unieke bestemming
dag Sicilië
inclusief Dalstra transfer luchthaven

Magnifiek Calabrië met een vleugje Sicilië

Gelegen in de teen van de Italiaanse laars, wordt Calabrië omarmd door de Thyrreense Zee en de Ionische Zee. Tijdens de reis zien we prachtige berglandschappen, genieten van uitzichten op de azuurblauwe zee en Sicilië met zijn Etna en wandelen de schaapherdersroute. Bovendien kunt u een tocht naar de Eolische Vulkaaneilanden bijboeken en genieten van een Tartufo-ijsje in een echte Italiaanse ‘gelateria’. De tijd lijkt te hebben stil gestaan in Calabrië. Als je aan de inwoners vraagt waar ze hun vakantie zullen doorbrengen is het eenduidige antwoord: “In Calabrië, want ‘la mia terra’ heeft alles te bieden wat ik maar wensen kan: Mijn dorpje, mijn eigen kerkje, zon, zee, water, wijn en goed eten!”

Uw reisleidster Dorith van Wanrooij

19 Jaren geleden bracht ze een paar weekjes door in Sicilië voor een Italiaanse taalcursus. Vanuit haar appartementje had ze uitzicht op de kust van Calabrië wilde graag over de mooie regio te weten komen. Op de terugreis naar Nederland stapte ze uit in het stadje Tropea besloot ze om er te blijven. Ze ontdekte de regio meer en meer en werkt sindsdien als gids voor Belgische firma’s. Dalstra Reizen is de enige Nederlandse touroperator voor wie ze haar voorliefde voor en kennis van deze regio laat overbrengen aan hun klanten. Ze ziet uit naar uw komst!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Per touringcar vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Italië. Na aankomst worden we door Dorith ontvangen. Afhankelijk van de aankomst op de luchthaven bezoeken we in de middag het middeleeuwse vestingstadje Tropea. Hier maken we een stadswandeling door de nauwe straatjes van het stadje dat rijkelijk door patriciërswoningen wordt gedecoreerd. We bezichtigen de kathedraal en zien het bijzondere kerkhof van Tropea.
Dag 2: Boottocht Eolische Vulkaaneilanden (facultatief)
Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Vulcano, een van de 7 vulkanische Eoliene eilanden. Het eiland bevindt zich in een fumarole*. Hierdoor kunt u kunt er een bad nemen in zwavelwater of genieten op het lavastrand. Wellicht wandelt u liever naar het schiereilandje Vulcanello of bezoekt het gezellige plaatsje. We reizen per boot verder naar het eiland Lipari. Na het bezoek aan de meest actieve vulkaan van Europa, Stromboli, keren we terug naar het vasteland van Calabrië. Wie weet spotten we onderweg dolfijnen! Excursie € 55 per persoon, inclusief reisleiding, boottocht en toeristenbelasting.
Dag 3: Serre San Bruno – Pizzo Calabro
Deze ochtend rijden we via een stuwmeer naar het lieftallige bergdorp Serre San Bruno. We verkennen het bergdorpje en gaan naar het kloostermuseum waar we tijdens een rondleiding uitleg krijgen over de orde en het leven van de monniken. Tijdens een wandeling is er gelegenheid voor de lunch. Dan vervolgen we onze reis naar Pizzo Calabro, bekend vanwege het uit tufsteen gehouwen grotkerkje. Hier staan meer dan 100 heilige figuren die beeldhouwers maakten met behulp van een schaar en klein pikhouweeltje. Geniet hier ook van het wereldberoemde tartufo-ijs.
Dag 4: Reggio Calabria – Scilla
Deze ochtend rijden we via een stuwmeer naar het lieftallige bergdorp Serre San Bruno. We verkennen het bergdorpje en gaan naar het kloostermuseum waar we tijdens een rondleiding uitleg krijgen over de orde en het leven van de monniken. Tijdens een wandeling is er gelegenheid voor de lunch. Dan vervolgen we onze reis naar Pizzo Calabro, bekend vanwege het uit tufsteen gehouwen grotkerkje. Hier staan meer dan 100 heilige figuren die beeldhouwers maakten met behulp van een schaar en klein pikhouweeltje. Geniet hier ook van het wereldberoemde tartufo-ijs.
Dag 5: Ionische Kust – Gerace
Via de Aspromonte bergen rijden we naar Gerace dat een schitterend uitzicht op de Ionische Zee biedt. Een boemeltreintje brengt ons naar het centrum. In Gerace zien we onder andere de indrukwekkende romaans-renaissance kathedraal met Griekse crypte en een schitterend gobelin wandkleed van Brusselse makelij. In Gerace wordt nog textiel geweven volgens de oude ambacht. Uiteraard krijgt u voldoende gelegenheid om zelf het dorpje te verkennen en op eigen gelegenheid te lunchen.
Dag 6: Sicilië
We vertrekken vroeg om de veerboot te nemen naar Sicilië. Na een bezoek aan de gotische kathedraal in Messina gaan we verder naar Taormina. Deze middeleeuwse stad biedt een mooi uitzicht op de Etna en Castelmola. Ter plaatse kunt u de prachtige stadstuin of het Griekse theater bezoeken. Vervolgens keren we per veerboot terug naar Calabrië.
Dag 7: wandeling schaapherder route
Met een busje worden we naar 710 meter hoogte gebracht. Vanaf hier wandelen we naar het kerkje van San Carmelo de beschermheilige van de schapen. Met uitzichten op Sicilië, de Eolische eilanden en de straat van Messina wandelen we bergafwaarts. De wandeling eindigt bij een bar waar u een Crema di limone kunt proberen die door de vrouw des huizes gemaakt wordt. Dan gaan we per busje naar het mooiste uitzichtpunt van Calabria aan de kaap van Vaticano. Als u gewend bent in Nederland te wandelen, is deze wandeling prima te doen. Goed schoeisel is een múst.
Dag 8: terugreis
We nemen afscheid van Calabrië en van Dorith. Na de terugvlucht staat de touringcar van Dalstra Reizen bij de luchthaven klaar om ons naar de opstapplaatsen terug te brengen.

Accommodaties

Hotel Lo Scoglio del Leone

gelegen aan de azuurblauwe zee aan het strand van Zambrone, nabij Tropea. Vanaf hotel fantastisch zeezicht, uitzicht op de vulkaan Stromboli en op het middeleeuwse vestingstadje Tropea. Ook het strand van Zambrone is geschikt voor een mooie strandwandeling.

Faciliteiten

het hotel bestaat uit twee gebouwen. In het hoofdgebouw zijn het restaurant en de bar te vinden. Daarnaast is er een zwembad, zonneterras, tuin en een privéstrand. Aan het strand staat per kamer een parasol, een ligbed en strandstoel klaar.

Kamer

ruim ingericht en allen voorzien van airconditioning, tv, telefoon en een balkon of veranda.

Verzorging

ontbijtbuffet en diner bestaande uit: een groente buffet, een pastagerecht (keuze uit drie menu’s) en het hoofdgerecht (vis of vlees of vegetarisch) en worden aan tafel geserveerd. Dessert bestaat uit fruit van het seizoen, ijs, taart of andere specialiteiten van de regio. Diner is inclusief ¼ liter wijn per persoon en ½ liter water per persoon.

Lees meer

Prijzen

Inclusief

vervoer opstapplaats – luchthaven heen en terug inclusief - - - ontbijt-/lunchpakket
lowbudget vlucht Calabrië
transfers luchthaven-hotel-luchthaven
vervoer per airconditioned touringcar ter plaatse
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
strandfaciliteiten van het hotel
excursies exclusief entreegelden
deskundige begeleiding ter plaatse
boemeltrein in Gerace.

Exclusief

excursie dag 2
fooiengeld
lunches
eventuele toeristenbelasting hotel
entreegelden (ca. € 40 p.p.)
€ 15 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Beoordelingen
mei 2019
Wat was het toch een mooie reis. En de geweldige groepssfeer die we samen hadden. Erg leuk! En niet vergeten die geweldige Dorith. Wat heeft ze ons goed geïnformeerd! En de muziek die ze liet horen bracht ons wel in Italiaanse sfeer. We hebben fantastisch genoten van dit mooie reisje. Iedereen nogmaals bedankt.
Fam. Nijhuis