prachtige bergwereld
comfort class touringcar
mooie excursies

Zuid-Tirol, het vakantieparadijs ten zuiden van de Alpen, is een prachtig doel voor deze reis. De regio heeft door z’n ligging een zeer gunstig klimaat en hierdoor vaak goed weer. De majestueuze bergen van de Dolomieten, omgeven door historische burchten en kastelen, oude stadskernen en schilderachtige kapelletjes, vormen een prachtig decor voor deze reis.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar het zuiden van Duitsland waar we overnachten in de omgeving van München.
Dag 2 : Tegernsee-Vipiteno
Na een heerlijk ontbijt vertrekken we zuidwaarts en nemen een kijkje bij de Tegernsee. Een heerlijke plaats voor een korte wandeling. We rijden door Oostenrijk en gaan over de Europa Brücke van de Brennerpas naar Zuid Tirol. Eenmaal de Italiaanse grens gepasseerd rijden we naar Vipiteno. Dit is één van de mooiste stadjes van Italië met mooie herenhuizen, leuke winkelstraten, middeleeuwse pleinen en de bergen op de achtergrond. Hierna is het nog maar een kort stukje naar ons hotel waar we door de familie Mitterutzner worden verwelkomd.
Dag 3: Bolzano
Bolzano wordt wel de toegangspoort van de Dolomieten genoemd. Vandaag nemen we er een kijkje. Bezoekt u vooral het archeologisch museum (ca. € 13 p.p.) waarin de ongeveer 5.300 jaar oude Ötzi zich bevindt. Deze mummie werd in 1991 in de Ötztaler Alpen in Zuid Tirol gevonden. Na vrije tijd rijden we, via een mooie route, terug naar ons hotel.
Dag 4: Grote Dolomietentocht
De grensoverschrijdende bergbeklimmer Reinhold Messner heeft eens gezegd dat de Dolomieten de mooiste bergen ter wereld zijn. Vandaag genieten we van een rondrit door dit prachtige landschap. Door het Pustertal en Höhlensteintal rijden we naar het Misurinameer. Hier heeft u een wondermooi uitzicht op de Drei Zinnen. Via Cortina d’Ampezzo, dat ongetwijfeld de mooiste ligging in de Dolomieten heeft, maken we een adembenemende tocht over verschillende passen en rijden door het Gadertal terug naar ons hotel.
Dag 5: Schatten van Merano
Merano is met z’n zachte klimaat en geneeskrachtige bronnen een bekend kuuroord geworden. In de oude stad vinden we nauwe straten en booggangen met een 14de -eeuwse kathedraal. We nemen de tijd om deze stad te bezichtigen en rijden in de middag naar de prachtige tuinen van slot Trauttmansdorff (ca. € 16 p.p.). De tuin bestaat uit meer dan tachtig ‘kamers’ waar uit alle hoeken van de wereld planten zijn te vinden. Met het kasteel Trautmannsdorff boven op de berg, de zonovergoten plaats Merano onder aan de berg en een spectaculair uitzicht is dit een heerlijke plek om te zijn.
Dag 6: Gardameer
Een dag naar het grootste meer van Italië, met diepblauw water en steile bergen, het Gardameer. Aan de noordkant van het meer nemen we de tijd in het mooie centrum van Riva met z’n prachtige gebouwen met winkeltjes en gezellige terrasjes. Een ideale gelegenheid voor een heerlijk Italiaans ijsje. Een boottocht over het meer brengt ons naar Limone met z’n bijzondere citroenboomgaarden. Met de boot varen we weer terug naar Riva waarna we per touringcar naar het hotel worden gebracht.
Dag 7: Ahrntal
Door de bergwereld van Käsern rijden we naar Ahrntal, de noordelijkst gelegen regio van Italië. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Zillertaler Alpen. Vervolgens nemen we een kijkje in de ertsmijnen van Prettau. We zien ondermeer de 1100 m lange St.-Ignaz-Erbtunnel, waarin nog altijd cementkoper wordt gevonden (ca. € 13 p.p.). Op de terugweg nemen we een kijkje in het schilderachtige stadje Brunico, gelegen in het hart van het Pustertal. De stad wordt omgeven door leuke winkeltjes en u kunt er heerlijk op het terras zitten.
Dag 8 : Seiser Alm
Het gebied van de Seiser Alm is met ongeveer 57 km2 de grootste hoogvlakte van de Alpen. Het is een van de meest markante natuurwonderen in de Dolomieten en staat dan ook op de wereldnatuurlijst van de UNESCO. Het diepste punt ligt op 1850 meter en het hoogste punt op 2350 meter hoogte. Vanuit Seis kunnen we met de gondel naar boven (ca. € 22,00 p.p.) en genieten van de rijke flora die hier in juni en juli in volle bloei staat. Maakt u gerust een heerlijke wandeling. Aansluitend rijden we terug naar ons hotel.
Dag 9: Zuid-Duitsland
We nemen afscheid van de familie Mitterrutzner. Over de oude Brennerpas, via Innsbruck en de Fernpass reizen we naar het zuiden van Duitsland waar in de omgeving van Stuttgart het overnachtingshotel voor ons is gereserveerd.
Dag 10: terugreis
Over de Duitse snelwegen rijden we richting Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u teruggebracht naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Hotel Hairerhof

Gezellig familiepension (van de familie Mitterrutzner) vlakbij het centrum van het dorp. Omgeven door 11 hectare eigen appelboomgaarden.

Faciliteiten

receptie, ontbijt-/dinerzaal, stube en lift. Buitenzwembad (gratis toegankelijk). Gratis WIFI

Kamer

met douche, toilet en televisie. Het merendeel beschikt over een balkon.

Verzorging

ontbijt in buffetvorm. ‘s Avonds 3-gangendiner met saladebuffet.

Website

www.hairerhof.com

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies exclusief entreegelden
boottocht Gardameer
hotel met gratis sauna
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.
toeslag 1-persoonskamer €75,-

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant