Mild klimaat
mooie excursies

Engelse Rivièra

In het Zuid-Engelse graafschap Devon aan de baai van Torbay vinden we de Engelse Rivièra. Het milde klimaat met de palmen, rotsachtige kusten en vissersplaatsjes maken de regio tot een heerlijke bestemming. Het land achter de kust biedt spectaculaire tegenstellingen, variërend van hooggelegen heidegronden tot weelderig begroeide rivierdalen, onderling verbonden door smalle weggetjes. De Engelse Rivièra is een prachtige plek om te genieten van een heerlijke vakantie.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Calais voor de overtocht naar Dover. De overnachting vindt plaats ten zuidwesten van Londen.
Dag 2: Bath – Torquay
Vanaf ons overnachtingshotel rijden we naar de mooie stad Bath. Veelal omschreven als een van de mooiste plekken van Engeland. De geweldige ligging, prachtige elegante huizen en de wereldberoemde Romeinse baden zijn hiervoor verantwoordelijk. Na dit bezoek vervolgen we de reis naar standplaats Torquay.
Dag 3: Round Robin
Vandaag rijden we naar Totness. Een stadje met mooie oude straatjes. Hier vandaan maken we een boottocht over de rivier de Dart naar Dartmouth. De stad heeft nautische charmes en naast het Dartmouth Castle vindt u er verschillende galerieën en restaurantjes. Na vrije tijd nemen we de ferry naar Kingswear Via een route langs de prachtige zuidkust van Devon rijden we met de stoomlocomotief naar Paignton. Hier staat vervolgens een bus op ons te wachten om ons naar het beginpunt terug te brengen ( €45,00,- p.p. inclusief boottocht, ferry, stoomtrein, vervoer per bus, bij boeking opgeven).
Dag 4: Exeter – Brixham
We brengen een bezoek aan Exeter, de hoofdstad van Devon. Neemt u een kijkje in de gotische kathedraal, de Quai, ruïnes en de haven met leuke winkeltjes. Er zijn veel Elizabethaanse, Georgische en Victoriaanse gebouwen te vinden. In de middag rijden we naar het pittoreske vissersplaatsje Brixham. Dit is de plek waar Willem III aan wal ging tijdens de Glorious Revolution in 1688. Een standbeeld herinnert ons daar aan. U kunt er heerlijk wandelen langs het havenplaatsje maar ook is het een prachtige plek om winkeltjes op te zoeken.
Dag 5: Dartmoor – Buckland Abbey
Tijdens deze ochtendtocht maken we kennis met Dartmoor National Park. Met uitgestrekte heidegronden, in het wild levende pony's en de woeste rotsen heeft het landschap nog iets van de oertijd. Na de lunchstop in Princetown, bekend om z’n de eeuwenoude staatsgevangenis, rijden we door naar Buckland Abbey (ca. £ 14,00 p.p.). Hier nemen we een kijkje in het voormalige Cistercienzer klooster dat in de 16e eeuw in het bezit was van de legendarische sir Francis Drake.
Dag 6: Torquay
Geniet u vandaag van een vrije dag in en rondom het hotel. In Torquay is van alles te doen. Op 1,5 km loopafstand vindt u Torre Abbey, het oudste gebouw in Torquay. Eens de meest belangrijke abdij van Engeland met een 800 jaar oude historie. Even verderop vinden we Mount Edgcumbe met een fraai Tudor landhuis en prachtige aangelegde tuinen. Vervolgens vindt u op 3,5 km Kents Cavern. In deze prehistorische grotten vonden mensen bescherming tegen extreme weersomstandigheden. In het labyrint wordt u omringd door 400 miljoen jaar oude rotsen, stalagmieten en stalactieten. Genoeg vertier dus!
Dag 7: Dorset-Portsmouth
Het is tijd om Torquay te verlaten. Gedeeltelijk langs de prachtige zuidkust rijden we de door de prachtige provincie Dorset. De regio was talloze keren het decor van films en televisieseries. Geen wonder als we de landschappen, dramatische kustlijn en indrukwekkende ‘manors’ en tuinen zien. Via Bournemouth en Southampton rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Portsmouth.
Dag 8: thuisreis
Deze ochtend rijden we naar Dover waar we inschepen voor de overtocht naar Calais. Onderweg kunt u tijdens het afscheidsdiner nagenieten van deze indrukwekkende reis, waarna u naar de verschillende opstapplaatsen wordt teruggebracht.
Buitenlandse valuta:
Britse Ponden. Deze kunt u ter plaatse wisselen.
Reisdocumenten
Voor het reizen naar het Verenigd Koninkrijk is een geldig paspoort vereist!!

Accommodaties

Hotel in Torqauy

Uw standplaatshotel bevindt zich in het mooie plaatsje Torquay. De juiste informatie ontvangt u bij u reisbescheiden.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class bus
ferry-overtochten Dover-Calais v.v.
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
afscheidsdiner

Exclusief

entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R
Oosterhout-Zuid, AC Restaurant
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen