verblijf in mooi Slot
NIEUW
Singlevriendelijk

Te gast om Slot Purchenstein

Een reis naar het Ertsgebergte met het beschermde natuurgebied Sächsische Schweiz met het ‘Elbsandstein’gebergte als één van de toeristische hoogtepunten. Tussen steile rotswanden liggen de mooiste valleien en kloven. In het Ertsgebergte vinden we de bezienswaardigheden die alles te maken hebben met de tradities en ambachten van de regio. Hier ligt ook de bijzondere accommodatie voor deze reis, slot Purschenstein.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we over de Duitse snelwegen naar het oosten van Duitsland. Hier worden we ontvangen in slot Purschenstein dat z’n oorsprong vindt in de 13e eeuw. Na aankomst en verdelen van de kamers schuiven we aan bij het diner.
Dag 2: Neuhausen
Onze gastheer neemt ons mee voor een rondleiding door het kasteel en vertelt ons over de geschiedenis ervan. Vervolgens nemen we een kijkje in het plaatselijke Notenkrakermuseum. In de middag maken we een rondrit door de omgeving waarbij we een bezoek brengen aan het plaatsje Altenberg.
Dag 3: boottocht Elbe-Bastei
Een ochtend naar één van de meest unieke natuurgebieden van Duitsland, het Nationaal Park Sächsische Schweiz. We maken een boottocht over de Elbe (ca. € 17 p.p.) naar Königstein. Vanaf hier rijden we verder naar de bijzondere Bastei, een prachtig uitzichtpunt van het Elbezandsteengebergte. Maak een wandeling over de bekende brug die diverse pilaren met elkaar verbindt of geniet van een kop koffie in het panoramarestaurant.
Dag 4: Frohnauer Hammers en Annaberg Buchholz
Vandaag bezoeken we het oudste smid museum van Duitsland. Hier werden tot 1904 werktuigen voor de mijn- en landbouw gemaakt (ca. € 5 p.p.). Een gids vertelt ons alles over de oude technieken en de mijnbouw in het Ertsgebergte. Aansluitend gaan we naar Annaberg waar een gids ons door het oude centrum van Annaberg met z’n kleine straatjes en mooie gevels leidt. De Sint Annenkerk torent boven de Annaberg uit en is het symbool van de stad.
Dag 5: Dresden
Met een gids ontdekken we de hoogtepunten van Dresden. De oude stad is gevuld met barokke gebouwen langs de rivier de Elbe. Na WO II en de “Wende” werd de stad weer in stijl opgebouwd en heeft deze meer dan ooit te bieden. Tijdens een stadswandeling zien we prachtige gebouwen waaronder de Semperoper, de Zwinger en de Frauenkirche.
Dag 6: Seiffen-Freiberg
Een bezoek aan dé speelgoedstad van Duitsland. Hier vinden we mooie houten figuurtjes en notenkrakers. Zij worden hier met de hand gemaakt en beschilderd. Leuk als souvenirtje! Daarna rijden we naar zilverstad Freiberg. Met een gids maken we een wandeling door de stad waarbij we de Dom St.Marien en Schloss Freudenstein zien. Rondom het centrale plein, de Obermarkt staan enkele fraai gerestaureerde huizen en gebouwen zoals het Rathaus en de Ratskeller. Bovendien maken we een wandeling op de stadsmuren die alleen toegankelijk zijn met een gids.
Dag 7: terugreis
Na het ontbijt nemen wij afscheid van het hotel en vertrekken richting Nederland waar iedereen nad het afscheidsdiner naar z’n eigen opstapplek wordt teruggebracht.

Accommodaties

Kasteel Purschenstein

Rustig gelegen op een heuvel aan de rand van het dorp Neuhausen. Het slot bestaat uit 3 gebouwen, het kasteel met de kamers, de remise (voormalig koetshuis) met het restaurant en het Rentamt met kamers. Zij liggen direct naast elkaar. Uw kamer bevindt zich in het kasteel. Hier is ook de bar.

Faciliteiten

restaurant, bar, lift in het kasteel, bibliotheek, tuin, binnenzwembad en wellness-centrum met sauna (kosteloos).

Kamer

de kamers liggen in de verschillende gebouwen en zijn vanwege het oude karakter van het gebouw verschillend van grootte en inrichting. Naast onderstaande kamers kunt u desgewenst een juniorsuite of suite aanvragen. Informeert u naar de mogelijkheden bij onze medewerkers. Standaardkamer: sfeervol ingericht met antiek meubilair, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet.

Kamer Luxus

dezelfde aankleding als standaardkamer, en groter dan 25m2. Verzorging: ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner. Op een van de avonden wordt er een bingo georganiseerd als ook een muziekavond.

Verzorging

ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner. Op een van de avonden wordt er een bingo georganiseerd alsook een muziekavond.

Website

www.purschenstein.de

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met bad/douche en toilet
verzorging op basis van halfpension
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlands sprekende gids Dresden
plaatselijke gidsen in Annaberg en Freiberg
Bingoavond
muziekavond
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A + D Zomer (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Roden, parkeerplaats Prominent Westeresch 8
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Holten, AC Restaurant
Hengelo, NS station
De Lutte, Restaurant 't grote Zwaantje