U bevindt zich hier: Home/Duitsland/Genieten aan de Rijn
NIEUW
rollator kan mee
Dalstra Reisassistentie

Genieten aan de Rijn

Met aan weerszijden bergen en eeuwenoude romantische dorpen, kastelen en ruïnes is de Rijn een interessante bestemming. Het midden Rijndal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De mooiste bezienswaardigheden in het Romantische Rijndal bieden veel sprookjes en legendes. Wij bezoeken onder andere de steden Wiesbaden, Rüdesheim an Rhein en Boppard. Laat u zich heerlijk verwennen.

Seniorenreizen

Sinds 2010 organiseert Dalstra Reizen reizen speciaal voor klanten die minder goed ter been zijn en houden van rust. Dit betekent rustige programma’s en geschikte excursies zodat u kunt genieten van een programma dat speciaal voor u werd samengesteld.


Deze reizen zijn onder andere bedoeld voor mensen die eventueel met behulp van een rollator in een rustig tempo een wel korte afstand (paar honderd) meter kunnen overbruggen, eventueel hulp nodig hebben bij het in en uit de bus stappen en willen genieten van hotel, verblijf en een rustig excursieprogramma.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we met een lunch onderweg naar onze standplaats Lorch am Rhein.
Dag 2: Rüdesheim
Een stukje verderop aan de Rijn ligt het pittoreske dorp Rüdesheim. Met een toeristentreintje bezichtigen we het dorp. In de smalle beroemde Drosselgasse vindt u bijvoorbeeld verschillende “weinstuben” waar u kunt genieten van een heerlijke Riesling uit de streek! Na nog even vrije tijd rijden we naar het Niederwalddenkmal waar ook de lunch voor u klaar staat. Het indrukwekkende standbeeld, met in het midden vrouwe Germania, symboliseert de eenwording van alle Duitsers. Vervolgens keren we terug naar Lorch waar we aan het einde van de middag een kijkje nemen in het wijngoed van de hoteleigenaar. U krijgt uitleg over de wijnen die zij produceren en uiteraard mogen we er ook van proeven. Vanavond genieten we van het diner in het dorp.
Dag 3: boottocht Rijn
Vandaag genieten we van een prachtige boottocht op de Rijn. Vanuit Boppard varen we stroomopwaarts over de Rijn. Onderweg passeren we de bekende Loreley, het punt waar talloze schepen vergingen omdat de schippers volgens de legende in de ban raakten van de prachtige Loreley die op de punt van haar rots de mooiste liederen zong. Voordat men de bocht in de gaten kreeg was het te laat. Na de lunch aan boord komen we in de middag aan in Rüdesheim. Via een mooie route keren we terug naar ons hotel.
Dag 4: Wiesbaden
We maken kennis met de stad Wiesbaden die bekend staat als kuuroord. Een gids neemt u mee tijdens een wandeling en rondrit door de stad. Het Kurhaus en het bijbehorende park zijn het middelpunt van de stad. Het gebouw is indrukwekkend en heeft met 130 meter de langste zuidenhal van Europa. De stad heeft een indrukwekkende architectuur en een rijk cultureel aanbod. We gebruiken de lunch in de stad en na vrije tijd keren we terug naar ons hotel.
Dag 5: Oranjeroute
We maken vandaag een mooie tocht langs de Lahn. Onderweg passeren we mooie plaatsen als Diez en Nassau. Imposante kastelen, indrukwekkende kerken, kloosters en kathedralen typeren het natuurlijke landschap. In Bad Ems, dat connecties had met de oranjes, genieten we van vrije tijd voordat we naar het hotel terugkeren.
Dag 6: terugreis
Na een aantal mooie dagen keren we terug naar onze opstapplaatsen. Maar dit doen we niet voordat we samen hebben kunnen nagenieten van een warme lunch onderweg.

Accommodaties

Hotel im Schulhaus

Gelegen op een rustige plek aan de rand van het dorp bij een heuvel. Het voormalige schoolgebouw werd volledig omgebouwd tot een zeer netjes hotel.

Faciliteiten

receptie, ontbijtruimte, terras en lift. Overal in het hotel is de Wi-Fi gratis.

Kamer

ruim en netjes ingericht met telefoon, televisie, radio, kluisje, zithoek en airconditioning. De badkamer beschikt over douche, toilet en haardroger.

Verzorging

in het hotel logies en ontbijtbuffet. Op drie avonden wordt het diner geserveerd in het restaurant naast het hotel. Op de overige twee avonden staat het diner klaar in een restaurant in het dorp.

Website

www.hotel-im-schulhaus.com

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class liftbus
volpension (v.a. de lunch op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag)
kamers met douche en toilet
genoemde excursies en entreegelden
Winzerexpress Rüdesheim
wijnproeverij
boottocht Boppard – Rüdesheim
gids Wiesbaden
reisassistentie
kofferservice
volpension
afscheidslunch.

Exclusief

€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar +2 uur hoofdlijnen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg