gezellige steden
kennismakingsreis
leuke kotterhaventjes

Fietsreisproeverij Duitse Nordseeküste

De reis vormt een deel van de internationale Noordzeekust fietsroute die door Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland en Engeland leidt. In dit deel wordt u begroet met ‘Moin, Moin’ en geniet u van de heerlijke zeelucht en de maritieme flair van historische en moderne kustlocaties. Van kleine kotterhaventjes tot de grote containterhavens in Bremerhaven en Cuxhaven.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – fietsen vanaf Wilhelmshaven (ca. 37 km)
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar de havenstad Wilhelmshaven het begin van de fietsroute. Wilhelmshaven ligt aan de oever van een inham van de Waddenzee die twee keer per dag voor driekwart droog valt, de zogenaamde Jadebusen. Hierlangs fietsen we langs de stadjes Dangast en Varel naar het plaatsje Diekmannshausen waar de bus klaar staat om ons naar ons hotel te brengen.
Dag 2: Eckwarderhörne – Bremerhaven (ca. 42 km)
Liefhebbers nemen vandaag het veer van Wilhelmshaven naar Eckwarderhörne (ca. € 12 p.p.) ofwel brengt de bus u naar Eckwarderhörne. Een mooie route leidt ons langs de Duitse Noordzeekust en plaatsjes als Langwarden en Burhave naar Blexen waar we de Weser bereiken. Hier ligt het veer klaar voor de oversteek naar Bremerhaven. De route leidt ons naar het eiland gebied. Fietst u verder naar de havens, bezoekt u er een museum of neemt u een kijkje vanaf het uitkijkpunt aan de top van het Atlantic Hotel Sail City? Voldoende keuze. Aansluitend keren we terug naar ons hotel.
Dag 3: Weddewarden – Cuxhaven (ca. 47 km)
Langs het laatste stukje van de Weser fietsen we langs de dorpjes Wremen en Arensch. Onderweg fietsen we langs de dijken met hier en daar vissersdorpjes met kleine haventjes en mooie uitzichten op de Noordzee. De tocht voert ons langs de dijk om er zomaar over heen te steken en bij de badplaats Cuxhaven, aan de monding van de Elbe, tussen het zonnebadende publiek te fietsen. Er zijn maar weinig strandjes, maar hier wordt de dijk gebruikt als zonneweide die met honderden felgekleurde rieten strandstoelen worden gevuld. De wijken rond Cuxhaven zijn vaak erkende kuuroorden terwijl Cuxhaven zelf een havenplaats is. De veerhavens, oude en een nieuwe vissershaven, de industriehaven en de jachthaven liggen zo dicht bij elkaar dat u er op een terrasje heerlijk kunt genieten van de in- en uitvarende schepen.
Dag 4: Westerstede – terugreis (ca. 46 km)
De laatste fietstocht is landinwaarts. We starten de route in Westerstede. We fietsen langs het gebied dat bekend staat vanwege de prachtige bloei van de rododendrons in mei/juni. Via Wiefelstede, het gezellige Bad Zwischenahn fietsen we terug naar Westerstede. Hier staat de bus klaar om ons na een afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen terug te brengen.

Accommodaties

Atlantic hotel Vegesack

in het centrum van de voorstad van Bremen in Vegesack op 5 minuten loopafstand van de Weser. Rondom de haven van Vegesack en aan de Weser zijn pubs in maritieme stijl te vinden.

Faciliteiten

restaurant, bar, terras en lift. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

telefoon, televisie, radio, minibar en een badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Verzorging

uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamers met bad/douche en toilet
vervoer fiets
bikeline fietskaart per kamer
vervoer fiets en bagage
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringverzekering.

Opstapschema

Route B hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking