U bevindt zich hier: Home/Italië/Rome
Dalstra reisleiding mee
nederlandssprekende gids Rome
inclusief transfer luchthaven vertrek

Rome

Rome is een prachtige, overweldigende en contrastrijke stad: nagenoeg iedere hoek van de straat heeft een eigen, boeiende geschiedenis en overal vindt men kunsthistorische hoogtepunten. De Trevi fonteinen, de Spaanse trappen, het standbeeld van Remulus en Romulus, het Colosseum, het Sint Pietersplein en noem maar op. Een reis, bijzonder geschikt als eerste kennismaking met Rome. Maar ook wie de stad al eerder bezocht, zal vast weer details zien die hem of haar bij eerdere bezoeken wellicht ontgaan zijn.

Dagprogramma

Dag 1: Rome
Vanaf de opstapplaatsen reizen we af naar de luchthaven, waar we ons klaar maken voor de vlucht naar Rome Airport. Na aankomst staat er een touringcar voor ons klaar die ons naar het hotel voor de komende nachten brengt.
Dag 2: kennismaking met Rome
Met onze deskundige gids maken we een wandeling door zowel het klassieke Rome als het indrukwekkende, barokke centrum van de stad en zien onder andere het indrukwekkende Colosseum (ca. € 20 p.p.), de beroemde Trevifontein en het Pantheon.
Dag 3: Sint Pieter – wandeling
Nog een hoogtepunt! We brengen een bezoek aan Vaticaanstad waar we met de gids de St. Pieter bezichtigen (entree gratis, huur headset is inbegrepen). In de middag wandelen we met onze gids naar de Engelenburcht, het grote mausoleum van keizer Hadrianus. We vervolgen onze wandeling naar het gezellige Piazza Navona met haar bruisende fonteinen en het mooie plein Campo dei Fiori.
Dag 4: persoonlijk afscheid van Rome
De reisbegeleider van Dalstra Reizen neemt u met het openbaar vervoer mee naar het centrum van de stad voor een laatste verkenning. Vervolgens heeft u de middag ter vrije besteding. De mogelijkheden zijn eindeloos: u kunt een bezoek brengen aan één of meer prachtige kerken, tijd nemen voor een van de vele musea die de stad rijk is of etalages kijken in de mooie winkelstraten in de buurt van de Spaanse trappen. Dineren kan eventueel op het drukke en gezellige plein Campo de’ Fiori of in de rustige Joodse volkswijk van Rome.
Dag 5: vertrek
Een touringcar brengt ons naar de luchthaven voor de terugvlucht. Eenmaal aangekomen staat de chauffeur van Dalstra Reizen voor ons klaar en brengt ons naar de verschillende opstapplaatsen.

Accommodaties

Hotel San Marco

Dit hotel redelijk centraal met het metrostation Castro Pretorio om de hoek. Het centraal Station Rome Termini ligt op 10 minuten loopafstand. Het station is een prima basis wanneer u geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur en romeinse ruïnes.

Faciliteiten

lounge en bar, lift en beschikt over gratis Wi-Fi.

Kamer

: telefoon, televisie, kluisje, airconditioning, minibar en badkamer met bad/douche en toilet.

Verzorging

iedere ochtend ontbijtbuffet. Het diner kunt u in de avond in de stad gebruiken. In de nabije omgeving van het hotel zijn

Website

http://www.hotelsanmarcoroma.com/hotel-san-marco.php

Lees meer

Prijzen

Inclusief

busvervoer luchthaven retour inclusief lunchpakket
vlucht naar Rome en terug
handbagage
transfer naar hotel
verzorging op basis van logies/ontbijt
audiosysteem in Rome
Nederlands sprekende gids in Rome
reisbegeleiding van Dalstra Reizen
informatieboekje Rome.

Exclusief

eventuele entreegelden (65+ heeft vaak gratis entree)
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
€ 15 administratiekosten per boeking
reis-/annuleringsverzekering.

Opstapschema

Route G Vliegreizen (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Dalstra Molenweg 6
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Meppel, McDonalds
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268