mooie routes
motorrijden in kleine groepjes
ook individueel te boeken

De bergketen Ertsgebergte strekt zich over een lengte van 150 kilometer over de grens tussen Duitsland en Tsjechië. Het dankt zijn naam aan de rijkdom aan ertsen die er lange tijd gedolven werden.
De hoogste pieken bevinden zich in het westelijke gedeelte van het Ertsgebergte. De Klínovec is met 1244 meter de hoogste berg aan de Tsjechische kant en de Fichtelberg is met 1214 meter de hoogste berg aan de Duitse zijde van het gebergte.
Tijdens de middeleeuwen was het gebergte dicht bebost. De ontdekking van zilver- en tinertsen in de 15e eeuw zorgde ervoor dat het gebergte bewoond werd. Toen deze rijkdommen steeds sterker in verval raakten, zocht men alternatieven voor inkomsten.
Omdat er veel goed beuken- en lindehout beschikbaar was en is, begon men met het snijden van houten beeldjes en houten speelgoed. De bekendste vormen zijn de zogenoemde Nußknackern (notenkrakers), Schwibbogenen Räuchermänchen, die in allerlei maten en varianten beschikbaar zijn.
Voor motorrijders is het een prachtig gebied met hellingen tot 14%.

Overige infomatie

De startplaats van deze reis is Spier (Drenthe). Vanuit Spier vertrekken we richting de Harz voor een tussenovernachting. De volgende dag rijden we naar ons hotel dat hemelsbreed nog geen 10 kilometer van de Tsjechische grens ligt. Dag 6 rijden we terug naar de Harz voor onze laatste overnachting. Dag 7 rijden we toeristisch huiswaarts maar u bent uiteraard vrij om een eigen route naar huis te rijden.

Prijzen

Inclusief

6 x logies/ontbijt/diner
2-persoonskamers met douche en toilet
reisbegeleiding en routes op GPS.

Exclusief

€ 15 administratiekosten
€ 2,50 Calamiteitenfonds
reis-/annuleringsverzekering