de hoogtepunten van Italië
Nederlandssprekende gidsen
comfort class touringcar

Toscane, Rome en Veneto

Italië is niet alleen het land van de zon en mooie stranden, het is vooral het land van de klassieke oudheid. Ontdek Florence, dé stad van de renaissance, het prachtige plein El Piazza del Campo in Siena en de scheefgezakte toren van Pisa. Maar ook het Colosseum van Rome, strijdtoneel van de gladiatoren uit de tijd van het Romeinse Imperium en natuurlijk Venetië met z’n kanalen en gondeliers. De talrijke overblijfselen uit de tijd van de Romeinen en de verschillende bouwstijlen van Romaans tot Barok geven een extra sfeer aan deze reis. Een belevenis om nooit te vergeten!

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Vanaf de opstapplaatsen rijden we door Duitsland naar het Zwarte Woud waar diner en overnachting zijn gereserveerd in de Duits/Franse regio.
Dag 2: Montecatini Terme
Door Zwitserland rijden we Italië binnen. Via Milaan en Parma komen we door de mooie omgeving van de Apennijnen tot we Montecatini Terme bereiken, één van de meest bezochte en modernste kuuroorden van Italië. Hier verblijven we 3 nachten.
Dag 3: Lucca – Pisa
Het kleine plaatsje Lucca met zijn rustige smalle straatjes en oude stadsmuren is zeker een bezoek waard. U kunt hier heerlijk door het autovrije middeleeuwse centrum dwalen langs San Michele en Piazza dell’Anfiteatro. In de middag brengen we een bezoek aan Pisa, bekend om de scheve toren die het middelpunt vormt van het indrukwekkende Campo dei Miracoli met daaromheen de Romaanse Dom en het Baptisterium. Aan het eind van de middag gaan we terug naar het hotel voor diner en overnachting.
Dag 4: Florence
Een hoogtepunt van de reis! De cultuurstad Florence ligt in een prachtig heuvelachtig landschap omgeven door cipressen, olijfbomen en wijngaarden. In haar rijke geschiedenis woonden en werkten hier de allergrootste kunstenaars waaronder Dante, Leonardo da Vinci en Michelangelo. We maken hier een rondwandeling o.l.v. een Nederlandssprekende gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Dom, het Palazzo Vecchio, Palazzo Medici, de beroemde Ponte Vecchio en het Piazza Signoria. Voordat we terugkeren naar ons hotel in Montecatini Terme, heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.
Dag 5: Siena
We pakken onze koffers en rijden naar Siena. Het middeleeuwse karakter van de stad is goed bewaard gebleven. In het autovrije centrum vinden we een wirwar aan straatjes en steegjes maar uiteraard zijn we hier om de prachtige gotische Dom en, misschien wel het mooiste plein van Italië, de Piazza il Campo te bekijken. Via een mooie route langs de kust rijden we naar ons hotel in Ladispoli waar we de komende 3 nachten verblijven.
Dag 6: Rome/Vaticaanstad
Tijdens een bezoek aan Vaticaanstad met onze gids bezichtigen we de Vaticaanse grotten en de St. Pieterbasiliek. Deze prachtige zestiende-eeuwse kerk is nog steeds het grootste en belangsrijkste geloofsgebouw ter wereld. In de middag kunt u op eigen gelegenheid genieten van het Vaticaan. Vanaf de koepel van de basiliek heeft u een prachtig uitzicht.
Dag 7: Rome
Vandaag gaan we de hele dag met de gids op pad. In de ochtend bezoeken we het antieke Rome met een wandeling langs het Colosseum en het Forum Romanum. In hartje Rome wandelen we langs de piazza Venezia, de Trevi fontein, de regeringsgebouwen en we bezoeken het unieke Pantheon de dag afsluitend op de gezellige piazza Navona. Beroemde namen zoals Michelangelo en Bernini komen we hier bij de fonteinen, pleinen en kerken overal tegen.
Dag 8: Sottomarina
We doorkruisen vandaag Umbrië om naar Veneto aan de andere kant van Italië te reizen. Het hotel is gereserveerd in Sottomarina (www.hotelambasciatorichioggia.it). Het hotel ligt op nog geen 200 meter van het brede zandstrand aan de Adriatische zee. Sottomarina grenst direct aan het bijzondere plaatsje Chioggia.
Dag 9: Venetië facultatief
Blijft u vandaag heerlijk relaxen aan het Italiaanse strand? Of gaat u vanuit Sottomarina met de boot mee naar Venetië? Het is een van 's werelds grootste toeristische trek¬pleisters. We varen dwars door de Venetiaanse lagune naar het centrum van het stad-eiland Venetië. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes met 150 kanalen en maar liefst 400 bruggen. Daarnaast staat Venetië bol van beziens-waardigheden, zoals het San Marcoplein, de Rialtobrug, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten (excursie exclusief € 49 p.p. op te geven bij boeking. Inclusief boottocht en plaatselijke gids).
Dag 10: Dolomieten – Zuid-Duitsland
Via de Dolomieten rijden we langs de mooiste landschappen en over de bekende Brennerautobahn via Oostenrijk naar het Zuid-Duitse landsdeel Beieren voor de overnachting.
Dag 11: terugreis
Over de Duitse snelwegen rijden we richting Nederland. Na het afscheidsdiner wordt u teruggebracht naar de verschillende opstapplaatsen. NB: dag 6 en 7 kunnen worden geruild i.v.m. openingstijden van het St.Pieterplein.

Accommodaties

Hotel Villa Margherita

dit hotel ligt vlakbij het vulkaanstrand en in het centrum van de badplaats Ladispoli. Ladispoli is een kustplaats met een rijke historie.

Faciliteiten

ontvangsthal met lounge en receptie, bar, restaurant, tuin, lift, wifi in openbare ruimte en zwembad.

Kamer

met douche, toilet, televisie en telefoon.

Verzorging

’s ochtends een Italiaans ontbijt. In de avond een 3-gangendiner.

Website

www.hotelvillamargheritaladispoli.it

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis per comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche en toilet
genoemde excursies (m.u.v. dag 9) exclusief entreegelden
Nederlandssprekende gids in Florence, Rome en Siena
huur headset St. Pieter
afscheidsdiner.

Exclusief

lunches
dagtocht Venetië
entreegelden
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant
Beoordelingen
jw .horenga
mooie reis zeker een aanrader
Tineke Hamburg
Fantastische reis gemaakt door Italie. Een hele goede indruk gekregen van het land. Goede gidsen en ontzettend veel moois gezien! Hotels prima, heerlijk eten, en geweldig weer gehad. Wilt u Italie leren kennen dan is dit een prachtige reis. Bedankt Erik en Saskia.
K.J. van den Berg
Schitterende reis gehad met vertrek 2 mei. Prima gidsen in prachtige steden. Bella Italia! Erik en Saskia bedankt!
Fam. Veninga
Een fantastisch mooie reis met bezoeken aan Rome, Vaticaan, Florence, Pisa, Siena en Venetië. Allemaal zeer bezienswaardig. Tijdens de reis verbleven we in prima hotels met ruime kamers, waar het ontbijt en de diners goed verzorgd werden. Mede dankzij de goede en veilige rijkwaliteiten van onze chauffeur Erik zien we terug op een zeer geslaagde reis.
J. Zwerus
Een pracht reis gehad die begon op 24-4-2014. Goede bus. Goed weer. En mooie excursies. Bedankt Erik
M.Bos
Prachtige reis
K.Meulenaar
Dit is een reis om aan te bevelen .De Sint Pieter, Florence,Pisa,Siena,Rome,Was een belevenis,geweldig.
Y.Slagman
Italië was een heerlijk land. Mooi landschap, lekkere temperatuur. Mooie markante steden enz. een reis die u niet moet missen. De Sint Pieter daar moet je geweest zijn om van de schilderachtige stad Florence maar te zwijgen. Aan te bevelen. U wordt uitstekend verzorgd bij Dalstra. Onze volgende reis is al geboekt.