U bevindt zich hier: Home/Frankrijk/Elzas
prachtig stukje Frankijk
gids Colmar
Duitse sfeer

Elzas

Ingeklemd tussen de bergen van de Vogezen en de Rijn, in Noord-Frankrijk ligt de Elzas. Eeuwenlang was het onderdeel van het Duitse Keizerrijk totdat het door Frankrijk werd ingelijfd. De streek doet eerder Duits aan dan Frans. We verkennen deze prachtige regio, een deel van de Vogezen en steken de Duitse grens over. Uitgestrekte wijnvelden, pittoreske dorpen, vele tradities en heerlijke wijnen zien we langs de ‘route de vin d’Alsace’. Een prachtige omgeving om uw vakantie door te brengen.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we vandaag naar de Elzas. In de middag komen we aan in ons hotel in Neuf-Brisach.
Dag 2: wijnroute - Haut Köningsbourg
Vandaag volgen we de mooie wijnroute. Gelegen tussen de wijngaarden vinden we een van de mooiste wijndorpjes Riquewir. Eenmaal binnen de stadsmuren vinden we prachtige straatjes en pleintjes met vakwerkhuizen. Verderop, op een rotskam in de Vogezen, zo’n 755 meter boven het Rijndal, vinden we het sprookjeskasteel Haut-Koenigsbourg (ca. € 9 p.p.). Het gerestaureerde kasteel straalt enorme rijkdom uit en dateert uit de Duitse periode. Hier kunt u genieten van prachtige vergezichten.
Dag 3: Eguisheim – Colmar
Deze ochtend bezoeken we een van de mooiste dorpjes van Frankrijk: Eguisheim. Rondom de burcht kunt u rondwandelen door de historische straatjes. Vervolgens nemen we in de middag een kijkje in Colmar. Samen met een gids ontdekken we de vakwerkhuizen, smeedijzeren uithangborden, mooie kerken en gezellige terrasjes. De stad heeft zijn middeleeuws karakter goed behouden.
Dag 4: Route de Cretes – Gérardmer
Via Kaysers¬berg, het eerste deel van de Route des Crêtes en de Col du Bonhomme rijden we naar Gérardmer. Het gezellige toeristenplaatsje ligt schitterend aan het gelijknamige meer. Aan de oever zijn er volop winkeltjes en terrasjes. In de middag keren we via de Ballon d’Alsace terug naar ons hotel.
Dag 5: Breisach – Freiburg
We steken de Rijn over en brengen een bezoek aan Breisach. Hier kunt u onder andere de St. Stephan’s kathedraal bezichtigen. Vervolgens brengen we een bezoek aan het historische centrum van Freiburg im Breisgau. De Duitse stad gelegen aan de Dreisam heeft een keur aan bezienswaardigheden. In het centrum vinden we de indrukwekkende Münster en ook intacte stadspoorten. Het voelt als een museum wanneer we door de stad wandelen.
Dag 6: terugreis
Het is tijd om afscheid te nemen. We verlaten Neuf-Brisach en rijden terug naar Nederland. Hier wordt u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel aux 2 Roses

in het mooie ommuurde plaatsje Neuf-Brisach. Faciliteiten: Receptie, lobby, restaurant, ontbijtzaal. Gratis WIFI.

Faciliteiten

bar en restaurant. In het hotel is een lift aanwezig.

Kamer

verschillend ingericht met televisie en badkamer met bad/douche en toilet.

Verzorging

frans ontbijtbuffet en 3-gangen keuzediner.

Website

www.alsace2roses.com

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
halfpension (vanaf diner dag1 t/m ontbijt dag 6)
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
gids Colmar
afscheidsdiner.

Exclusief

entreegelden
lunch op heen- en terugreis
administratiekosten € 15 per boeking
calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C - zevenaar heen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Beoordelingen
Leuke reis met prima reisleiding. Aanrader:Treintjes in Eqiusheim en Colmar en Riquewihr ,vooral omdat je heel veel ziet in ongeveer 40 min. Kosten €7 en €9 pp. Je bent erg lang in één stadje en dan is dit een hele leuke onderbreking. Mooie rit gemaakt over les Ballons de Elsace. Leuke stop op de top , met mogelijkheid voor wandeling naar hoogste punt, alwaar beeld van Jeanne d,Arc. MInder geslaagd Gerardmer : Winkels gesloten, onvriendelijk horecapersoneel, weinig te zien en te doen. Hotel Le Deux Roses:Géén keuze menu , soep en dessert prima, maar hoofdgerecht matig. Ontbijt goed genoeg , alleen weinig fruit, alleen appels, dus hebben we zelf fruit gekocht, ook geen probleem. Dank voor het doorgeven van de handicap van mijn man, daardoor hadden wij een super badkamer met grote inloopdouche. Onze indruk was dat er wel erg veel druk was vanuit de leiding op het meisje dat ons bediende. Zij had het te druk en was daardoor gehaast. Neuf brisach is een interessante oude plaats om te verblijven; mooie wandeling om de vesting. Er is een supermarkt en er is een salon de thé. Wel rijdt er veel autoverkeer langs het hotel ook al vroeg in de ochtend.Totaal indruk reis: Goed. Geen lange ritten in de bus gelukkig . Iets korter verblijf in de stadjes zou beter zijn . Het is niet erg om wat eerder terug te zijn in het hotel.De meeste mensen waren ook vroeg weer terug bij de bus.

Geert en Roelie Knol de Jong