West Midlands

Kleine dorpen met eeuwenoude huizen in vakwerkstijl en zacht glooiende landschappen. In vroegere eeuwen het industriële hart van Engeland, waar nu de rust is weergekeerd en waar veel tradities in ere worden gehouden. Op het platteland liggen prachtige landhuizen, die vaak worden omringd door schitterende tuinen. Een aantal hiervan gaan we deze reis bezoeken.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis – Klein Rietveld
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de eerste tuin Klein Rietveld, waar Bas en Ine Tromp ons ontvangen met thee en iets lekkers. Daarna gaan we hun grote landschappelijke tuin verkennen, waar het gazon wordt omzoomd door rondlopende borders met vaste planten en rondom de vijver liggen nog meer oplopende borders. Tevens is er een moestuin. Hierna dineren wij bij Van der Valk Rotterdam, waarna we naar de ferry rijden in Hoek van Holland voor onze nachtelijke oversteek.
Dag 2: The Manor House – Kelmarsh Hall
Verscholen naast de dorpskerk in Stevington vinden we The Manor House van Kathy Brown. Haar cottage garden sluit naadloos aan bij het huis en de omgeving. Een tuin met veel verschillende tuinkamers vol kleurrijke planten, groente en kruiden. Graag serveert ze ons een heerlijk kopje koffie met cake erbij. Onze tweede tuin is van een andere orde en veel groter: Kelmarsh Hall. Na aankomst lunchen we gezamenlijk, waarna we zowel het huis- als de prachtige tuin gaan verkennen. De invloed van de laatste bewoonster, de legendarische Nancy Lancaster, is nog steeds zichtbaar in de structuur van de tuin. Deze estate wordt nu door een Trust beheerd.
Dag 3: Windy Ridge – Ironbridge – Ashwood Nurseries
De dag beginnen we met een bezoek aan de echte liefhebberstuin Windy Ridge. We worden ontvangen door Fiona en George Chancellor. Een inspirerende tuin met een sterk ontwerp, heel veel planten, struiken, bomen en hoekjes waar weer een andere verassing ons te wachten staat. Inclusief koffie en cake. Voor onze gezamenlijke lunch rijden we naar Ironbridge, gelegen aan de rivier de Severn. Hier werd de eerste in ijzer gegoten brug ter wereld gebouwd. Na de lunch in het Valley Hotel hebt u nog gelegenheid om het dorpje te verkennen. Daarna staat Ashwood Nurseries, eigendom van John Massey VMH en meervoudig RHS Chelsea Gold Medal winnaar op het programma. We worden rondgeleid in zijn beroemde privé tuin, waarna u de kwekerij, kwekerij tuinen, shop en tearoom kunt bezoeken.
Dag 4: Worchester – Morton Hall
’s Morgens bezoeken we Worchester, de hoofdstad van het graafschap Worchestershire en bekend van het beroemde aardewerk. Gezamelijk lunchen we in de pub The Rose & Crown in het leuke dorpje Feckenham. Hier vlak bij ligt de werkelijk prachtige tuin van Morton Hall, een nieuw aangelegde 2 ha. grote echt Engelse tuin, die naadloos aansluit bij het huis dat oorspronkelijk dateert uit de 18e eeuw.
Dag 5: Meadow Farm Nurseries – Coughton Court – Stone House Cottage
Deze tuinendag starten we bij Meadow Farm Nurseries, waar Rob en Diane ons verwelkomen. GROOT BRITTANNIË 8 DAGEN GROOT BRITTANNIË 8 DAGEN De kwekerij is alleen op afspraak geopend, evenals de perfect onderhouden privé tuin, boordevol planten en waar veel ideeën kunnen worden opgedaan. Koffie en cake inbegrepen. Hierna lunchen we gezamenlijk op Coughton Court, al 600 jaar in het bezit van de familie Throckmorton en overgedragen aan de National Trust. Een juweeltje van een tuin, met o.a. een rode en witte tuin, vijvertuin en zelfs een rozenlabyrinth. Het huis is te bezichtigen en vanuit het huis loopt een lindelaan naar 2 verzonken tuinen. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we nog even langs bij de romantische tuin van Stone House Cottage, die tegenover ons hotel ligt.
Dag 6: Goldstone Hall Hotel Wollerton Old Hall
Je ziet het niet zo vaak dat een hotel ook een hele mooie tuin heeft. John Cushing, de eigenaar is een echte liefhebber en we kunnen hier dan ook genieten van prachtige David Austin rozen, kleurrijke borders, inspirerende kruidentuin en veel groente en bloemen die ook in het hotel gebruikt worden. We beginnen met koffie en cake en eindigen met een heerlijke lichte lunch. Wollerton Old Hall is niet zomaar een tuin die rondom het 16e eeuwse huis ligt. Modern aangelegd in een traditionele setting. Opgedeeld in verschillende kamers met elk een eigen stijl en kleur en een grote verscheidenheid aan planten en vormen.
Dag 7: Coton Manor – Moat House – The Waterfront
Alweer de laatste tuinendag van deze reis welke we beginnen met een bezoek aan Coton Manor. Een juweel van een Englisch Country Garden met alle elementen, zoals schitterende borders op kleur, een watertuin, oude boomgaard waarin zelfs flamingo’s rondlopen en een oude rozentuin. In de bijbehorende kwekerij kunnen de laatste planten worden gekocht en we lunchen hier weer gezamenlijk. De laatste tuin van deze reis is de privé tuin Moat House, waar het enthousiaste echtpaar Mason met veel plezier tuiniert en het resultaat mag gezien worden. De tuin wordt gedeeltelijk door een gracht omgeven en ligt in een sfeervolle historische omgeving. Met tea and Suzanna’s legendary scones als finishing touch van dit bezoek. In Harwich wordt in The Waterfront ons afscheidsdiner geserveerd. Aansluitend rijden we naar de ferry voor de nachtelijke oversteek.
Dag 8: terugreis
Na het ontbijt aan boord volgt ontscheping en brengt onze chauffeur ons terug naar de opstapplaatsen. Hier nemen we afscheid van elkaar en keren vol indrukken huiswaarts.

Accommodaties

Hogarths Stone Manor Hotel

rustig gelegen, ten zuiden van Kidderminster en omringd door een prachtige tuin met vergezichten over het landschap van Worchestershire.

Facilititeiten

sfeervol restaurant, gezellige en smaakvol ingerichte lounge en bar, met uitzicht op de tuin.

Kamer

comfortabel ingericht met badkamer, TV, haardroger, toiletartikelen, koffie/thee faciliteiten, gratis WIFI

Verzorging

uitstekend ontbijtbuffet en ‘s avonds een heerlijk driegangendiner in het restaurant.

Website

www.hogarths.co.uk/stone-manor

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
kamer met douche en toilet
2 persoons buitenhutten met benedenbedden
verzorging op basis van halfpension
reisleiding Janneke VeenstraVeerenhuis
genoemde excursies exclusief entreegelden.

Exclusief

€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E Hoofdlijnen - Oosterhout +6 (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R