U bevindt zich hier: Home/IJsland/Ijsland
Dalstra reisleiding
transfer Schiphol v.v.
inclusief alle excursies
halfpension

Ijsland, op zoek naar het Noorderlicht

We gaan op zoek naar het Noorderlicht in IJsland. Het land houdt geen winterslaap en is juist ’s winters een fascinerende bestemming. Het besneeuwde landschap, de deels bevroren watervallen en het Noorderlicht bieden een betoverende ervaring. Uiteraard kan vooraf op natuurverschijnselen zoals het Noorderlicht geen garantie worden gegeven…

Dagprogramma

Dag 1: Reykjavik
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Schiphol voor de vlucht naar de luchthaven Keflavík. Per bus gaan we naar ons hotel in het centrum van Reykjavik. In de avond wordt er na het diner een excursie met als thema ‘De jacht op het Noorderlicht’ georganiseerd. Met een gids gaan we naar een plek waar het Noorderlicht goed te zien is. We kunnen het natuurverschijnsel helaas niet garanderen.
Dag 2: Reykjavik
Na het ontbijtbuffet maken we een stadsrondrit door Reykjavik. Een gids leidt ons langs de belangrijkste gebouwen en opmerkelijkste plekken van de noordelijkste hoofdstad ter wereld. We bezoeken het uitzichtpunt Perlan waar u een prachtig uitzicht over de hele stad heeft. Ook rijden we langs de haven en het oude Höfði huis waar in 1986 de belangrijke ontmoeting tussen voormalig US President Ronald Reagan en USSR secretaris-generaal Michail Gorbatsjov plaats vond. En uiteraard ziet u het parlementsgebouw, de ambtswoning van de president, het nieuwe concertgebouw Harpa en de indrukwekkende Hallgrímskirkja kerk. In de middag kunt u Reykjavik op eigen gelegenheid verder verkennen. Uw gids geeft u graag suggesties en aanwijzingen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Saga-museum waar wordt verteld over de geschiedenis van IJsland of genieten van een koffie aan de oude haven.
Dag 3: Golden Circle
Vandaag maken we een dagtour naar enkele bijzondere plekken in IJsland. Bijvoorbeeld naar het Thingvellir National Park, een schitterend park dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. We zien onder andere de Goldfoss, deze ‘Gouden Waterval’ heeft een unieke schoonheid. Ook bezoeken we de warmwaterbronnen Geysir en Strokkur. De Strokkur geiser barst ongeveer iedere 5 minuten uit en is daarmee een van de meest actieve geisers van het land. ’s Avonds genieten we van een diner in het hotel.
Dag 4: Zuidkust
Een afwisselende dagtocht langs de prachtige zuidkust. Op het programma staat onder meer de zestig meter hoge waterval Seljalandsfoss, één van de meest indrukwekkende van IJsland. Op een heldere dag heeft u een goed uitzicht op de beroemde vulkanen, Hekla en Eyjafjallajökull. Als we over de uitlopers van de Eyjafjallajökull rijden, kunt u een glimp opvangen van de Westman-eilandengroep, die steil oprijst uit de oceaan op slechts een paar kilometer van de kust. We bezoeken Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, met zijn zwarte stranden. De kust en de bergen bieden grote contrasten en het landschap staat bekend om haar natuurlijke schoonheid. Ten zuiden van Vik stijgen drie hoge rotsen uit de zee, Skessudrangar, Landdrangar en Langhamrar. Zij zijn volgens de lokale folklore geen rotsen, maar trollen die bij zonsopgang zijn versteend. Tenslotte zien we de honderdtwintig meter hoge landtong van Dyrhólaey.
Dag 5: Blue Lagoon
We nemen vandaag een kijkje in de Bláa Lónið, wat IJslands is voor Blue Lagoon. Deze ligt in een oud lavaveld, bij Grindavík. Het water van dit kunstmatige meer heeft een temperatuur van 39 graden celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het warme water is eigenlijk een bijproduct van de geothermische elektriciteitscentrale van Svartsengi (geothermische = aardwarmte). Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescerende kleur geven. Het bad trekt veel mensen omdat het water een helende werking zou hebben. De Blue Lagoon is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland.
Dag 6: terugreis
Tijd om IJsland, vol nieuwe indrukken, te verlaten. Een touringcar brengt ons naar het vliegveld van Keflavik voor onze terugvlucht. Met een Dalstra Reizen-bus worden we vanaf Schiphol naar de verschillende opstapplaatsen terug gebracht.

Accommodaties

City Park Hotel Reykjavik

Gelegen in een buitenwijk van Reykjavik op ongeveer 4 kilometer vanaf het centrum van de stad. Op 5 minuten loopafstand liggen een aantal winkels en musea. Zo ligt het hotel val bij Augardalur Park en de Reykjavik Botanical Gardens.

Faciliteiten

bar, restaurant en lift. Het hele hotel beschikt over gratis WiFi!

Kamer

voorzien van telefoon, televisie, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Verzorging

halfpension. Ontbijtbuffet en in de avond een dinerbuffet. Op een van de avonden wordt er een 3-gangendiner geserveerd in een restaurant in de stad.

Website

www.cityparkhotel.is

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer vanaf de opstapplaatsen naar Schiphol en terug, inclusief lunchpakket
vlucht Amsterdam – Keflavik heen en terug
luchthavenbelastingen
10 kg handbagage, 23 kg ruimbagage
vervoer ter plaatse in touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
excursies en entreegelden
Noorderlichtexcursie
Excursie Reykjavik
Golden Circle
Zuidkust
Blue Lagoon
Engels sprekende gids tijdens excursies op dag 1 t/m 4
reisbegeleiding door Annemarie Aardewerk
informatieboekje IJsland.

Exclusief

lunches
reis- en annuleringsverzekering
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Opstapschema

Route NDC Vliegreis (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Haren, P+R langs A28
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268