prachtige omgeving
gratis drankje bij diner
nederlands sprekende gids Pula

Genieten van mooi Istrië

Geniet van zonnig Istrië. Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische zee. Drie landen delen het eiland, namelijk Slovenië, Italië en het land waar wij verblijven: Kroatië. Het grootste deel van Istrië is Kroatisch. Vanwege de prachtige kustplaatsen, de blauwe zee en het Mediterraan klimaat is het altijd erg in trek geweest bij toeristen. De Romeinen vonden het prettig in dit gebied. Zij bouwden er huizen en zelfs een Amfitheater. De handel en Venetiaanse invloeden hebben gezorgd voor prachtige kustplaatsen waar het vandaag de dag nog steeds goed toeven is.

Dagprogramma

Dag 1: heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we over de Duitse snelwegen naar ons eerste overnachtingsadres in Duitsland. Hier staat een heerlijk diner voor ons klaar.
Dag 2: Oostenrijk – Slovenië
Door de prachtige Alpen van Oostenrijk en Slovenië rijden we naar het schiereiland Istrië. In de middag komen we aan bij onze verblijfplaats voor de komende dagen.
Dag 3: boottocht Rovinj
We maken een boottocht langs de prachtige kustlijn van Kroatië. Via het Limfjord varen we langs de kust van Istrië naar het bijzondere plaatsje Rovinj. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch. In het centrum ontschepen we en brengen we een bezoek aan het centrum van Rovinj; een historische stad aan de kust. Het autovrije centrum heeft tal van kleine steegjes die naar een, op de berg gelegen, kerk leiden. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de baai voor Rovinj. In het plaatsje vindt u overal prachtige winkeltjes met mooie spullen en terrasjes waar u van een drankje kunt genieten. Dagtocht niet inbegrepen, bij boeking aanmelden. Kosten hiervan zijn € 50 p.p. inclusief boottocht, wandeling Rovinj met Nederland sprekende gids, lunch, busvervoer.
Dag 4: Koper en Piran
Tijd om in het buurland van Kroatië Slovenië te kijken. We rijden naar Koper, de grootste Sloveens stad aan de Adriatische zee en ook de grootste haven van het land. Het historische centrum is compact met tal van schitterende gebouwen. Bekijk bijvoorbeeld het 15e-eeuwse Pretoriaanse Paleis in Venetiaans-Gotische stijl of de St.-Nazariuskathedraal met een wachttoren uit de 14e eeuw. Na Koper brengen we een bezoek aan de volgende ‘parel aan de Adria’. We gaan naar het autoluwe en mediterrane Piran, een buitengewoon fotogenieke stad aan zee. De Venetiaanse invloeden zijn in deze kustplaats nog goed zichtbaar. Kleine steegjes leiden naar het centrale plein. En de echte liefhebber gaat de heuvel op voor een wandeling naar de Georgius-kathedraal waar u een prachtig uitzicht heeft over het dorp en de zee.
Dag 5: Pula
Pula is de grootste stad van Istrië. Een stad die al in de Romeinse tijd bestond. Het indrukwekkende Amfitheater is nog een duidelijk overblijfsel uit die tijd. Maar er zijn meer unieke historische gebouwen, bijvoorbeeld het kasteel met daarin het historische museum van Pula. Een gids neemt ons mee en laat ons alle hoogtepunten van de stad zien, uiteraard het Amfitheater (ca. €10,00 p.p.). Hierna heeft u nog tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Na afloop rijden we weer terug naar ons hotel.
Dag 6: Porec – wijnen
Vandaag rijden we naar Porec. Een gezellig vissersplaatsje aan de kust. Een gids leidt ons langs de bezienswaardigheden van Porec. Leuke, smalle winkelstraatjes en de boulevard bepalen het straatbeeld. In de middag reizen we door de wijnvelden naar een wijnproeverij. Hier krijgt u uitleg over hoe de wijnen worden geproduceerd. Zelfs de huidige paus heeft hier een kijkje genomen. Uiteraard mogen we proeven en is een kleine versnapering inbegrepen (ca. € 15 p.p.).
Dag 7: Opatija
Via een prachtige, toeristische route, onder andere langs de kustlijn van de Adriatische zee, rijden we naar de badplaats Opatija. Deze plaats was vroeger, bij de adel van Europa, erg in trek als kuuroord. En dat is aan de vele prachtige gebouwen, historische en Habsburgse stijl, nog goed te zien. Vandaag de dag is het een populaire toeristische bestemming met een kilometers lang wandelpad helemaal langs de zee. Ook voor de mensen die op een terras van het uitzicht willen genieten is er volop keus. En vergeet ook niet het heerlijke Italiaanse ijs dat op veel plaatsen wordt verkocht.
Dag 8: vrij
Een dagje om bij te komen van alle indrukken. Een dag ook om te genieten van alles wat er in en om het hotel te doen is. Maak bijvoorbeeld gebruik van de faciliteiten in uw accommodatie. Uiteraard staat in de avond het diner weer voor u klaar.
Dag 9: Duitsland
Tijd om Istrië te verlaten. Via de Alpen rijden we terug naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Daar genieten we van een uitgebreid diner.
Dag 10: terugreis
Met de diverse tussenstops rijden we via de Duitse snelwegen weer terug naar Nederland. Voordat u wordt teruggebracht naar uw uitstapplaats, genieten we eerst van een afscheidsdiner.

Accommodaties

Hotel Pineta

Hotel Pineta

Gelegen vlakbij het plaatsjes Vrsar op nog geen 100 meter van de Adriatische zee. Het dorp, met winkels, ligt op ruim 200 meter. Aan de waterkant een boulevard om ’s avond een heerlijke wandeling te maken.

Faciliteiten

receptie, restaurant, terras aan het water, bar, wellness & spa, gratis wifi.

Kamer

deze ligt aan de parkkant en beschikt over telefoon, airconditioning, wifi, minibar en balkon. De badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en haardroger.

Superior kamer

dezelfde faciliteiten, de Superior kamer is gelegen aan de zeezijde. Hiervoor betaalt u een toeslag.

Verzorging

ontbijt- en dinerbuffet. Bij het diner is een drankje inbegrepen (water, sap of bier).

Website

www.maistra.com/hotel-pineta-vrsar

Lees meer

Prijzen

Inclusief

reis in comfort class touringcar
verzorging op basis van halfpension
kamer met douche/toilet
excursies exclusief entreegelden
drankje bij diner
Nederlandssprekende gids Pula
afscheidsdiner.

Exclusief

boottocht Rovinj
entreegelden
lunches
€ 20 administratiekosten per boeking
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking
reis-/annuleringsverzekering.
toeslag 1-persoons kamer €190,-

Opstapschema

Route A+C (schema uitklappenschema inklappen)
Surhuisterveen, Torenplein
Buitenpost, NS station
Kootstermolen, Bushalte carpool tankstation
Hardegarijp, Station
Leeuwarden, P+R Kalverdijkje
Grou, bushalte rotonde Sporthal
Heerenveen, Carpool tegenover McDonalds
Wolvega, NS Station
Steenwijk, P+R Achter NS station
Meppel, McDonalds
Drachten, Brievenbus ingang Transferium
Marum, bushalte viaduct/carpool
Leek, P+R Leek A7
Groningen, Hoogkerk Transferium, Hoogkerkerplein
Assen, v/d Valk ingang parking
Beilen, Carpool A28 Domoweg 2
Hoogeveen, Zuidwoldigerweg zijkant hotel Hoogeveen
Lichtmis, Wegrestaurant de Lichtmis, Hermelenweg 190
Zwolle, achterzijde NS, Hanzelaan 268
Heerde, Transferium Horsthoek A50 afslag 28 Heerde Zuid
Apeldoorn, Carpool Landgoedlaan 20
Arnhem, Carpool Noord Europaweg
Zevenaar, AC Restaurant