reisassistentie
liftbus
volpension
inclusief entreegelden

Seniorenreis Lüneburgerheide

De Lüneburger Heide staat bekend om zijn kleurenpracht in de zomermaanden. Synoniem aan de heide is het natuurgebied Lüneburgerheide rondom de Wilseder Berg. Dit verkennen we tijdens een tocht met een huifkar. Daarnaast zien we het oude cultuurlandschap terug als we rijden naar steden als Celle en Hildesheim. Een gevarieerde reis, met mooie bezienswaardigheden en dat op nog geen 5 uur rijden van huis.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Duitsland waar we onderweg de lunch gebruiken. Dan rijden we door naar ons hotel. Na het inchecken kunnen we hier genieten van het diner buffet.
Dag 2: Hildesheim-Herrenhäuser Garten
Met een gids bezoeken we het stadje Hildesheim. Met vele historische monumenten, Romaanse kerken en vakwerkhuizen in het centrum dat na WOII in oude stijl werd herbouwd, biedt de stad een prachtig aanzicht. Na de lunch rijden we naar de “Herrenhäuser Gärten” nabij Hannover. Een bijzondere barroktuin die de Europese prijs van beste historische tuin heeft gewonnen.
Dag 3: Walsrode-Lüneburgerheide
Deze ochtend brengen we een bezoek aan de nabijgelegen kaarsenfabriek waar een korte uitleg wordt gegeven over het maken en snijden van de kaarsen. Na een bezoek aan bijbehorende winkel rijden we verder naar de Lüneburgerheide. Hier gebruiken we de lunch. Vervolgens maken we vandaag een tocht per huifkar over de heide. De tocht duurt ca. 1,5 huur.
Dag 4: Steinhudermeer
We ontdekken het Steinhuder Meer vanaf het water! Met een passagiersboot varen we langs de oeverzones van het meer. Het is het grootste meer van Noordwest-Duitsland met de eilandvesting Wilhelmstein en zwemeiland Steinhude. Met aansluitend een lunch keren we terug naar ons hotel waar we in de middag genieten van vrije tijd.
Dag 5: Celle
Vandaag rijden we naar de zuidelijke rand van de Lüneburger Heide waar het plaatsje Celle ligt. Het heeft een prachtige oude binnenstad met honderden vakwerkhuizen en een kasteel in de stad. We verkennen we deze plaats met een koetsje. Na de lunch kunt u de plaats op eigen gelegenheid verkennen.
Dag 6: terugreis
We nemen afscheid van ons hotel. Op onze route terug naar Nederland genieten we van een gezamenlijke afscheidslunch waarna we naar de verschillende opstapplaatsen terug keren.

Accommodaties

Michel & Friens Hotel Lüneburger Heide

gelegen dichtbij het centrum van de plaats Hodenhagen, in het hart van een prachtige vallei op de Lüneburger Heide. Het hotel ligt vlakbij de oever van de rivier de Aller waar mooie wandel- en fietsroutes te vinden zijn.

Faciliteiten

restaurant, bar, lift, zwembad, sauna, stoombad en fitnessruimte. In het hele hotel is WiFi gratis.

Kamer

voorzien van telefoon, radio, televisie en een zitje. De badkamer beschikt over een haardroger, douche en toilet (beide zonder handgrepen). Het hotel heeft geen gehandicaptenkamers.

Verzorging

ontbijtbuffet. Het diner wordt geserveerd als dinerbuffet. Op 24 december staat er een ‘Heiligabend’-buffet voor u klaar. Op 25 december is dit een galabuffet.

Website

www.michelhotel-lh.de. Hier vindt u goede afbeeldingen (3600) van de kamerindeling.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
verzorging op basis van halfpension
5 x lunch
kofferservice
welkomstdrankje
dansavond
excursies en entreegelden
Herrenhäuser Gärten
Kaarsenfabriek
Koetstocht Lüneburgerheide
Boottocht Steinhuder Meer
Koetstocht Celle
gids in Hildesheim
warme afscheidslunch.

Exclusief

€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 20 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route B hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Zuidbroek, hotel van der Valk
Winschoten, Busstation
Nieuweschans, Poort van Groningen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Meppel, McDonalds
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Assen, v/d Valk ingang parking