln – Wenen (ca. 39 km)
We laten onze gaststad achter ons en fietsen via Korneuburg naar de eindbestemming van deze reis, Wenen. Na aankomst op het Donau-eiland en tijd voor de lunch rijden we naar onze overnachtingsplaats in de omgeving van Passau.
Dag 8: terugreis
Over de Duitse autosnelwegen rijden we via Frankfurt naar Nederland waar we na het afscheidsdiner naar de opstapplaatsen worden teruggebracht.

Accommodaties

Panorama Hotel Kocher

Revita Hotel Kocher

Een rustig gelegen hotel in het dorpje St. Agatha.

Faciliteiten

lounge, restaurant, bar, panoramaterras, ontspanningsruimte met sauna, stoombad en massagemogelijkheid.

Kamer

deze is ruim en modern ingericht en voorzien van douche en toilet, televisie en telefoon. De meeste kamers beschikken over een balkon.

Verzorging

in de ochtend ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangendiner met keuzemenu.

Website

www.kocher.at

Lees meer

Hotel Römerhof

Hotel Römerhof

Dit hotel nabij het centrum van het plaatsje Tulln a/d Donau ten westen van de stad Wenen (ca. 45 km).

Faciliteiten

lounge met zitjes, restaurant, café, terras, sauna, fitnessruimte, fietskelder en lift. In het hele hotel is gratis Wifi.

Kamer

deze is voorzien van televisie (flatscreen), radio, telefoon, internetaansluiting en een klimaatsysteem. De badkamer beschikt over douche/bad, toilet en haardroger. Het merendeel van de kamers beschikt over een balkon.

Verzorging

’s ochtends ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen keuzediner.

Website

www.hotel-roemerhof.at

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class bus
verzorging op basis van halfpension
kamers met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
omschrijving fietstraject
fietskaart per kamer
vervoer fiets en bagage
avondtour Wenen
afscheidsdiner.


Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P-Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Haren, P+R langs A28
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel
Lichtmis, Carpool Nieuwleusen A 28, t/o Oude Rijksweg 510
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant
Beoordelingen
Corrie Passenier
Wij hebben deze reis ook gemaakt. Het was fantastisch!!!!! Chapeau, voor Koos de chauffeur. Niks was teveel en maar fietsen sjouwen. Wat reis betrof. Prachtig weer dus dat was al extra punten. Onderweg genoeg vrije tijd om alles te bekijken en te lunchen. De fietstocht door de stad naar Schonbrunn had voor ons niet gehoeven maar met de gids door de stad de volgende dag kreeg wat ons betreft een 10. Leuk gezelschap al konden wij als Brabanders niet altijd goed verstaan. Inderdaad het 2de hotel had wat meer eten op tafel kunnen zetten maar wat er op tafel kwam was geweldig. Wij geven deze reis een dikke 9.
A. Giroldi
Wij hebben ontzettend genoten van deze reis, al vond ik personelijk wel erg druk, geen tijd om even een stadje te bezichten, want dat ging tenkoste van je lunchpauze Dik onze chauffeur is er helemaal geknipt voor, wat een vrolijke man, nooit in desmineur, alleen maar lachen met die man, dat maakt de reis helemaal compleet. het tweede hotel was goed verzorgd, maar erg afstandelijk, en het eten was goed, maar de gene die grotere porties gewend zijn, was het minimaal. Er was een man bij ,die had er echt niet genoeg aan ,maar klaagde niet. het was een feest week.Dank je wel Dik voor een prachtige week