NIEUW
Nederlandse gids in Edinburgh

Herfstbreak Schotland

Wist u dat Schotland in de herfst sprookjesachtig mooi is? Schotland is een ideale bestemming om er even lekker tussenuit te gaan in het najaar. Hoge bergen, diepe valleien en kronkelende riviertjes dwars door het landschap heen, pittoreske dorpjes en prachtige steden. Een ruwe parel met adembenemende natuur, indrukwekkend cultureel erfgoed en een hele rijke geschiedenis: wees welkom in Schotland!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we rond het middaguur naar IJmuiden waar we in de namiddag inschepen voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord genieten we van een uitgebreid dinerbuffet.
Dag 2: Jedburgh Abbey – Rosslyn Chapel
Na het ontbijtbuffet aan boord ontschepen we en rijden we door naar Jedburgh Abbey, een bijzondere ruïne van een verwoeste abdij uit de 12e eeuw en tegelijk één van de grootste abdijen. We vervolgen onze weg naar Roslin voor een bezoek aan het bekende Rosslyn Chapel (bekend van de Da Vinci Code). Aan het einde van de middag gaan we naar ons hotel in Bo’ness waar het diner voor ons klaarstaat.
Dag 3: Edinburgh
De Schotse hoofdstad Edinburgh mag tijdens deze reis niet ontbreken en vandaag staat er dan ook een stadsbezoek op de planning. Deze bijzondere stad ligt op zeven heuvels en tussen de uitgedoofde vulkanen. Onze gids vertelt ons alles over Edinburgh dat bol staat van geschiedenis, gezellige restaurantjes, mooie musea, kastelen en prachtige uitzichtpunten. Vandaag is er ruimte om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.
Dag 4: Stirling
Na het ontbijt vertrekken we naar Stirling. Stirling is erg belangrijk voor de Schotten: hier vond de strijd met de Engelsen plaats en dat is nog steeds te zien aan de belangrijkste hoogtepunten die de stad kent. Er is ruimte voor vrije tijd in de ochtend om de bezienswaardigheden van Stirling te bekijken. Daarna gaan we het water op en maken we een cruise door het Loch Lomond. We hebben een prachtig uitzicht op de magnifieke berg Ben Lomond en varen langs de huizen en kastelen van Loch Lomond langs de kust. Schotland staat bekend om zijn whisky en daarom sluiten we deze dag af met een bezoek aan een whisky distilleerderij, waarna we terugrijden naar ons hotel.
Dag 5: Gretna Green - Hadrian's Wall
Na een korte stop in het kleine dorpje Gretna Green vervolgen we onze reis voor een kort bezoek aan Housesteads Roman Fort, Hadrians Wall. Het Romeinse fort is gelegen aan de Hadrian’s Wall, de muur die keizer Hadrianus bouwde om de Romeinen te beschermen tegen aanvallen. Na ons bezoek in de ochtend rijden we door naar Newcastle, waar het diner voor ons klaarstaat aan boord.
Dag 6: Terugreis
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord gaan we van boord in IJmuiden. Voordat we naar de opstapplaatsen terugkeren, sluiten we de reis af met een lunch.
Buitenlandse valuta:
Britse Ponden. Deze kunt u ter plaatse wisselen.
Reisdocumenten
Voor het reizen naar Verenigd Koninkrijk is een geldig paspoort vereist!!

Accommodaties

DFDS Ferry

Aan boord van één van de schepen waarmee u de overtocht van IJmuiden-Newcastle maakt is er een tweepersoons binnenhut voor u gereserveerd. Deze is voorzien van douche, toilet en een stapelbed. Een hut met lage bedden kunnen wij op aanvraag voor u boeken. Voor sommige reizen is er al standaard een buitenhut voor u gereserveerd. Aan boord geniet u van alle faciliteiten aan boord. Een wandeling maken over het dek, een gokje wagen in het casino, een filmpje pakken in de bioscoop of uitgaan in de nachtclub met live muziek.

Verzorging

uitgebreid ontbijtbuffet en dinerbuffet aan boord is inbegrepen.

Lees meer

Hotel Richmond Park

Het Richmond Park Hotel ligt in het plaatsje Bo'ness en heeft een prachtig uitzicht op de rivier de Forth. Het centrum bevind zich op loopafstand.

faciliteiten

receptie, bar en restaurant. Wifi is gratis beschikbaar in de openbare ruimtes.

kamer

elke kamer heeft zijn eigen ontwerp en karakter. De kamer is voorzien een televisie, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad of douche.

verzorging

's ochtend staat er een ontbijtbuffet voor u klaar en 's avonds een dinerbuffet.

website

www.richmondparkhotel.com

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
buitenhutten met douche/toilet
diner- en ontbijtbuffet op ferry’s
2-persoonskamers met douche/toilet
Nederlandssprekende gids Edinburgh
entree Jedburgh Abbey, Rosslyn Chapel en Housesteads Roman Fort bij Hadrian's Wall
cruise Loch Lomond
entree whisky distilleerderij
lunch op de terugreis.

Exclusief

lunches
overige entreegelden
€ 20 administratiekosten
€ 2,50 calamiteitenfonds
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E Hoofdlijnen - Oosterhout +6 (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R