U bevindt zich hier: Home/Spanje/Motorreis Pyreneeën
prachtig motorgebied
ook individueel te boeken
routes op GPS

Motorreis Pyreneeën

De Pyreneeën is een gebergte in Zuidwest-Europa en vormen sinds 1659 de natuurlijke grens van Spanje en Frankrijk. Het gebergte strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer, van het westen naar het oosten, van de Golf van Biskaje naar de Middellandse Zee. Het gebergte is ontstaan door de botsing van het Iberisch Schiereiland met het Europese continent, gedurende de Alpiene orogenese, vanaf circa 50 miljoen jaar geleden tot heden. Er zijn 129 pieken met een hoogte van 3000 meter of meer. De hoogste berg in de keten is de Aneto (3404 meter), gelegen in het uiterste noordoosten van het Spaanse Aragón.
De Pyreneeën bestrijken in totaal zes Franse departementen en vier Spaanse regio's; het dwergstaatje Andorra ligt volledig in het gebergte. Er zijn aan Franse en Spaanse kant diverse natuurreservaten. Voor ons als motorrijders zijn de Pyreneeën en dan vooral de Spaanse kant een waar stuurparadijs, de wegen met hun strakke asfalt zijn fantastisch en er zijn zoveel bochten in verwerkt dat je soms heel even denkt doe nou even een recht stukje… heel even maar hoor. De Pyreneeën behoort dan ook tot 1 van onze favorieten…daar moet je als motorrijder geweest zijn.

Route informatie.

Deze reis start in Cahors. Voor het aanrijden naar Cahors zijn er diverse mogelijkheden welke wij graag met de deelnemers overleggen. Vanuit Cahors rijden wij op 14 juni via een toeristische route naar ons hotel in het spaanse gedeelte van de Pyreneeën. De daarop volgende dagroutes varieren tussen de 200 en 250 kilometer. Voor dag 7 is een toeristische route naar Cahors, maar het is uw eigen keus op welke manier u naar huis wilt rijden.

Prijzen

Inclusief

routes op GPS
2-persoonskamer met douche en toilet
verzorging op basis van halfpension
professionele begeleiding

Exclusief

€ 15 administratiekosten
€ 2,50 Calamiteitenfonds
reis-/annuleringsverzekering.