U bevindt zich hier: Home/Ierland/Rondreis Ierland
tradities en legendes
prachtige natuur en cultuur
verblijf in prima hotels

Ierse tradities en legendes

Ierland, een ideale bestemming voor wie van natuur en cultuur houdt. De mystieke Keltische achtergrond is boeiend maar ook het landschap, de gezellige steden, dorpen en de hartelijke bevolking. De spannende verhalen, de muziek en energieke dans zijn van generatie op generatie doorgegeven en vormen met de voertaal Gaelic nog steeds een belangrijk deel van het dagelijks leven. Een bijzondere reis waar de traditie van gastvrijheid een belangrijke rol speelt.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Rond het middaguur gaan we op reis naar Rotterdam. Hier ligt het luxe schip van P&O ferries voor ons klaar voor de overtocht naar Hull. Geniet van alles wat aan boord wordt aangeboden, belastigvrij winkelen, kopje koffie drinken of wandelen op het dek.
Dag 2: Wales - Dublin
Via een mooie route rijden we naar het noorden van Wales. We vervolgen onze weg langs het bekende Snowdonia National Park tot aan Holyhead. Hier nemen we de ferry naar Dun Laoghaire. Nu is het nog maar een klein stukje tot we de hoofdstad van Ierland, Dublin, bereiken. We overnachten in de omgeving van deze historische stad.
Dag 3: Dublin
Vandaag maken we uitgebreid kennis met Dublin. Een Nederlands sprekende gids leidt ons rond door de metropool. Uiteraard zien we de St. Patrick’s Kathedraal en het Trinity College, waar het beroemde ‘Book of Kells’ zich bevindt, maar ook Dublin Castle en de onvergetelijke ‘Doors of Dublin’. Voor we terugrijden naar ons hotel, heeft u tijd de stad op eigen gelegenheid te verkennen.
Dag 4: The Burren - Lisdoonvarna
We verlaten Dublin en reizen verder naar Lisdoonvarna. Onderweg maken we een korte stop bij Athlone waar we het oude klooster van Clonmacnoise bekijken. De vele graven met hun kruisen stammen uit de Middeleeuwen en worden door muren omgeven (ca. € 7 p.p.). Onderweg naar Lisdoonvarna rijden we langs het westelijke deel van het natuurgebied De Burren. Het landschap met z’n unieke kalksteenformaties, grotten en ondergrondse rivieren is een unieke belevenis. Gedurende een lange periode heeft men hier turf als brandstof gebruikt. Een mooie tocht waarbij we een bezoek brengen aan de geweldige Cliffs of Moher (ca. € 8 p.p.). Aansluitend rijden we naar het hotel in Lisdoonvarna waar we 2 nachten verblijven.
Dag 5: natuurtocht - Galway
Vanuit het hotel maken we een tocht langs de prachtige kust en rijden naar universiteitsstad Galway. Bezienswaardig zijn de St. Nikolaaskerk Myra, Lynch Castle en de Spaanse boog die het enige restant is van de oude stadsmuur. Na dit bezoek rijden we via het binnenland van de ‘Burren’ terug naar Lisdoonvarna voor diner en overnachting.
Dag 6: Bunratty – Tralee
We verlaten Lisdoonvarna en rijden naar Bunratty Castle, het oudste middeleeuws kasteel van Ierland (ca. € 15 p.p.). Hier bevindt zich ook het Bunratty Folk Park, een openluchtmuseum waar het leven in Ierland rond 1900 wordt uitgebeeld. Typische Ierse cottages, die voor de aanleg van het naburige Shannon Airport moesten wijken, zijn hier herbouwd. Een oud dorpsstraatje met een school, een postkantoor en een pub maken het dorp compleet. Nadat we ons hier in de Middeleeuwen hebben kunnen wanen, rijden we via Limerick naar het hotel in Tralee waar we de komende 2 nachten blijven.
Dag 7: Ring of Kerry
Vandaag maken we met een Nederlands sprekende gids een tocht over de Ring of Kerry, door sommigen gezien als de mooiste rondrit in Europa. De beroemde weg leidt ons langs de kust van het schiereiland Iveragh en we bezoeken ook diverse kleine traditionele kustplaatsjes. We brengen een bezoek aan het vissersplaatsje Waterville, wereldberoemd geworden omdat de Kelten hier Ierland binnenstormden. Langs de meren van Killarney rijden we terug richting ons hotel in Tralee.
Dag 8: Blarney – Cork
Vanuit het graafschap Kerry vertrekken we via Killarney naar het gezellige plaatsje Blarney. Het eerste doel van veel bezoekers is het vinden van de beroemde Blarney Stone, bij Blarney Castle. Volgens de overlevering ontvangt men ‘de gave der welsprekendheid’ bij het kussen van de steen (ca. € 12 p.p.). Na dit bezoek rijden we via de havenstad Cork naar Midleton waar we een kijkje nemen in het Jameson Whiskey Heritage Centre. Uiteraard proeven we de hier gemaakte whiskey (ca. € 15 p.p.). Via Zuid-Ierland bereiken we het overnachtingshotel in Wexford.
Dag 9: Wales – Harwich
Vandaag nemen we afscheid van Ierland. Vanuit Rosslare vertrekt vanochtend de boot naar Fishguard in het zuiden van Wales (4 uur). Langs typisch Welshe en Engelse plaatsen rijden we naar Harwich waar we aan boord gaan voor de nachtelijke oversteek naar Hoek van Holland. Het 2-gangendiner gebruiken we vandaag iets later aan boord.
Dag 10: thuisreis
Na het ontbijt zetten we voet aan wal op Nederlandse bodem. Met een kop koffie en gebak onderweg rijden we terug naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

P&O Ferry's

Aan boord van één van de schepen waarmee u de overtocht van Hull-Rotterdam maakt is er een tweepersoons binnenhut met stapelbed voor u gereserveerd. Deze is voorzien van douche, toilet en een stapelbed. Aan boord geniet u van alle faciliteiten aan boord. Een wandeling maken over het dek, winkelen in de tax-free shop of een drankje nemen in de bar.

Verzorging

op basis van halfpension

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met bad/douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids in Dublin en Ring of Kerry
informatieboekje per kamer
koffie met gebak op terugreis.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route Heen A+E Hoofdlijnen - Oosterhout +6 (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Leusden, Carpoolplaats Leusden, Spieghelweg 2-4
Utrecht, Westraven P+R