reis met liftbus
Dalstra reisassistentie
volpension
inclusief entrees

Seniorenreis Teutoburgerwald

Op nog geen 3 uur rijden van Nederland ligt het betoverende Teutoburgerwald. In dit bosrijke middelgebergte ontspringen talrijke beken en riviertjes. Het is niet verwonderlijk dat in deze omgeving veel sprookjes en legendes zijn ontstaan. Het gebied telt tal van schitterende historische plaatsen met sierlijke vakwerkhuizen. Ook zijn er diverse kuuroorden waar al eeuwen mensen naar toe gaan voor een betere gezondheid.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de diverse opstapplaatsen rijden we richting Duitsland waar we halverwege de rit zullen stoppen voor een lunch. In een mooie, rustieke omgeving genieten we van de Duitse gastvrijheid. Hierna rijden we door naar ons hotel in Exter. Het hotelpersoneel brengt de bagage naar uw kamer.
Dag 2: op safari – Höxter
Met onze touringcar maken we een rondrit door safaripark Stukenbrock. Om ons heen lopen wilde dieren, zoals leeuwen, giraffen, olifanten, zebra’s en struisvogels. Hierna rijden we door naar de middeleeuwse stad Höxter waar we genieten van een heerlijke lunch. Vervolgens heeft u de tijd om dit bijzondere stadje te bezichtigen of om aan de kade van de Weser te zitten.
Dag 3: boottocht - Hameln
Met een rondvaartboot maken we een tocht over de prachtig meanderende rivier de Weser. De lunch gebruiken we onderweg. Eenmaal in Hameln maken we een rondwandeling door de stad onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Uiteraard bekijken we het poppenspel over het beroemde verhaal van de Rattenvanger.
Dag 4: rondrit – Bad Salzuflen
Het Teutoburgerwald kent prachtige vergezichten, mooie boerendorpen en slingerende landweggetjes. Vandaag maken we kennis met dit unieke landschap. Via een toeristische route rijden we naar Bad Salzuflen. Middenin deze kuurstad staat een van de indrukwekkendste gradeerhuizen van Duitsland.
Dag 5: adelaarsshow – Externsteine
We bezoeken een bijzondere adelaarsshow in het roofvogelpark Berlebeck. Naast deze spectaculaire show, kunt u ook kennismaken met tal van andere roofvogels. Wanneer u slecht ter been bent, kunt u vanaf het parkeerterrein met een busje naar de show to komen. Hierna rijden we door naar rotsformatie Externsteine. Bij het bezoekerscentrum leert u alles over dit spectaculaire fenomeen. Wanneer u goed ter been bent kunt u vanaf het bezoekerscentrum naar de 120 miljoen jaar oude, en raadselachtige, zandsteenbergen wandelen.
Dag 6: terugreis
Tijd om weer naar huis te gaan. Het hotelpersoneel helpt u bij uw bagage en op de terugweg genieten we van een gezamenlijke afscheidslunch. Hierna rijden we naar de verschillende uitstapplaatsen.

Accommodaties

Hotel Burg Sternberg

Hotel Burg Sternberg ligt in de heerlijke natuur op 400 meter hoogte direct aan de rand van het bos.

Faciliteiten

receptie met lounge, restaurant, bierstube, terras en een zwembad en sauna (gratis). De barrière-vrije toegang tot het hotel en het restaurant zijn vanzelfsprekend, evenals een lift naar alle verdiepingen.

Kamer

deze is voorzien van douche/toilet, televisie en telefoon. De meeste kamers beschikken over een balkon. De kamers zijn zonder drempels en daarom geschikt wanneer u een rollator gebruikt.

Verzorging

zowel in de ochtend als in de avond staat het diner in buffetvorm voor u klaar.

Website

www.hotel-burg-sternberg.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class liftbus
volpension (v.a. de lunch op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag)
kamers met douche en toilet
liftbus
reisassistentie
rollator vriendelijk hotel en programma
volpension
hotel met gratis zwembad en sauna
kofferservice
excursies:
entree Safaripark
entree Roofvogelshow
gids Hameln
boottocht over Weser
afscheidslunch.

Exclusief

reis- en/of annuleringsverzekering
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking

Opstapschema

Route A + Emmen +2 (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Emmen, NS Station, stationsplein