D-Day, bezoek invasiestranden
rijke geschiedenis
prachtige omgeving

Normandië en Bretagne

De mooie kusten, de prachtige landschappen maar ook de indrukwekkende geschiedenis van Normandië heeft al menig Nederlander naar dit gebied getrokken. Een gebied dat vooral bekend is door de grootscheepse invasie die hier in de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Uiteraard brengen we een bezoek aan de invasiestranden en proberen ons voor te stellen wat de geallieerde strijdkrachten hebben meegemaakt. Maar ook de Bretonse cultuur en natuur staan met een bezoek aan o.a. St. Malo en Dinan op het programma. Een gevarieerde en interessante reis die indrukwekkende en mooie herinneringen zullen achterlaten.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we via Antwerpen en Gent naar ons hotel in Pontorson.
Dag 2: vrije dag
Een dag om de omgeving van het hotel te verkennen. Daarnaast brengen wij u naar Mont St. Michel. Dit prachtige kloosterstadje is gebouwd op een eiland, dat alleen bij springvloed geheel door de zee wordt afgesloten.
Dag 3: Bretonse oesters-Saint Malo
Vandaag nemen we een kijkje in de ‘hoofdstad van de oesters’: Cancale. We leren over de oestercultuur in een oesterkwekerij (ca. € 8 p.p.). Langs de Bretonse kust rijden we naar de oude piratenstad Saint Malo. Tijdens een wandeling kunt u o.a. de kathedraal en het kasteel zien. Vanaf de stadswal heeft u een prachtig uitzicht over de kleine rotseilanden.
Dag 4: D-Day-invasiestranden
Een tocht naar de invasiestranden waar de geallieerden in 1944 aan land gingen en begonnen aan de bevrijding van Europa. In Arromanches krijgt u de film ‘De 100 dagen van Normandië’ te zien (ca. € 6 p.p.). In de middag bezoeken we het ereveld bij Omaha Beach. Vervolgens wandelen we bij Pointe du Hoc naar de steile rotswand waar we zien hoe de soldaten 30 en soms zelfs 50 meter omhoog moesten klimmen terwijl ze onder hevig vuur lagen. Een indrukwekkende dag.
Dag 5: Granville-Ciderboerderij
We beginnen de dag in het mooie havenstadje Granville. Binnen de stadsmuren komen we in het ‘Vieille Ville’, waar we de sfeer van een Middeleeuws stadje kunnen proeven. ’s Middags rijden we, via een prachtige route, naar een oude ciderboerderij (ca. € 4,75 p.p.) waar nog steeds de gouden appeldrank Cider en Calvados gemaakt worden.
Dag 6: Cap Fréhel-Dinan
Deze ochtend rijden we naar het fotogenieke Dinan waar prachtige straatjes oude tijden doen herleven. Vandaag is er markt en tijdens een treinrit (ca. € 8 p.p.) zien we het meest gefotografeerde straatje van de stad, de Rue du Jerzual. Na gelegenheid voor de lunch rijden we naar de steile en bijzondere kliffen van Cap Fréhel. Het is een van de mooiste kustgebieden in Bretagne. Als de zon schijnt biedt de natuur een schitterend kleurenpalet met gele gaspeldoorn, paarse heide, rotsen in grijze en rode tinten die afsteken tegen de felblauwe zee. Het is een prachtig gebied om te wandelen. Via een mooie route langs het schiereiland Saint-Cast-le Guildo keren we terug naar ons hotel. Omdat we Dinan graag op donderdag bezoeken kan het zijn dat er dagen in het programma omgeruild worden.
Dag 7: au revoir
Door Noord-Frankrijk en België gaan we terug naar Nederland. Hier wordt u na het afscheidsdiner naar de verschillende opstapplaatsen teruggebracht.

Accommodaties

Hotel Ariane & Spa

Aan de rand van het centrum van Pontorson op ca. 8 km vanaf de Mont St. Michel.

Faciliteiten

receptie met lounge en televisie, bar, restaurant, terras en lift. In het hele hotel is gratis Wifi.

Kamer

voorzien van telefoon, televisie en een badkamer met douche en toilet.

Verzorging

in de ochtend een ontbijtbuffet en in de avond een 3-gangendiner.

Website

www.ariane-mt-st-michel.com

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class bus
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
Nederlands sprekende gids dag 4
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Quatrebras, bushalte Dancing
Ryptsjerk, bushalte E10
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 19
Leusden, Restaurant Zuiver, Vlooswijkseweg 1 (Voorheen Rest Oud Leusden)
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant
Drachten, brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Franeker, Tulip Inn de Valk (toeslag €30,-p.p.)
Harlingen, NS Station (toeslag €30,- p.p.)
Bolsward, oude busstation Arriva (toeslag €30,- p.p.)
Sneek, NS Station (toeslag €25,- p.p.)
Joure, Bushalte rotonde McDonalds (toeslag €20,- p.p)
Dokkum, busstation (toeslag €25,- p.p.)
Damwoude, bushalte winkelcentrum (toeslag €25,- p.p.)
Veenwouden, Treinstation (toeslag €20,- p.p.)
Emmen, NS Station, stationsplein (toeslag €30,- p.p.)
Veendam, treinstation Parallelweg (toeslag €30,- p.p.)
Stadskanaal, busstation (toeslag €30,- p.p.)
Beoordelingen
J. de Vries
2 Augustus 2014 vertrokken. Prima reisleider/chauffeur Abel hut en zijn assistente/gids Mirjam Faber. Zij deden hun best het ons naar de zin te maken. Abel rijdt zeer rustig en rijdt, als het kan, via mooie binnenwegen. Mirjam verzorgt de groep als een stewardess..(!) Leerzame reis. Prachtige natuur. Aan te raden. Het hotel kon er mee door. Prima eetzaal, goede kamers, vriendelijk personeel, wat een mondje Engels sprak en dat is goed ! Het avondeten, daar waren de meningen over verdeeld. Zeer veel groente ! (sla) Geen fruit. En het toilet op mijn kamer lekte water op de vloer. Het positieve overheerst echter wel, aangaande het hotel. Dank voor de prettige week voor ons tweeen ! 24 september 2014 - 00:00 Reactie van Dalstra Reizen Bedankt voor uw reactie. Met de minpuntjes die u noemt gaan we aan de gang.
A & J Amsterdam
Een prachtige reis met 2 dagen invasiestranden. Geweldige gids Marijke. Chauffeur Abel is wel in voor een grapje en een zeer goede chauffeur. Gezellig samen met zijn lieve vrouw Trieneke. Diner was helaas onvoldoende. Vooral voor de mannen. Geen fruit gezien en groente paste in een vingerhoed. Aanbeveling om de 2 dagen "oorlog"in het programma te houden.
k.kikstra
Wat een fijne reis samen met Abel Hut enTrieneke. heel leuke groep en mooie excursies. Gids Marijke was heel goed. Het eten in het hotel liet te wensen over. Klaas en Bonny Kikstra uit Leeuwarde
T.Hulder-Fekkes
Het was een schitterende week met een hele goede sfeer in de groep. De samenwerking van Abel en Mirjam kwam heel leuk over op de groep. Hele mooie excursies.
J.H. van der Muil
Een zeer verzorgde reis, mooie excursies. Leuke groep en een uitstekende chauffeur Abel Hut met reisleidster Mirjam. De plaatselijke gids was uitstekend. Jan en Aafke uit Eenrum
w.Wobbes
heel leuke reis
Johan
Mijn 1e busreis. Geweldige ervaring als alleenstaande. Prachtige excursiereis. In Normandië en Bretagne. Met als topper: Chauffeur Jaap de With.
Hotel in Pontorson. In ėėn woord: Geweldig. Ook dank aan alle medereizigers. Zeker voor ervaring vatbaar. Groetjes allemaal en tot een andere keer.