reis in comfort class touringcar
omschrijving fietstraject
vervoer fiets en bagage
fietstraject is 1 fiets

Door de dalen van de Inn en de Ziller

Het landschap wordt bepaald door imposante bergen met naaldbomen, beboste hellingen, fraaie Alpenflora en glooiende weiden. De routes zijn hoofdzakelijk uitgezet langs de rivier de Inn die vanuit Zwitserland door Tirol naar Passau stroomt. Daar vloeit de Inn samen met de Donau. Maar ook in het Zillertal en bij de Achensee zijn mooie routes voor u uitgezet. Een hoop fietsplezier in verschillende werelden.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we door Duitsland naar de omgeving van Ulm voor het diner en de overnachting.
Dag 2: Telfs – Innsbruck (ca. 30 km)
Over de Fernpas rijden we naar Telfs. Vanuit dit eeuwenoude dorp fietsen we langs de rivier de Inn naar de hoofdstad van Tirol, Innsbruck. Hier staat de touringcar klaar om u naar Ried te brengen.
Dag 3: Innsbruck – Strass (ca. 45 km)
Na vrije tijd in Innsbruck fietsen we verder langs de Inn naar het plaatsje Wattens. Hier staat het Schwarovski Kristal museum. Via Jenbach fietsen we naar het eindpunt van vandaag, Strass. Vanaf hier kunt u per bus terug naar het hotel. U kunt de route met 15 km verlengen en op eigen gelegenheid terug naar het hotel fietsen.
Dag 4: Achensee (ca. 32 km)
Omdat het niet mogelijk is rondom de Achensee te fietsen, is de route van Pertisau naar Achenkirch voor u uitgezocht. Eenmaal terug in Pertisau kunt u de route met ca. 25 km verlengen. Via Maurach, Wiesing en Jenbach fietst u dan naar het hotel. Deze extra route (classificatie: 2 fietsjes) is alleen voor geoefende fietsers met goede fietsen. Dit in verband met een sterke afdaling van ca. 14%.
Dag 5: Mayrhofen (ca. 40 km)
Vanuit het hotel fietsen we door het schilderachtige Zillertal via de toeristenplaats Zell am Ziller naar Mayrhofen. Vanaf Mayrhofen fietst u weer terug naar Ried. Maar ook is het mogelijk om met de Zillertal-bahn, de trein die door het dal rijdt, te rijden.
Dag 6: Ried – Kirchbichl (ca. 39 km)
Vanuit ons hotel volgen we de route langs de Ziller. Bij Kropfsberg pakken we de draad langs de Inn weer op en fietsen naar het pittoreske plaatsje Rattenberg. Via Kundl en Wörgl gaan we verder naar Kirchbichl. Vanaf hier rijden we terug naar het hotel.
Dag 7: Kirchbichl – Degerndorf (ca. 33 km)
Vanaf Kirchbichl vervolgen we de route langs de Inn en fietsen naar Kufstein. Loopt u door de prachtige straatjes of geniet van het fameuze Heldenorgel. Dan fietsen we verder langs de Inn naar Degerndorf. Vanaf hier rijden we per touringcar naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Nürnberg.
Dag 8: terugreis
Door Duitsland rijden we terug naar Nederland waar u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Alpina Ried

Hotel Alpina****

Het hotel ligt aan de rand van het dorp Ried im Zillertal, een vakantiedorp in het midden van het dal. Het centrum ligt op ca. 5 minuten loopafstand. Ried is een gezellig vakan­tiedorp van waaruit u prachtige fietstochten kunt maken. Ried wordt omgeven door overweldigende bergtoppen als de Kellerjoch (2350 meter) en de Sonnwendjoch (1986 meter).

Faciliteiten

gezellig restaurant, (bier)stube en tuin. Het voorste deel van het hotel beschikt over een lift. Het ontspanningscentrum beschikt over een zwembad, sauna, solarium en een Turks stoombad. In dit hotel beschikt u over gratis WIFI.

Kamer

voorzien van douche/toilet, televisie, radio en telefoon. Het merendeel beschikt over een balkon.

Verzorging

’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner

Website

www.alpina-ried.at

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamers met douche en toilet
omschrijving fietstraject
vervoer fiets en bagage
gebruik Wellnessruimte hotel
afscheidsdiner

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant