U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Fietsreis Fulda 2024
vervoer fiets en bagage
omschrijving fietstraject
fietstraject is 2 fietsen!!

Fietsreis Fulda 2024

De stad Fulda ligt aan de gelijknamige rivier de Fulda en dát is één van de twee bronrivieren van de Weser. Tal van historische gebouwen, fraaie natuur en uitgestrekte wijngaarden kenmerken de omgeving waardoor de rivier de Fulda loopt. De reis kent prachtige routes langs riviertjes die in de Fulda uitmonden. De fietsroutes die deels ook via oude spoorwegtrajecten lopen bieden mooie uitzichten over deze bijzondere omgeving. Voor deze reis is een elektrische fiets aanbevolen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen gaan we op naar Duitsland. In de loop van de dag komen we aan bij ons hotel in Fulda. Hier zullen we deze week verblijven.
Dag 2: Bad Hersfeld – Fulda (ca. 50 km)
We vertrekken ’s ochtends naar Bad Hersfeld waar onze route voor vandaag start. We fietsen van daar de route van de Haunetal Radweg. We volgen de rivier stroomopwaarts tot aan de bronnen in de moerassen van het Naturpark Hessische Rhön, bij Marbach. Een mooie route door heuvelachtig gebied. We eindigen onze route bij ons hotel in Fulda.
Dag 3: Fulda - Bad Hersfeld (ca. 50 km)
Na het ontbijt is het tijd voor onze eerste fietsroute door de omgeving. We starten bij het hotel en fietsen langs de rivier, stroomafwaarts. Het fietspad volgt in grote lijnen het dal van de rivier. Tijdens de route komen we langs het mooie stadje Schlitz met zijn vele vakwerkhuizen. We eindigen onze route in Bad Hersfeld dat bekend staat om het historische stadhuis. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar het hotel.
Dag 4: Wasserkuppe – Gersfeld – Fulda (ca. 36 km)
We starten vandaag vanuit Wasserkuppe. Dit is met 950 m de hoogste top van het Rhönegebergte. Er is vandaag gelegenheid om op de top een bezoek te brengen aan het zweefvliegcentrum of een ritje te maken met de zomerrodelbaan. We starten onze fietstocht vandaag enkele kilometers vanaf Gersfeld en vervolgen onze route langs het station in Gersfeld. De fietsroute volgt de rivier en het is voornamelijk afdalen vandaag. We eindigen weer bij ons hotel in Fulda.
Dag 5: Ehrenberg – Fulda (ca. 55 km)
Met de bus gaan we naar natuurgebied Schwarzer Moor. Via de route door het Rhöngebergte komt u bij het begin van het riviertje de Ulster, welke u zult volgen naar Ehrenberg. We volgen de Ulster Radweg en vandaag fietsen we deels over een oude spoorlijn in o.a. Hilders. In de route ligt een tunnel van zo’n 1172 meter, waar we doorheen kunnen fietsen. Deze route staat bekend als één van de mooiste van heel Duitsland.
Dag 6: Wächtersbach – Fulda (52 km)
U wordt vandaag naar het plaatsje Wächtersbach gebracht om daarna terug te fietsen naar het hotel in Fulda. We fietsen langs het riviertje de Kinzig, welke door het groene dal loopt. We passeren het stadje Stenau an der Strasse. Hier hebben de bekende gebroeders van de sprookjes, de gebroeders Grimm, gewoond. Vanaf dit plaatsje fietst u weer verder langs de Fulda, terug naar ons hotel.
Dag 7: Gedern - Lauterbach (42 km)
Vanochtend vertrekken we naar Gedern, waar we via de Vulkan Radweg naar het oude spoorwegtraject van de Oberwaldbahn fietsen. Het eerste deel van onze fietstocht zal er een stijging merkbaar zijn, vanaf zo’n 14 km zullen we voornamelijk bergafwaarts over de geasfalteerde paden fietsen. We fietsen door open bossen en diverse dorpjes voordat we bij het vakwerk stadje Lauterbach arriveren
Dag 8: terugreis
Vandaag is het alweer tijd voor onze terugreis naar Nederland. Onderweg zullen we nog een stop maken voor ons afscheidsdiner, waarna u teruggebracht wordt naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Hotel Brauhaus Wiesenmühle

Een unieke locatie midden in de natuur. Het stadscentrum van Fulda met het kasteel en de grote kathedraal bevindt zich op loopafstand.

Faciliteiten

restaurant, hotelbar en terras.

Kamer

kamer met wifi, kabeltelevisie, radio, telefoon, haardroger en voorzien van douche en toilet.

Verzorging

in de ochtend een ontbijtbuffet, 's avonds een 3-gangendiner.

Website

https://wiesenmuehle.de/

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamers met douche en toilet
omschrijving fietstraject
vervoer fiets en bagage
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant